Vanameister Kaberle soovib NHL-i naasta

Tomaš Kaberlel on ette näidata muljetavaldav resümee. Sinna kuulub täiuslik komplekt medaleid Tšehhi koondise eest - 2005 MM kuld, 2006 MM hõbe ja 2006 OM pronks - ja Boston Bruinsi värvides võidetud Stanley karikavõitja sõrmus aastast 2011. Lisaks on ta neli korda valitud ka NHL-i Tähtede mängule. Ometi sai kogenud kaitsja karjäär ookeani taga eelmisel suvel järsult otsa. Montreal Canadiens ostis tema lepingu välja olles teda eelneval hooajal mängitanud vaid kümnes kohtumises. Õige hokimehe hing on aga teadupärast sama visa kui Bruce Willise oma ja nii sihib Kaberle veel ühte NHL-i lepingut.

(foto: hockeynight.ru)
Märtsis 36-aastaseks saanud kaitsjal on selja taga edukas hooaeg Tšehhi liigas Jaromir Jagrile kuuluvas klubis HC Kladno. Nelja kolli ja 20. söödupunktiga näidatud hea vorm viis ta hooaja käigus ka neljandat korda Tšehhi olümpiakoondisesse.

"Tšehhi liigas oli väga tore mängida, kuna mängisin hokit seal, kus ma seda ka üles kasvades tegin ja ma tahtsin alati seda teha," tunnistas Kaberle sel nädalal antud intervjuus. Just Kladnos alustas ta hooajal 1994/95 oma profikarjääri, mis viis ta ookeani taha 90ndate lõpus. Toronto Maple Leafs kasutas tema peale oma 1996. aasta drafti 8. ringi valiku.

Kuigi uue keskkonnaga kohanemine oli tema jaoks alguses raske, siis juba 2002. aastal mahtus ta Tähtede mänguks "Muu maailma" meeskonda. Lõpuks keevitas vaid 16 000 elanikuga Rakovniku linnas sündinud mees endale kokku korraliku karjääri. Parimaks hooajaks oli 2005/06, kui ta kogus 67 punkti (9 + 58). Mõistagi oli ootamatu karjääri lõpp tema jaoks korralikuks hoobiks.

"Tundsin ennast sel hooajal hästi. Tegin kaasa kümnes kohtumises, kui järsku mulle enam mänguaega ei antud," meenutas Kaberle kurba lõppu Montrealis. Vanameister pani limiteeritud mänguajaga - 13:33 mängu kohta - kolm söötu ja saavutas efektiivuse näitajaks +4, kuid jäi seejärel meeskonnast täielikult eemale.

Kodumaal veedetud vaheaasta jooksul on Kaberle nautinud suuremat mänguaega ja leidnud, et võib veel endiselt NHL-is kasulik mängija olla.

"Pärast hooaega tundsin ennast hästi ja usun, et suudan veel paar aastat mängida ning sel juhul oleks seda mõttekam teha NHL-is," ütles Kaberle, kes lisaks eelpool mainitud meeskondadele on põgusalt kuulunud ka Carolina Hurricanesi rivistusse.

Väidetavalt on Kaberlel juba ühe NHL-i meeskonnaga treeninglaagriks kokkulepe olemas, kuid selle osas jäi ta saladuslikuks öeldes: "Sellel ei ole vahet. Kõik näevad hiljem nagunii kellega tegu on."

Tagasi Torontosse? Mõne keldriklubi kaitset lappima? Või liitub hoopis New Jersey Devilsi Tšehhi leegioniga?

Kommentaarid