Teekonna lõpp? Sharks jättis Thorntoni kapteniametist ilma

San Jose Sharksi hooaeg sai eepilise lõpu. Seda paraku negatiivsest küljest vaadatuna. Playoffide avaringis oldi ühe mängu kaugusel hilisema Stanley karikavõitja Los Angeles Kingsi välja lülitamine, kuid seda ei kasutatud ära. Neli korda! NHL-i 97-aastase ajaloo jooksul mängis üks meeskond 3-0 edu maha alles neljandat korda. Mõistagi oli see tohutuks pettumuseks. Suvel on rohkelt haavu lakutud ning kuulujuttudest varju otsitud. Üks spekulatsioonidest on nüüd aga tõeks saanud - Joe Thornton jäeti kapteni C-st ilma.

(foto: jegkorongblog.com)
Jutud, et Sharks soovib Thorntoni kapteniametist taandada läksid lahti koheselt pärast playoffidest välja pudenemist. Õige liider poleks ju lasknud sellisel katastroofil sündida. Või äkki hoopis õige peatreener? Või õige klubi juhtkond? Tont seda teab, mis Sharksi piinliku kokkuvarisemise esile kutsus. Selles mõttes on Thorntoni süüdistamine keeratud selgelt üle võlli.

Alates 2006. aastast klubis mängib ründaja vääriks kindlasti rohkem lugupidamist. Samas on muidugi Sharksil varasemgi ajalugu seoses kaptenite vahetamisega. Alates 2004. aastast C-d rinna peal kandnud Patrick Marleau jäi uhkest nimetusest ilma 2009. aastal, mil Rob Blake saabus San Josesse oma karjääri lõpetama.

Thornton tõusis Sharksi kapteniks 2010. aastal olles eelnevalt seda ametit pidanud ka Boston Bruinsi särki kandes. Ta on aastaid olnud meeskonna kõige efektiivsem ründemängija, kogudes enamjaolt oma punktid sööduandjana. On raske uskuda, et Sharks on valmis temast loobuma, kuid suvel on liikunud jutud noorenduskuurist ning Thorntoni särgilt C-tähe ära rebimine on justkui klubipoolne vihje mängijale, et ehk on käes aeg minna lahku.

Lisaks on Marleau asekapteni kohast ilma jäetud. Klubi peamänedžer Todd McLellan ütles otsusest teada andes, et pärast hooajaeelset laagrit võib Thornton äkki taas kapteniks saada, kuid see jätab õhku küsimuse - mille pärast siis seda praegust kammajaad üldse korraldada?

Kuigi tõsi on ka see, et lõppude lõpuks on kapteniamet spordis selgelt ülehinnatud.

Kommentaarid