Endine Canadiensi mängija: "Subban mängib nagu poisike."

Pärast uue lepingu sõlmimist on P.K. Subban üks liiga enim tasustatud kaitsemängijad. Lisaks sellele saab temast pärast Brian Gionta lahkumist tõenäoliselt ka uus Montreal Canadiensi kapten. Olles aasta tagasi valitud hooaja parimaks kaitsemängijaks on Subban suure karjääri alguses. Tema uhke leping ja mängustiil ei meeldi aga igaühele. Üheks neid on NHL-is üle 1300 mängu kaasa teinud Aleksei Kovaljov. Viis hooaega Canadiensis mänginud venelane ei usu Subbani kaitsevõimetesse.

(foto: sportsofboston.com)
"Ta on hea mängija, kuid kaitses oma meeskonnale ohtlik," ütles Kovaljov sel nädalal antud intervjuus. "Võrdlen teda Brian Leetchiga, kellele meeldis samuti rünnata. Subban ei tee väljakul alati õigeid otsuseid ja mängib nagu poisikene tänaval."

Kovaljov on endine Leetchi meeskonnakaaslane New York Rangersist. 1994. aastal võideti koos Stanley karikas. Venelane usub, et Subbanile tõi 8-aaastase ja 72 miljoni dollari suuruse lepingu tema eelmise hooaja vorm. "Ta võitis Norrise trofee, mis võib olla põhjuseks, miks ta sellise lepingu sai," tõdes Kovaljov, kes tunnistas ka väikest kadetust, et tema ajal selliseid summasid ei liikunud. Venelane teenis kogu oma 19-aastase karjääri jooksul kokku "vaid" 54 miljonit.

Ründaja karjäär lõppes eelmise hooaja alguses, mil Florida Panthers pärast 14 mängu tema teenetest loobus. Tema karjääri lõppnumbriteks jäid 1316 põhihooaja mängu, 430 väravat ja 1029 punkti. Ta võitis Ühendatud meeskonna rivistuses 1992. aastal olümpiakulla ning lisaks on tal kodus ka paar pronksi Venemaaga - 2002 OM ja 2005 MM.

Oma karjääri aina ahvatlevamaks muutuvas Šveitsi liigas lõpetanud Kovaljov näeb Canadiensi uue kaptenina Subbani asemel hoopis Max Pacioretty't.

Kommentaarid