Krug maandub Venemaal?

Boston Bruins on sel suvel mängijateturul olnud väga vaikne. Klubi on jännis oma palgaruumiga, mida põhimõtteliselt ei eksisteeri. Seda olukorras, kus on endiselt vaja sõlmida uued lepingud noorukite Reilly Smithi ja Torey Krugiga. Mõlemad tehingud näivad aga hetkel olevat sama kaugel kui need olid juba ka suve alguses. See annab kõvasti ainest kuulujuttudele. Üks neist viib lõppenud hooaja liiga parima noormängija valimisel neljandaks platseerunud Krugi Venemaale.

(foto: Jared Wickerham/Getty Images)
Väidetavalt on üks nimetu KHL-i klubi 23-aastasele kaitsjale pakkunud kopsaka aastapalga ning ka märkimisväärse boonuse lepingu allkirjastamise eest. Krugi agent Lewis Gross pole küll seda juttu kinnitanud, kuid samas ei lükanud seda ka tagasi.

Krug tõusis esile 2013. aasta playoffides. Väravaga New York Rangersi vastu sai temast esimene Bruinsi kaitsja pärast 1988. aastat ja Glen Wesley't, kes oma playoffide debüütmängus skoorinud. Olles täpne ka teises mängus sai temast alles neljas mängija Bruinsi ajaloos, kes skoorinud mõlemas oma esimeses playoff-matšis. Seeria lõpuks oli Krugil kirjas neli tabamust, mis tegi temast kogu liiga ajaloo esimese kaitsja, kes oma esimeses viies playoff-kohtumises sedavõrd resultatiivselt esinenud.


Ajaloo tegemine jätkus lõppenud hooajal. Novembris Pittsburgh Penguinsi võrku toimetatud lisaaja võiduvärav tegi temast läbiaegade esimese Bruinsi kollanokast kaitsja, kes lisaminutitel oma meeskonna kangelaseks on tõusnud.


Temast sai meeskonna väga väärtuslik liige ja esimene täishooaeg liigas lõppes 40 punktiga (14 väravat) 79. mängus. Playoffides lisas ta 12. kohtumisega veel kaks väravat ja kümme silma.

Sedavõrd noorelt Venemaale pagemine näib ebatõenäolise käiguna, kuid arvestades, et oma staatuse tõttu ei saa Krugile pakkumisi teha mitte ükski teine NHL-i klubi ja lepingu üksikasju ei saanud lasta otsustada ka vahekohtul, siis ega tal ei jää väga palju variante üle.

On ju ka sellest suvest olemas näide, kuidas üks piiratud vabaagent NHL-i tolmu jalge alt pühkis ja KHL-i siirdus. Selleks oli Vladimir Sobotka, kes uue lepingu ootamisest ära tüdines.

Kommentaarid