JULGE SAMM: Flames hankis Devin Setoguchi

Calgary Flamesist on uue hooaja eel raske sotti saada. Klubi on suve jooksul otsinud võimalusi, kuidas meeskonda parandada ning saanud sellega ka hakkama, kuid midagi ahhetama panevat pole siiski toimunud. Mingi idee suunas ollakse uue peamänedžeri Brad Trelivingu juhtimisel aga liikumas. Suvise pusle kokkupanemise uusimaks tükiks on Devin Setoguchi. Flames on kunagise 30 värava mehe võtnud üheaastase lepingu peale lootustega, et risk tasub end ära.

(foto: slam.canoe.ca)
Setoguchi pani 31 korda pirni põlema hooajal 2008/09 San Jose Sharksi eest mängides. Sharks kulutas tema peale 2005. aasta (loe: Crosby) drafti 8. valiku, jättes teiste seas valimatta Anze Kopitari ja Paul Stastny. Seda võis üsna pea hakata kahetsema, kuna Setoguchi ei suutnud ühele uhkele hooajale (kokku 65 punkti) järgmiseid lisada.

2011. aasta suvel saadeti ta Minnesota Wildi vahetustehingu käigus, mis viis Brent Burnsi San Josesse. Ka kümnetuhande järve osariigis ei löönud tema täht särama ja lõppenud hooajal saabus tõeline madalpunkt - Winnipeg Jetsi eest vaid 11 väravat ja 27 silma.

Flames maksab Setoguchile aasta eest kolmveerand miljonit dollarit. Treliving on kiitnud 27-aastase ründaja füüsilist vormi, kuid alles hooaja käigus peaks selguma kas tegu on maha visatud rahaga või hoopis ülikavala investeeringuga. "The Goochi" lõppenud hooaja palk oli neli korda suurem!

Kommentaarid