Islanders lõpetas väravatesajus pika koduse kaotusteseeria

Käes on märtsi viimased päevad, aga New York Islanders suutis alles eile korjata sel kuul oma esimese koduvõidu. See tuli väravaterohkes mängus Detroit Red Wingsiga, kus juba avakolmandikul skooriti kuus tükki. Lõppskooriks jäi 5-4.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Avakolmandiku kõik väravad tulid ära kümne minutiga. Red Wings pääses 2-0 eduseisu, aga juhtida sai ka Islanders, enne kui viiki lepiti. Külalistel oli kaheväravaline edu käes minuti ja 46 sekundiga. Selle eest hoolitsesid Tomaš Tatar ja Drew Miller. Seis oli aga viigis juba kuuendaks minutiks. Seitse kodumängu järjest kaotanud Islandersi eest vastasid Brock Nelson ja Ryan Stome.

Pärast tempokat algust rahuneti mõneks minutiks maha, aga vaid selleks, et kümnenda minuti sees kaks kolli teha. Kyle Okposo viis Islandersi ette, kuid sellele vastas Niklas Kronwall. Kahe peale oli siis kokku saadud vaid üheksa pealeviset. Edasi läks väravavahtidel veidi rõõmsamalt, kuigi Petr Mrazek ei pidanud lõpuni Red Wingsi puuris vastu.

23-aastane tšehh, kes oli eelmisel õhtul liiga parima ründemeeskonna Tampa Bay Lightningu nulli peale jätnud, vahetati välja pärast kodumeeskonna neljandat tabamust. See tuli kohe teise kolmandiku alguses ülekaalu olukorrast. Litri pani võrku Frans Nielsen. Mrazeki selja taha läksid neli tükki 11 pealeviskega.

Sisse tulnud Jimmy Howard suutis teha ühe tõrje, enne kui ka tema nullimäng ära rikuti. Red Wingsi enda ülekaalu ajal skooris Cal Clutterbuck. Islanders skooris esimest korda pärast 1997 aastat ühes mängus kolm ülekaalu ning ühe vähemuse värava.

Taas kaheväravalisesse kaotusseisu jäänud Red Wings reageeris sellele kiirelt, kui teise kolmandiku keskel suudeti omakorda enda ülekaalu olukord edukalt ära lahendada - pärast vigastuspausi oma teise kohtumise teinud Pavel Datsjuk skooris hooaja 24. värava - aga sellega oli ka skoorimine lõppenud. Üheksa väravat tulid ära enamvähem täpselt poole mänguga!

Jaroslav Halaki tõrjeprotsendiks jäi lõpuks 84%. Ometi tuli võit ära, mis on üsna haruldane. Enim punkte korjas John Tavares, kes sättis kaaslastele ette kolm väravat.


Islanders on nüüd kogunud 46 võitu, millest suudeti viimati rohkem hooajal 1983/84 (50).

Teised kohtumised

New York Rangers 2 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Rangersile esimest korda alates veebruari algusest teine järjestikune kaotus. Aleksandr Ovetškin ja Jason Chimera tegid mõlemad külaliste kasuks kaks kolli. Esimese tabamused viisid mängu 2-2 viigiga viimasele kolmandikule ning seal otsustas kohtumise saatuse just Chimera.

Carolina Hurricanes 1 - 2 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Bruins pääses napilt karistusvisete seeriast, kus tänavu on kohutavalt tegutsetud. Selle eest hoolitses kollanokk David Pastrnak, kes skooris 37 sekundit enne lisaaja lõppu. Huvitaval kombel lõppesid kõik kolm tänavust nende meeskondade vahelist põhihooaja kohtumist sama skooriga. Bruins korjas neist kaks võitu.

Ottawa Senators 2 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers jäi ootamatult enne kohtumist ilma Roberto Luongost, kellel ei lasknud õlaprobleem mängida. Kuid pole hullu, kui sul on meeskonnas Jaromir Jagr. Tema poolt tuli kaks väravat. Külalised domineerisid matši täielikult ning pealevisete arvestuses oli lõpuks ülekaal 37-27.

Nashville Predators 2 - 5 Calgary Flames (tipphetked)

Flamesile pärast seeriat, kus seitsmest mängust tuli vaid kaks võitu, üliolulised kaks punkti. Lance Bouma pani Carter Huttoni selja taha kaks tükki ning Jiri Hudler toetas teda 1+2'ga. Teist kohtumist ilma Shea Weberita mänginud Predators läks küll matši juhtima, aga vajus siiski kiirelt auku. 3-2 võiduväravaks osutus 22-aastase ründaja Michael Ferlandi karjääri esimene koll. Huvitaval kombel kaotas Predators tänavu kõik kolm matši, mis Flamesi vastu mängiti.

New Jersey Devils 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ülekindel võit Ducksile ning mälestused Rangersi vastu seitsme ja Blue Jacketsi vastu viie laskmisest on juba kustunud. John Gibsoni nullimäng rikuti ära 3:25 enne lõppu. Leedukas Dainius Zubrus tegi oma hooaja 4. värava.

Winnipeg Jets 3 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Jonathan Toews sai hakkama tõelise kapteni väravaga. Ta tõi Blackhawksile, kes oli ajutiselt automaatselt playoffide kohalt välja vajunud, võidu 31 sekundit enne lõppu. Jets läks endise Blackhawksi mehe Dustin Byfugliani kahe kolli toel viimasele kolmandikule vastu 3-2 eduga, aga see vajus käest. Viigivärava skooris Patrick Sharp.

Pittsburgh Penguins 3 - 2 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Tüüpiline Sharks. Kuidas muidu seletada seda, et lisaajal ei suudetud ära realiseerida neljaminutilist ülekaalu. Karistusvisete seerias tegid David Perron ja Sidney Crosby puhta töö. Pingviinidele viimasest 11-st mängust alles neljas võitu, kuigi alguses ei tahetud seda eriti vastu võtta. Teisel kolmandikul sulas ära 2-0 eduseis.

Kommentaarid