Nõutud meheks osutunud Kevin Hayes liitus Rangersiga

Nimi Kevin Hayes ei ütle hokisõpradele kindlasti suurt midagi, kuid 22-aastane ründaja on viimased nädalad olnud liiga üks kuumimaid nimesid. Chicago Blackhawksi 2010. aasta 1. ringi draftivalik sai eelmisel nädalal vabaagentiks, kuna ta ei jõudnud Blackhawksiga lepingu osas kokkuleppele. See andis talle võimaluse pidada läbirääkimisi teiste meeskondadega ja nüüd on Bostonis sündinud Hayes endale ka uue klubi välja valinud. Selles sai tänavune Stanley karika lüüasaanud finalist New York Rangers.

(foto: commitedindians.com)
Hayes tegi Bostoni ülikooli eest tänavu oivalise hooaja. 39 põhihooaja matšiga kogus ta 67 silma, millest 28 olid väravad. Ta nomineeriti ka ülikoolihoki aasta mängija auhinnale, mille võitis lõpuks teine Bostoni ülikooli kasvandik Johnny Gaudreu. Viimane tegi oma NHL-i debüüdi juba sel hooajal ära. Calgary Flames, kes valis ta 2011. aasta draftis, lasi mehe üheks kohtumiseks jääle ja sealt tuli ka kohe noore mängumehe esimene värav.

Seos Gaudreuga oli põhjuseks, miks kuulujutud paigutasid Hayesi hoogsalt uueks hooajaks samuti Flamesi rivistusse, kuid huvilisi oli teisigi. Võib isegi isegi öelda, et pool liigat soovisid temalt allkirja kätte saada. Tegu on võimsa kasvuga ründajaga - 191cm ja 93kg - ning nagu statistika näitab, siis omab ta uhkete füüsiliste näitajate kõrval ka korralikku tehnilist pagasit. Teiste seas lootis Hayesi endale meelitada ka mehe kodulinna klubi Boston Bruins.

Lõpuks andis Hayes, kelle vend Jimmy mängib Florida Panthersis, siiski oma allkirja Rangersile ja seda suurte lootustega. "Treenerid ja kõik, mis klubis toimub, istub mulle ideaalselt. New Yorki minemine on minu ja mu perekonna jaoks suurepärane võimalus," ütles Hayes tunnistades, et talle imponeerisid ka Rangersi viimase aja edukad hooajad. "Suures Õunas" ootab teda Chris Kreideri näol ka üks endine ülikoolikaaslane.

Kas noor mängumees Rangersi eest ka jääle saab on muidugi omaette küsimus. Ründajate osas on meeskond üsna sügav ja vähemalt regulaarset mänguaega on talle raske ennustada. Kui ta muidugi koheselt lammutama ei hakka.

Leping Hayesiga on kaheaastane. Aastapalgaks on 900 000 dollarit, kuid selle kõrval on rohkelt ka boonusklausleid koguväärtusega 2.85 miljonit.

Blackhawks saab Hayesist ilmajäämise kompensatsiooniks järgmise aasta drafti 2. ringi valiku.

Kommentaarid