Blue Jackets püstitas Chicagos uue klubi rekordi

Columbus Blue Jackets on oma ajaloo jooksul esimest korda võitnud seitse järjestikust võõrsilmängu. 6. märtsil alanud seeriani jõuti Chicagos, kus kohalik Blackhawks murti maha skooriga 5-2. Cam Atkinson jõudis oma karjääri teise kübaratrikini.

(foto: Dennis Wierzbicki/USA TODAY Sports)
25-aastane Atkinson, kes tegi Jacketsiga vahetustehingute viimasel päeval uue lepingu, sai kaks esimest kirja avakolmandikul, kus mõlemad pooled hulluks läksid. Blue Jackets võitis selle 4-2. Brandon Saad viis Blackhawksi ette, kuid Ryan Johansenil kulus vaid mõnikümmend sekundit, et viigistada ning kolmandiku keskel viis Atkinson külalised juhtima. Seejärel viigistas seisu Jonathan Toews, aga võimsale mängu algusele panid punkti Kevin Connautoni kolli ja Atkinsoni teine tabamus, mis sündis vähemuses mängides.

Corey Crawfordi tööpäev lõpetati ära veidi vähem kui 16 minutiga. Neli tükki lipsasid tema selja taha vaid 13 pealeviskega. Tegu on viimases neljas mängus kolmanda korraga, kui Crawford on neli tükki pidanud välja võtma. Sellele eelnes seitsmemänguline seeria, kus ta lasi endale keskmiselt vaid 1.14 kolli.

Pärast väravateta lõppenud teist perioodi sai Blackhawks viimasele kolmandikule pealtnäha ideaalse alguse. Sinna võeti kaasa ligi kaks minutit ülekaalu, millele järgnes kohe teine Blue Jacketsi karistus, aga midagi väga ohtlikku ei suudetud Sergei Bobrovski värava all korraldada. Esimese ülekaalu ajal saadi küll litter venelase selja taha, kuid tabamus jäi lugemata, sest mäng oli murdosasekundi võrra varem kinni vilistatud.

Atkinson vormistas oma kübaratriki viimase minuti alguses tühja võrku tehtud väravaga. Temast sai Jacketsi ajaloos neljas mängija, kes ühes mängus skoorinud nii 5 vs 5 mängus, vähemuses olles kui ka tühja värava olukorras. Kuna Scott Hartnell pani kübara Jacketsi eelmises mängus, kus Anaheim Ducksist käidi üle 5-3, siis on Jacketsil nüüd esimest korda kirjas järjestikused mängud, kus erinev mees on kolm kolli skoorinud.


Sinijakid on nüüd võõrsil võitnud 21 kohtumist. Sellega korratakse mullu püstitatud klubi rekordit. Kui tulemused kodus paremad oleksid, siis võiks meeskond vabalt tänavu samuti playoffide ukse peale koputada.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 4 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Flames üllatas varajase eduseisuga, aga Wild domineeris kogu kohtumist - pealevisked 35-25 - ja raius endale vajalikud punktid kindlalt välja. Võit haarati endale viimasel kolmandikul, kus skooriti kolm korda. Kuna Blackhawks jäi Blue Jacketsi vastu punktideta, siis on Wild Kesk divisjoni kolmandast kohast vaid ühe punkti kaugusel. Seda küll ühe enam peetud mänguga.

Edmonton Oilers 4 - 0 Dallas Stars (tipphetked)

Oilers oli enne seda matši tänavu Kesk divisjoni vastu peetud 17-st kohtumisest võtnud vaid kolm võitu. Siin oldi samuti raskustes - pealevisked kahe kolmandikuga Starsile 23-16 - aga väravasuul vedas Richard Bachman oma endise klubi vastu välja. Oilersi eest tänavu alles viiendat korda jääle pääsenud väravavaht sai karjääri teise nullimängu 29 tõrjega. Jordan Eberle avas skoori juba 33. sekundil ning tagasi ei vaadatud kordagi. Lõppskoori vormistas Andrew Miller, kellest sai pärast Jay McClementit ja aastat 2005 esimene mängumees, kes on oma esimese NHL-i värava skoorinud karistusviskega.

Kommentaarid