Jean-Sebastien Giguere teatas karjääri lõpust

Teemu Selänne auring, mille ta tegi Anaheim Ducksi viimases põhihooaja mängus koos vastaste väravavahi Jean-Sebastien Giguere'iga, on nüüd osutunud ka viimase jaoks pidulikuks areenilt lahkumise hetkeks. 37-aastane kanadalane riputab varustuse seinale pärast osalemist 597. NHL-i põhihooaja mängus. Neis kogus ta 262 võitu ja tegi 38 nullimängu. Giguere'i lahkumine tähendab seda, et enam ei mängi liigas mitte ühtegi mängumeest, kes varasemalt Hartford Whalersit esindanud, enne seda kui klubi 1997. aastal Carolinasse koliti.

(foto: Getty Images)
Viimased kolm hooaega Colorado Avalanche'ist mänginud väravavahi kõige rõõmsamad hetked tulid just Ducksi rivistuses. Ta valiti 2003. aastal playoffide kõige väärtuslikumaks mängijaks olgugi, et toonane Mighty Ducks jäi Stanley karika finaalseerias mängudega 3-4 alla New Jersey Devilsile. Seega on ta üks vaid viiest playoffide MVP-st, kes valitud lõpumängude parimaks olgugi, et tema meeskonda jäi finaalis kaotajaks.

See, mis 2003. aastal jäi tegemata, tehti ära neli aastat hiljem. Finaalis pandi Ottawa Senators paika mängudega 4-1.

Lisaks eelpool mainitud klubidele esindas Giguere oma karjääri jooksul ka Calgary Flamesi ning Toronto Maple Leafsi värve.

Vaata videot Giguere'i kõige uhkematest tõrjetest:


Mängijakarjääri järgse üle pärast "Giggy" muretsema ei pea. Ta kuulub QMHJL-is mängiva Blainville-Boisbriand Armada omanikkonda.

Kommentaarid