Red Wings alistas kummaliste väravatega Bluesi

Detroit Red Wings pole viimasel ajal väga heas vormis olnud (NHL iga kell pani Mike Babcockist tehtud looga needuse peale) ja äkki võib selles süüdistada halba õnne. Sellest polnud aga kindlasti puudust tänases St. Louis Bluesi vastu peetud mängus.

(foto: Paul Sancya/AP Photo)
Taas Pavel Datsjukita mänginud Red Wings sai oma kunagise suure rivaali vastu kodus lisaajaga 2-1 võidu. Väravate eest hoolitsesid Erik Cole ja Justin Abdelkader. Edukalt tuldi välja kaotusseisust. Alexander Steen viis Bluesi teisel kolmandikul ülekaalu väravaga ette.

Babcocki meeskond sai viigi kätte vaid mõned sekundid pärast viimase kolmandiku algust. Kuu alguses Dallas Starsist hangitud Cole skooris kummalises olukorras, kus Abdelkaderi pealevise lendas vastu Chris Butleri kiivrit, mis nottis vastase maha ja jättis Red Wingsi ründaja värava ette täiesti valveta.

Sellega pandi ka alus karistusterohkele viimasele perioodile. Seal jagati kogukohtumise 50-st minutist välja 36. Viimased kaks läksid Patrik Berglundile Niklas Kronwalli kukutamise eest ning see karistus sai ka külalistele saatuslikuks.

Red Wings sai lisaajale Berglundi karistusest kaasa 39 sekundit ja võiduvärava tegemiseks oli see piisav. Lisaminutitest oli kulunud 24 sekundit, kui Abdelkader kühveldas värava ees lahti olnud litri katkise kepiga (!) Jake Alleni selja taha.

Iseenesest on katkise kepiga mängimine määrustevastane ja kui see puruks läheb tuleb sellest kohe loobuda, aga Bluesi poolt värava suhtes proteste ei tulnud ning samuti ei asunud ka kohtunikud olukorda üle vaatama.


Blues tõusis lisaaja kaotuse eest saadud ühe punktiga tagasi Kesk divisjoni tippu. Red Wings sörgib rahulikult Atlandi divisjoni kolmandana playoffidesse.

Kommentaarid