Tagasilöök Sabresile: muudeti drafti reegleid

Buffalo Sabres tahab uuel hooajal olla halb. Nagu väga halb. Halvemast halvem. Veel hullem kui lõppenud hooajal. Selleks on tehtud kõik, mis võimalik. Eesmärgiks on taaskord lõpetada põhihooaja viimase satsina, et endale haarata tuleva aasta drafti 1. valiku õigus. Järgmise aasta draft on viimase aja sügavaim ning selle reklaamnäoks on Connor McDavid. 17-aastast kanadalast promotakse kui hokijumala (loe: Sidney Crosby) teist tulekut. Sabresi meisterplaan on aga nüüd saanud väikese tagasilöögi. NHL muutis drafti reegleid.

(foto: Getty Images)
Reeglite muudatus seisneb selles, et hooaja viimasena lõpetav meeskond omab nüüd väiksemat tõenäosust saada endale 1. valik. 25% pealt on see kukkunud 20% peale. Samas on kergitatud nende meeskondade šansse, kes lõpetavad tagantpoolt 5.-14.

Uuel hooajal eelviimasena lõpetava meeskonna võimalused saada drafti avavalik endale on 13.5%, tagantpoolt kolmanda omad 11.5% ja neljanda omad 9.5%.

Ühtlasi andis NHL teada, et kõik need tõenäosusprotsendid võivad nüüd aasta-aastalt hakata muutuma.

Juba on selge ka see, et ka 2016. aasta draft tuleb senistest täiesti erinev. Ühe loosimise asemel toimub neid kolm tükki. Esmalt selgitatakse välja see, kes saab valida esimesena, siis see, kes teisena ja loositakse ka see, kes saab kolmandana valida. See tähendab, et kui seni oli põhihooajal viimasena lõpetanud meeskonna jaoks 2. valikukoht halvim, kuhu kukkuda võimalik, siis nüüd on selleks 4. koht.

Sabres jäi teadupärast tänavu oma "õiglaselt" välja võideldud 1. valikuõigusest ilma.

Kommentaarid