Devils palkas meeskonna juurde endise pokkeriässa

Sügav statistika analüüs ja numbrid on hetkel spordimaailmas tegemas võidukäiku. Tihti on spordimeeskondade jaoks ahvatlevad uued liikmed algselt lihtsalt numbrid. Neid võrreldakse olemasolevate andmetega ja selgitatakse välja sobivus. Siis kui kõik klapib on alles aeg vaadata konkreetse mängija isikuomadusi. Statistikale põhinev meeskondade ehitamine on üha populaarsemaks kujunemas ka NHL-is. On ju ka Los Angeles Kings just sedamoodi kokku pandud.

(foto: devilsarmyblog.com)
Kingsi edu on kaasa toonud selle, et isegi kõige põikpäisemad peatreenerid hakkavad rohkem numbrite poole vaatama. Detroit Red Wingsi Mike Babcock on tuntud kui karmikäeline treener, kes näeb eduvalemina ründekolmikute vahelist keemiat, mis tõttu värskendab ta neid pidevalt. Samas on ka tema tunnistanud, et soovib statistikamaailmaga paremini tuttavaks saada. Juba lihtsalt seepärast, et arendada ennast treenerina.

New Jersey Devils on aga oma numbrite kummardamisega läinud nüüd nii kaugele, et meeskonna juurde on toodud endine professionaalne pokkerimängija Sunny Mehta. Kes suudaks paremini numbritega rehkendada kui üks pokkeriäss, eks ole?

Mehta on ka mitme pokkeriõpiku autor ning Devilsi peamänedžer Lou Lamoriello näeb temas meest, kes võib numbrite mängu viia hoopis uuele tasemele.

"Statistika on alati olnud osa mängust. Andmete analüüs on hetkel väga populaarne. Et teistest sammukese eespool püsida uurisime ja intervjueerisime mitmeid inimesi," tunnistas Lamoriello, kellel endal on samuti matemaatika taust.

Mehta ametinimetuseks ongi andmede analüüsi direktor.

Kommentaarid