Ducks külmutab Selänne numbri

Teemu Selänne on hetkel veel kaalumas, kas jätkata oma karjääri KHL-is või mitte, samas kui Anaheim Ducksil on plaanis järjekordne samm, millega soomlase NHL-i karjääri tähistada. Selänne nr. 8-st saab esimene number, mille 20 hooaega tagasi liigaga liitunud klubi külmutab. See toimub tuleva aasta 11. jaanuaril, mil Ducksi koduhalli Honda Centerit külastab Winnipeg Jets. Meeskond on küll ajalooliselt teise taustaga, kuid külaliste poolt peaksid kohal olema samad fännid, kes nägid "Finnish Flashi" esimesi uhkeid esitusi.

(foto: grantland.com)
Selänne debüteeris NHL-is originaalse Winnipeg Jetsi eest hooajal 1992/93. Noorest soomlasest sai koheselt superstaar. Ta paugutas 76 väravat ja 132 punkti, mis jäävad liiga uustulnukate rekorditena püsima kindlasti veel pikaks ajaks. Kui mitte igaveseks.

Jets vormus 1996. aastal suvel Phoenix Coyotesiks, mis tänaseks saanud juba Arizona Coyotesiks. Omamoodi sümboolsel kombel lahkus Selänne koos originaalse Jetsiga. 95/96 hooaja keskel algas tema seiklus Anaheimis. On järgnenud veel mõned hooajad San Jose Sharksis ja üks Colorado Avalanche'i värvides, kuid enamuse karjäärist veetis Selänne siiski Ducksi särgis.

Selänne käes on 12 Ducksi klubi rekordit. Nende seas enim väravaid (457), söödupunkte (531), punkte (988) ja kübaratrikke (13).

"Teemu on meie klubi ikoon ja väärt seda, et temast saab klubi ajaloo esimene mängija, kelle number külmutatakse," andsid teada Ducksi omanikud Henry ja Susan Samueli.

Ees ootab väga eriline õhtu, mida ootab pikkisilmi ka peakangelane ise. "Samuelid ja kogu Ducksi organisatsioon on Anaheimist teinud väga erilise koha nii mulle kui ka mu perekonnale. Ootan põnevusega võimalust jagada seda erilist õhtut fännidega, kes on mind 18 aastat toetanud," ütles Selänne, kes aitas Ducksi ka klubi seni ainsa Stanley karikavõiduni aastal 2007.

Tänapäevane Jets on kunagise Atlanta Trashersi järglane. Teisisõnu täiesti teine klubi võrreldes sellega, kust Selänne karjäär alguse sai, kuid klubi fännid on ju sellegi poolest samad. Neist vanemad mäletavad kindlasti, kuidas soomlane tegi juba viiendas mängus oma esimese kübaratriki.

Kommentaarid