Hurricanesi ootab ees murdepunkt

2006. aastal Stanley karika võitnud Carolina Hurricanes alustab uut hooaega lootustega murda viieaastane playoffide põud. Kurva seeria murdmiseks peab Hurricanes välja ronima konkurentsitihedast Metro divisjonist, kus kõigi kaheksa meeskonna eesmärgiks on hooaja pikendamine. Playoffe hakatakse püüdma sama tuumikuga, kes suutis lõppenud hooajal idakonverentsis edestada vaid kolme meeskonda. Hurricanes peab oma kunagise hiilguse taastama, muidu võivad ees oodata veel tumedamad ajad.

(foto: Gerry Broom/AP Photo)
Meeskonna liider Eric Staal alustab oma 2009. aastal sõlmitud lepingu eelviimast hooaega. Uuest tehingust veel lõhna ei ole, kuna nagu näitab ka tänavune suvi, siis on klubi hetkel elamas säästurežiimi peal. Kahe hooaja vahel palgatud peamänedžer Ron Francis on isegi avalikult välja öelnud, et Staali uus leping sõltubki täielikult klubi eelarvest. Ehk siis tema teenete säilitamiseks ei hakata väga nahast välja pugema. Järgmisel hooajal on Staal tänu oma lõppevale lepingule ka juba ahvatlev kaup karikanõudlejatest klubide jaoks.

Alates 2010. aastast meeskonna kapteniks olev Staal ise veel nii kaugele ei mõtle. Hiljuti Hurricanesi kodulehele antud intervjuus tunnistas ta, et loodab suuri tegusid teha ikkagi Carolina klubi eest. "Me peame playoffidesse jõudma. Viimatisest korrast on juba liiga palju aega möödas," tunnistas Staal. "Kõik peavad selle nimel rohkem vaeva nägema."

Staal, kes on hetkel taastumas väikesest operatsioonist, mis tuli ettevõtta ühe suvise vigastuse ravimiseks, tegi lõppenud hooajal oma halvima aasta pärast kollanoka hooaega. 79. kohtumisega kogus ta 21 väravat ja 60 punkti. Kurioossel kombel sai ta kirja rohkem vähemuses visatud väravaid (2) kui enamuses sündinud tabamusi (1). Seda peaks aitama parandada meeskonna uus peatreener Bill Peters, kes eelneva kolme aasta jooksul Detroit Red Wingsi juures just erimeeskondade efektiivsuse eest vastutas.

Meeskonna kapteni sõnade kohaselt on Peters süstinud mängijatesse uut entusiasmi ja usku. Ta soovib olemasolevast seltskonnast maksimumi välja pigistada. Kuna Hurricanesil suuri tugevdamise plaane pole, siis näib Peters meeskonna jaoks ideaalse peatreenerina.

Francis on märkinud, et lisaks peatreeneritööle, peab meeskonna edu algama ka kapteni eeskujulikust esitusest. "Kapten peab väljakul olema kõige töökam mängija. Ta peab võitlema kogu hingest igas vahetuses, igal õhtul," on öelnud Francis, kes samuti Hurricanesi särki kandes C-tähte oma rinna peal on kandnud.

Uus hooaeg on Staali ja Hurricanesi jaoks murdepunktiks. Staal peab leidma oma punkt per mäng vormi ja tegema Hurricanesist "oma meeskonna", viies klubi playoffidesse. Vastasel juhul näib tõenäolisena see, et Hurricanesi tulevik saab olema ilma temata ning esialgu tõotab see tulevik olema ka väga tume.

Kommentaarid