Sabresi Chris Stewart: "Me oleme playoffide meeskond."

Spordimaailma autsaiderite mängueelseid ütlusi on alati veidi kummaline lugeda. Eales ei tunnistata enne avavilet seda, et selgelt tugevamale vastasele alla jäädakse. Ikka üritatakse näha enda plusse ja võiduvõimalusi. Vahest "joppab" ja kaotust suudetaksegi vältida, kuid enamjaolt läheb kõik siiski loogilist rada mööda. Eriti kummaline on aga lugeda sellist eneseupitamist terve hooaja kontekstis. Buffalo Sabresi ründaja Chris Stewart on andnud mõista, et meeskonda ees karm heitlus playoffide koha peale.

(foto: Reuters)
"Ma ei kahtle hetkekski, et paberi peal oleme me kindel playoffide meeskond," ütles sel nädalal antud intervjuus 26-aastane ründaja, kes hangiti läinud veebruaris tehingu käigus, mis viis Ryan Milleri St. Louis Bluesi. "Astusime 1. juulil suure sammu edasi ja usun, et üllatame uuel hooajal kindlasti mitut meeskonda."

Sabres hankis endale juuli alguses vabaagentide turult kaitsja Andrej Meszarose ja ründajad Cody McCormicku, Matt Moulsoni ning Brian Gionta. Lisaks toodi vahetustehinguga meeskonda kaitsja Josh Gorges.

Kõigi uute nägude puhul on tegu korralike NHL-i mängijatega, kuid on raske uskuda, et see viisik muudab Sabresi väga palju paremaks sellest tasemest, mida lõppenud hooajal näidati. Sabresi 52 punkti oli halvim saak ühe meeskonna poolt alates Atlanta Trashersi debüüthooaega 14 aastat tagasi. Nüüdne Winnipeg Jets kogus siis vaid 39 silma.

Üllatusvõimelised ollakse kindlasti, aga seda võib öelda kõigi NHL-i peksupoiste kohta. Paar üllatuspommi lõhkas Sabres ka lõppenud hooajal, kuid kokkuvõttes ei olnud suurtest võitudest üldse tolku. Näiteks tehti kaks korda ära nii San Jose Sharksile kui ka Boston Bruinsile. Korra alistati ka Los Angeles Kings! See jäi kummalisel kombel endise peatreeneri Ron Rolstoni viimaseks mänguks.

Milleri järgne ajastu saab uuel hooajal täielikult tuurid sisse. Kui juba koos temaga playoffidest viimastel aastatel vaid und näha sai, siis kuidas võiks see ilma temata reaalsuseks saada? Sabresi uus väravavahtide tendem on Michael Neuvirth ja Jhonas Enroth. Esimene on Washingtonis näidanud head potentsiaali, kuid on hetkel pigem varumehe kaliibriga puurivaht. Enrothil on selja taga vaid 81 NHL-i mängu ehk siis isegi mitte terve hooaja jagu kohtumisi. Ta säras eelmise aasta MM-il Rootsi eest mängides, kuid on seni NHL-is olnud kahvatu.

Seega Stewarti ütlused tunduvad ulmelise optimismina. Või äkki peab ta hoopis silmas kujutletavaid playoffe, mis mängitakse drafti avavaliku õiguse peale.

Kommentaarid