REKORD: Hammond jõudis ajaloolise tähiseni

Burgerimees Andrew Hammond on enda imelise seeriaga jõudnud nüüd sinnamaale, kus on käes NHL-i kõigi aegade rekord. Ta on oma karjääri esimese 12 stardi jooksul lasknud kõigis kohtumistes selja taha vaid kaks või vähem väravat. Sellega kordab ta Kuulsuste Halli kuuluva Frank Brimseki rekordit, mille too püsitatas Boston Bruinsi postide vahel aastal 1938.

(foto: Karl B. DeBlaker/AP Photo)
Hammnd jõudis rekordini Ottawa Senatorsi 2-1 lisaajal saadud võidumänguga Carolina Hurricanesi vastu. Elias Lindholm viis Hurricanesi, kes pole nüüd 16 kohtumist järjest normaalajal kodus Senatorsile alla jäänud, avakolmandikul 1-0 ette, kuid teisel kolmandikul viigistas seisu ülekaalu väravaga Patrick Wierchioch.

Lisaajal sai Senators võidu kätte tänu Mark Stone'ile, kes skooris vaid mõned sekundit enne lõpusireeni. Pärast seeriat, kus 16-st mängust saadud 13 võitu, on Senators jõudnud playoffidest nelja punkti kaugusele. Neljapäeval ootab ees supermatš Bruinsiga, kes just vahetult senaatorite ees istub.


Selge see, et Hammondi imeline seeria ei kesta igavesti, aga nagu mees on ise öelnud, siis seda tuleb lihtsalt nautida, kuniks seda on. Ja kui peagi hakkavadki litrid kontrollimatult tema selja taha lendama, siis pole ka väga hullu, sest suurepärased esitused on "Hamburglerile" toonud õiguse saada elu lõpuni McDonald'sist tasuta süüa.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Ei istu Penguisnile kuidagi see New Jersey külastamine. Siit tuli viimase 18 visiidi jooksul 15. kaotus. Suure töö tegi selleks ära Cory Schneider, kes sai 35 tõrjega oma hooaja viienda nullimängu. Devils ise sai vastase väravale vaid 19 pealeviset.

Boston Bruins 1 - 2 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Naljaga pooleks võib öelda, et täna kutsutakse kindlasti Sabresi mängijad vaibale, kuna tegu on plaaniväliste võidupunktidega. Loui Eriksson viis kodumeeskonna avakolmandiku keskel ette, aga Bruins lihtsalt ei suutnud eduseisu suurendada ning lõpuks saadi valus õppetund. Anders Lindbäck peatas Sabresi väravas lõpuks 44 pealeviset. Võit tähendab, et Sabres on tabeli lõpus Edmonton Oilersit ja Arizona Coyotesit edestamas vaid kolme silmaga.

Florida Panthers 2 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Korraldati hullumeelne teine kolmandik, kus kõik viis väravat ära tehti. Võiduvärav läks P.K. Subbani nimele. Mängu kangelase au võib ta jagada koos Dustin Tokarskiga, kes tegi Canadiensi väravas 41 tõrjet.

Nashville Predators 2 - 3 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Roman Josi tõi viiendat järjestikust kodukaotust vältida soovinud Predatorsi kahe kolliga teisel kolmandikul kaotusseisust välja, aga Charlie Coyle viis mängu lisaajale ning seal otsustas kohtumise saatuse kaitsja Matt Dumba, kel kulus võiduvärava skoorimiseks vaid 22 sekundit. Wild jõudis sellega klubi rekordit tähistava kaheksanda järjestikuse võõrsilvõiduni.

Winnipeg Jets 5 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Jets sai avakolmandikuga 3-0 ette ning Antti Niemi kestis vaid 13 minutit. Ta lasi kolm tükki kaheksa pealeviskega. Joe Pavelski skooris siis Sharksi mõlemad, aga samuti vastas Blake Wheeler kodumeeskonna poolt kahe kolliga. Nende kõrvale pani ta ka ühe söödu. Sharks oli kokkuvõttes pealevistega üle 40-22, viimase kahe kolmandikuga 33-12.

Chicago Blackhawks 4 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Võimalik, et Islandersile maksis kätte Jaroslav Halakita mängimine. Slovakist esinumber jäeti koju väikest vigastust ravima. Varumees Michal Neuvirth alustas hästi, aga lasi siis enda selja taha kaks üsna kummalist Jonathan Toewsi üritust. Kapten abistas hiljem veel Marian Hossat kahe värava puhul. Islanders on viimasest 11-st Chicago visiidist saanud nüüd tappa kaheksa korda.

Calgary Flames 0 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Ka siin mängus tuli üks rekord ära. Brian Elliott jõudis 25 tõrjega Bluesi säris 21. nullimänguni. Kokku on Bluesil viimasest neljast mängust kirjas kolm puhast paberit. Alexander Steen skooris kaks tükki ning David Backes pani 1+2.

Vancouver Canucks 4 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Ideaalmaailmas tahaks Canucks kindlasti kuuluda Metro divisjoni. Nende satsidega on nüüd tänavu 15 mängu tehtud ja see on 13. võit. Võiduni aitas liikuda viimase kolmandiku terav algus. Alex Burrows skooris seal kaks tükki.

Kommentaarid