Oilers jättis Andrew Ference'i kapteni ametist ilma

Todd McLellan ja kaptenite taandamine. Kus me küll varem seda kuulnud oleme? 48-aastane peatreener on teist aastat järjest oma meeskonna uueks hooajaks kaptenita jätnud. Alates 2013. aastast Edmontonis seda rolli täitnud Andew Ference jätkab ühena neljast asekaptenist.

(foto: nhl.nbcsports.com)
36-aastane kaitsja, kes 2011. aastal Boston Bruinsiga Stanley karika võitis, oli treeninglaagris oma mänguvormiga suurtes raskustes ning seetõttu ei mahu ta tõenäoliselt hooaja avamänguks meeskonna koosseisu. Selline seis, kus kaptenil meeskonnas kohta pole, oleks muidugi ennekuulmatu ja nii on mees ametist taandatud.

"Rääkisime sellest alates suvest. Osad jutud algatasin mina, osad Todd ja osad Andrew. Meil olid psühholoogilised arutelud liidrite grupi kohta ja otsustasime, et grupina on see kõige õigem viis edasi liikumiseks," kommenteeris otsust peamänedžer Peter Chiarelli.

Ference'i kõrval on meeskonna asekaptenid Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins ja Jordan Eberle. Seni kuni viimane vigastust ravib, saab seda ametit proovida ka Matt Hendricks.

Üle 900-mängulise kogemusega Ference tegi 2013. aastal kodulinna klubiga nelja-aastase lepingu, kuid tundub, et kütus on ootamatult vara otsa saanud.

Kommentaarid