Crosby endiselt nulli peal, Penguins jätkab võiduta

Sidney Crosby polnud enne eilset varem kodus Montreal Canadiensi vastu kordagi punktita jäänud, aga see seeria katkes. Sid sai küll kirja oma hooaja esimesed neli pealeviset, kuid Canadiensi hoog ei näi raugevat. Meeskond on nüüd oma ajaloos alles neljandat korda hooaja esimesed neli matši võitnud. Kõigil eelnevatel aastatel on lõpuks võidetud ka Stanley karikas!

(foto: Justin K. Aller/Getty Images)
Iseenesest oli Corsby lähedal hooaja esimesele väravale, kuid Carey Price nurjas lõpuminutitel suurepärase võimaluse.



Penguins jahtis enne lõppu meeleheitlikult 3-3 viigiväravat. Pärast Max Pacioretty tabamusi tuldi Beau Bennetti ja Kris Letangi tabamuste toel kaks korda kaotusseisust välja, aga kolmandaks hurraaks enam rammu ei jagunud. Võiduvärav läks viimase kolmandiku alguses tulnud tabamuse eest Tomaš Fleichmanni nimele.

"Olime nende vastu varakult karmid. Arvan, et ajasime nad veidi närvi. Nad olid frustreerunud ja täpselt seda tüüpi mängu me harrastamegi," rääkis Pacioretty pärast mängu edu valemist.

Penguins on alates 2005. aastast esimest korda alustanud hooaega kolme barankaga. Asjad kisuvad juba varakult närvesöövaks. "0-3 seisus olles tuleb lihtsalt leida viis võitmiseks. Kui meeleheidet ja pakilisust pole, siis on meil probleeme," kommenteeris Crosby.

Kui neljamängulisi võiduseeriaid on Canadiensil hooaja alguses varem olnud, siis vaid võõrsilvõitudest koosnev jada on klubi jaoks esmakordne saavutus.


Pacioretty kuulub nelja tabamusega neljamehelisse seltskonda, kes on hetkel liiga väravaküttide edetabeli tipus.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Devils on Penguinsi saatusekaaslane. Neilgi seni kolmest mängust kirjas vaid kaotused. Siin hoiti seisu lõpuminutiteni minimaalsena, aga enda nahka ei õnnestunud päästa. Roman Josi sai kohtumisest nii ülekaalu kui vähemuse värava. Viimane läks tühja võrku. 22 tõrjet teinud Pekka Rinne kerkis karjääri 384 mänguga Predatorsi ajaloos enim kohtumisi kaasa teinud puurivahiks. Selja taha jäi Tomaš Vokoun.

New York Rangers 1 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets oli taas oma distsipliiniga hädas, kui teisel kolmandikul võeti tervelt viis karistust, aga lõpuks oli see justkui nagu mõni salaplaan. Viimase karistuse ajal pani Bryan Little vähemusest 2-1 ning vaatamata mängu domineerimisele (pealevisked lõpuks 41-29) ei suutnud kodumeeskond sellele enam vastata. Little lõpetas kahe väravaga, saades viimasel kolmandikul kirja ka tabamuse ülekaalust. Ülekaalu koll osutus karjääri esimeseks tabamuseks ka Taani imelapse Nikolaj Ehlersi jaoks.

Washington Capitals 0 -5 San Jose Sharks (tipphetked)

Peter DeBoer rääkis enne mängu sellest, kuidas tema on hooaja esimese kahe matši järel juba veendunud, et Sharks on tippmeeskondade seas tagasi ning nüüd tõestati seda siin veelgi. Kuigi tõsi, ajal mil Nicklas Bäckström on juba vigasena väljas, ei jõudnud isiklike probleemide tõttu mängule ka Aleksandr Ovetškin. Martin Jones võttis hooaja teise nullimängu 31 tõrjega ning Sharksist sai liiga ajaloos esimene meeskond, kes neli hooaega järjest aastat alustanud vähemalt kolme võiduga.

Carolina Hurricanes 1 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Pärast seda kui pantrid viimasel kolmandikul pingelise viigiseisu pealt kiirelt kaks väravat tegid, jäi Hurricanesi boss Bill Peters kiruma oma meeskonna vaimset seisundit. Võiduvärav läks karjääri esimese tabamusega 23-aastase Connor Brickley nimele.

Detroit Red Wings 3 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Red Wings on idakonverentsis Canadiensi kõrval ainus, kes jätkab kaotusteta. Lightning ületati üsna võimalustevaeses mängus, kus kahe meeskonna peale kokku tuli ainult 41 väravale läinud pealeviset.

Dallas Stars 4 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Connor McDavid sai kirja oma karjääri esimese kolli, aga Jason Spezza ei lasknud sellest hoolimata Oilersil hooaja esimest võitu võtta. 32-aastasest ründajast sai pärast Mike Modanot ja 1996. aastat esimene Starsi mängija, kes Oilersi vastu kübara teinud.

Calgary Flames 3 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Flamesi kaitsemured olid tagasi ning pärast ilusat algust ja 2-1 avakolmandiku võitu läks asi teisel perioodil käest, kui 22-aastane kaitsja Colton Parayko jõudis karjääri esimese kahe tabamuseni. Kodumeeskonna poolt tuli kogu kohtumisega vaid 18 pealeviset.

Los Angeles Kings 0 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Ryan Miller pidi oma karjääri 36. nullimänguks tegema vaid 15 tõrjet. Olles alates 2013. aasta aprillist nulli peal istunud, tegi Adam Cracknell teist mängu järjest värava. Canucks oli enne seda matši viimasest kaheksast LA-s käigust kaotanud kuus.

Kommentaarid