Hammondi seeria lõppes, kuid Senators murdis sellest hoolimata Bruinsi maha

Andrew Hammondi imeline seeria on nüüdseks lõppenud, kuid Ottawa Senatorsi tõus jätkub. Läinud ööl peeti koduhallis tõeline neljapunkti lahing kui külla oli sõitnud Boston Bruins. Väravaterohkest kohtumisest nopiti võit skooriga 6-4.

(foto: Ottawa Citizen)
Kulus 13 matši selleks, et Hammond lõpuks enda selja taha üle kahe värava laseks, Sümboolsel kombel tuli see ka meeskonna vastu, kelle endise puurivahiga Senatorsi väravavaht nüüd NHL-i läbi aegade rekordit jagama jääb.

Bruins lõpetas "Hamburgleri" seeria ära teise kolmandiku keskel Ryan Spooneri 5 vs 3 ülekaalu väravaga. Sellele eelnes ülimalt vinge avakolmandik ja ega ka ülejäänud mängul väga viga polnud. Esimesed 20 minutit mängiti 2-2 viiki. Mõlemad pooled suutsid juba esimesel minutil skoorida. 19 sekundiga avas skoori Kyle Turris, aga avaminuti viimasel sekundil vastas sellele Carl Söderberg.

Avakolmandiku viienda minuti alguses viis Spooner oma esimese kolliga Bruinsi ette, kuid enne lõpusireeni vastas sellele Milan Michalek. 23-aastane Spooner on nüüd tänavu teinud viis kolli ja neist neli on läinud tema kodulinna klubi võrku.

Enne Spooneri teist tabamust oli Senators taas ette läinud. 3-2 tuli David Legwandi poolt. 3-3 seis oli tablool vaid mõned sekundid. Kui Bruins oskas kahemehelise ülekaalu edukalt ära lahendada, siis ühe mängijaga enamuses olles jäädi hätta ning lausa sedamoodi, et tuli ise välja korjata. Jean-Gabriel Pageau kasutas ära Reilly Smithi eksimuse ning tegi oma hooaja viienda kolli.

Sarnaselt avakolmandikule mindi aga ka teisele puhkepausile ikkagi viigiga. Bruinsi ülekaalu olukord oli just läbi saanud, kui Torey Krug lõpetas oma 14-mängulise väravatepõua. Pöörased 40 minutit rahustasid meeskonnad viimaseks kolmandikuks veidi maha.

Väravatesajus tuli pikalt oodata järgmist tabamust. Võidutabamus tuli ära kaheksa ja pool minutit enne lõppu. Paremalt värava ette tulnud sööt tekitas Tuukka Raski nina ees segaduse ning lendas lõpuks Zdeno Chara uisust võrku. Protokolli pandi värava taha Bobby Ryani nimi.

Lõppskoor vormistati mõned sekundid enne lõppu tühja võrku tehtud väravaga. Oma teise sai kirja Turris. Väravate kõrvale pani ta veel ka ühe söödu ning oli üldse oma kolmikuga hoos. Tema kõrval lõpetas Michalek 1+2'ga ning Mark Stone pani kolm söötu.


Senators tõusis võiduga playoffide heitluses Bruinsist vaid kahe punkti kaugusele. Seejuures on Dave Cameroni meeskonnal ka üks mäng veel varuks. Kisub põnevaks ja Curtis Lazar soovib kõigile head isu.


Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 1 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Joe Thorntonist sai kahe sööduga NHL-i ajaloos alles 19. mängja, kes karjääri jooksul jõudnud 900 söödupunktini. Leafsi poolt järjekordne piinlik esitus, kus juba avakolmandikul jäädi pealevisetega alla 8-21. Lõppnumbrid olid 28-42.

Montreal Canadiens 4 - 0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Rutiinne võit Canadiensi jaoks, kelle ridades kerkis Max Pacioretty esimeseks mängijaks pärast Vincent Damphousse'i, kes suutnud teha kaks järjestikust 35 väravaga hooaega. 4-kordne Tähtede mängus osaleja, kes võitis ka Canadiensiga 1993. aastal Stanley karika, sai sellega hakkama hooaegadel 92/93 ja 93/94. 31 tõrjega jõudis Carey Price hooaja kaheksanda nullimänguni, mis on tema karjääri rekordi kordus.

Florida Panthers 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Roberto Luongo oli Panthersi väravasuul tagasi ning ilma Pavel Datsjukita mänginud Red Wingsi alistamisega suuri probleeme ei tekkinud. Skoorimist alustas Jaromir Jagr, kes jõudis oma karjääri 718. tabamuseni


Minnesota Wild 2 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Capitals sai läbi aegade esimese võidu Excel Enegery Centerist suuresti tänu Aleksandr Ovetškini kahele väravale. Kodu ei ole viimasel ajal Wildi jaoks kindlus olnud. See kaotus on üks neljast, mis viimases kuues kodumängus on tulnud vastu võtta.

Winnipeg Jets 2 - 1 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Hooaja esimesed kolm omavahelist vastasseisu kaotanud Jets pääses järjekordsest lüüasaamistest mõned minutid enne normaalaja lõppu, kui Drew Stafford viigistas. Endine Buffalo Sabresi mees on Jetsi eest skoorinud juba kuus tükki. Hooaja esimeses pooles tuli temalt Sabresi särgis vaid üheksa kolli. Blues oli enne seda mängu tänavu 12-st karistusvisete seeriast kaotanud vaid kolm.

Dallas Stars 2 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Stars skooris teisel kolmandikul veidi enam kui minutilise vahega kaks tükki ning võiduks selleks piisas, kuna pingviinid ei leia viimasel ajal kuidagi väravat üles. Viimasest seitsmest mängust on tervelt kuues skooritud kas üks või mitte ühtegi.

Calgary Flames 4 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Steve Mason on tänavu Flyersile toonud vaid ühe võõrsilvõidu ning kuigi siin läks enamus mängust üsna kenasti hakkas asi ikkagi lõpuks kärisema. Flames sai teise kolmandiku lõpuminutitel järjestikuste pealevisetega kaks tükki Masoni selja taha ning see lõpetas ka Flyersi esinumbri tööpäeva. Flames sai kerge võidu ning Johnny Gaudreau hüppas 1+2'ga kollanokkade punktitabeli liidriks.

Vancouver Canucks 2 - 6 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kummaline kohtumine, kus Canucks sammus üks hetk justkui Bermuda kolmnurka. Algus oli ülivõimas ning juba avakolmandiku keskpaigaks oli kirjas 15 pealeviset. Kogu kolmandiku saldoks jäi 20 ning teise perioodi alguses tulid kiirelt ka kaks väravat ära. Jackets aga viigistas juba teise kolmandiku keskpaigaks ning läks siis oma teed. 20-aastane slovakk Marko Dano tegi noore karjääri parima mängu, skoorides kaks tükki ning lisades nende kõrvale ka ühe söödu.

Arizona Coyotes 2 - 5 Colorado Avalanche (tipphetked)

Coyotes sai varakult Oliver Ekman-Larssoni väravast ette, aga kinkis planeerimata eduseisu kiirelt ära. Avalanche'il lasti kolm tükki teha, enne kui Ekman-Larsson julges veel ühe panna, kuid edasisega kodumeeskond enam ei riskinud. Kuna Edmonton Oilers teenis päev varem punkti, siis kuulub nüüd liiga eelviimane koht ainuisikuliselt just Coyotesile.

Kommentaarid