Canadiens andis Subbanile 8-aastase lepingu

Suve kõige tähelepanuväärsem lepingudraama on nüüdseks läbi. P.K. Subban ja Montreal Canadiens käisid küll vahekohtu ees juba ära, kuid lõpuks saadi siiski ilma kolmanda osapooleta kokkuleppele. Vastavalt reeglitele oli Subbanil ja Canadiensil võimalus enne kohtuotsuse teada saamist veel lepingukõnelusi pidada ning viimasel hetkel saadi ka kaubale. 25-aastane kaitsja lukustati kaheksaks aastaks. Lepingu koguväärtuseks on 72 miljonit dollarit ehk veidi üle 53 ja poole miljoni euro.

(foto: allhabs.net)
Pika lepinguga väldib Canadiens võimalust, et Subban kõnnib kahe aasta pärast, mil temast oleks saanud piiranguteta vabaagent, lihtsalt mitte millegi eest minema. Samas oli see kõik võimalik vaid teoorias. Subban on Montrealis selleks, et taastada klubi kunagised hiilgeajad.

"Kui ma saaksin, siis teeksin Montrealiga 20-aastase lepingu. Mu perekond ja ka mina ise oleme üliõnnelikud, et mu tulevik on seotud Montreal Canadiensiga," ütles Subban lepingu kommentaariks.

Subban teenib järgmisel kahel hooajal 7 miljonit dollarit enne kui tehing ületab neljaks aastaks kümne miljoni piiri. Oma senise 4-aastase karjääri jooksul on Subban teeninud kokku "vaid" veidi üle kaheksa miljoni. NHL-is on nüüd temast enim teenivaid kaitsjaid vaid kuus.

"Oleme väga rahul, et sõlmisime P.K. Subbaniga pikaajalise lepingu. See aitab meil kindlustada meeskonna tuleviku," teatas pressile Canadiens. "Vaatama noorele vanusele on ta väga kogenud ja toob meeskonda nakatavat energiat. Tema tasemega kaitsemängijad on NHL-is haruldane nähtus."

Viimase kahe hooaja jooksul on Subban kaitsjate arvestuses kogunud enim punkte (91). Mõned keskendumisprobleemid tähendavad, et oma põhitegevusele, ehk kaitsetööle, tuleb veel veidi tähelepanu pöörata, kuid võib uskuda, et aasta tagasi saadud hooaja parimale kaitsemängijale jagatav Norrise trofee ei jää tema karjääri ainsaks.

Vaata Subbani kõiki lõppenud hooaja väravaid:


Põnev fakt: Canadiens oli 2009. aastal valmis Subbanist loobuma...ja ka Max Pacioretty'st...ja ka Carey Price'ist. Praeguse meeskonna tuumiku moodustav trio pandi teiste seas lauale, et Tampa Bay Lightningust kätte saada toona veel karjääri tipus olnud Vincent Lecavalier. Tehingule pani NHL-i komissar Gary Bettman käe ette, sest Lightningu omanikud olid omavahel tülis.

Kommentaarid