Penguins murdis Capitalsi võiduseeria

Pittsburgh Penguinsi mäng võib hooaja alguses küll konarlik olla, aga see on hakanud tulemusi tooma. Mike Johnston on oma meeskonna viimases kuues mängus tüürinud viie võiduni. Neist viimased kaks on võetud mõlema konverentsi tippsatside vastu. Läinud ööl alistati Washington Capitals 3-1.

(foto: foxsports.com)
Penguins murdis enda eduseeriat kasvatades Capitalsi viiemängulise võidute jada. Kaks punkti saadi kätte tänu Marc-Andre Fleuryle ja hilistele väravatatele.

Külalistel oli juba mängu alguses suurepärane võimalus juhtima minna, kuid oma liiga halvimat ülekaalu efektiivsust ei suudetud siiski ligi poolteist minutit väldanud 5 v 3 olukorras parandada.

Mõlemad pooled alustasid aktiivselt ning nii saadi avakolmandikul kahe peale kokku 27 pealeviset. Väravaid tuli aga kaua oodata.

Nulliring tehti ka teisel kolmandikul, kus Capitals oma mängu peale suruma hakkas. Vastastel lasti sooritada vaid neli väravale läinud pealeviset ning ise saadi neid kirja 14. Fleury lükkas aga kõik nagu muuseas kõrvale.

Penguinsi puurivahist saadi mööda alles viimase kolmandiku alguses ja sedagi suuresti tänu õnne abile. Jevgeni Kuznetsov sai kaitsja rikošetist kirja oma hooaja neljanda tabamuse. Venelase koll lõi justkui väravaluugid lahti. Perioodi neljandaks minutiks olid juba külalised ees.

Äsja vigastuspausilt naasnud Beau Bennett viigistas ja võttis värava tähistamist väga ettevaatlikult ning Phil Kessel viis imelisest Jevgeni Malkini söödust Penguinsi ette. Kõik jäid ootama veel tulevärki, kuna Aleksandr Ovetškin ja Sidney Crosby ühegi tabamuse juures kaasa ei löönud. Ent väravaluugid pandi sama ootamatult uuesti lukku.

Pärast Kesseli tabamust mindi kümme minutit vaid kahe väravale läinud pealeviskega. Väravalisa tuli alles tühja värava puhul. Nick Bonino jõudis nii oma hooaja teise tabamuseni. Penguins sai kena 3-1 võiduga tähistada Kris Letangi karjääri 500. mängu.


Vaatamata kehvale hooaja algusele on Metro divisjoni esikoht Penguinsi jaoks ühe vähem peetud mängu juures vaid nelja punkti kaugusel.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 5 - 4 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Senators jõudis hooaja esimese koduvõiduni pärast kahekordset kaotusseisust välja tulemist. Dougie Hamilton avas teise kolmandiku alguses skoori ning viimase perioodi esimestel minutitel viisid Joe Colborne ja Kris Russell külalised kaotusseisust ette, kuid Dave Cameroni meeskonnal oli veel üks lisakäik. Kolmandiku keskpaigaks saadi uuesti juhtima enne, kui Sam Bennetti karjääri esimene põhihooaja värav mängu viigiga normaalaja finišini viis. Karistusvisete seerias sai otsustavaks Mika Zibanejadi tabamus. Flamesil kisuvad lood juba hapumast hapumaks.


San Jose Sharks 1 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Külalised said võidu tänu üsna harjumuspäratutele skoorijatele. Eric Nystrom viis meeskonna varakult ette ning Calle Järnkrok tõi viimasel kolmandikul pärast Joe Pavelski tabamust võidu koju.

Kommentaarid