Eichel alustas väravaga, McDavidile nulliring

Läinud ööl olid põhihooaja mängus esimest korda jääl nii Connor McDavid kui Jack Eichel. Tänavuse drafti kaks esimest valikut, kellest oodatakse justkui Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetškini taastulemist. Eichel sai kohe püssi paukuma, samas kui McDavid peab oma esimesi punkte veel ootama.

(foto: USATSI)
18-aastane ameeriklane skooris Buffalo Sabersi ainsa 1-3 kaotusmängus Ottawa Senatorsi vastu. Tema ülekaalu koll, mis tuli viimase kolmandiku keskel, äratas enamuse mängust rahulikult kulgenud kodumeeskonna üles. Paraku jäi sellest aga väheseks.

Senaatorid viis kahe väravaga ette Kyle Turris. Seejuures skoori avas ta juba 30. sekundil. Mõlemad tabamused läksid ka erinevate puurivahtide selja taha. Endine Senatorsi mees Robin Lehner vigastas teise kolmandiku alguses vasakut jalga. Teda asendas Chad Johnson.

Sabres püsis isegi varuväravavahiga kenasti mängus ja jõudis tegelikult vahetult pärast Eicheli tabamust ka viigini, kuid Evander Kane'i poolt võrku pandud värav jäi lugemata, sest taaskord kasutati uudset üle vaatamise võimalust ning olukorras fikseeriti tsooniviga.

"See oli ülioluline. Tegu oli väravaga, mille nad tegid ja see ei lugenud," tunnistas pärast matši Senatorsi boss Dave Cameron, kes kiitis oma abilist Jason Smithi, kelle poolt üle vaatamise idee tuli.

First Niagra Centeri 19 000-pealine publik hüppas pärast Kane'i tabamust lakke, aga otsust kuulda saades täitis kogu halli pettumus. Pettunud olid ka meeskonna mängijad. "Saime teise värava ja hall oli elevil. Oli pettumust valmistav, et see otsus ümber keerati. Kuid tegu oli napi aga õige otsusega," rääkis Zemgus Girgensons, kelle tõttu tsooniviga määrati.

Eichel & Co panid oma 27-st pealeviskest 12 Craig Andersoni väravale viimasel kolmandikul, kuid nendest rohkem tolku polnud. Lõppskoori vormistas tühja võrku Curtis Lazar.


Lisaks Eicheli esimesele väravale sai kodupublik rõõmustada ka ühe rekordi üle. Sabresil oli rivistuses kaheksa debütanti ning sellist asja polnud keegi varem seal kandis näinud.

McDavid pidi oma debüüdil leppima kahe pealeviskega. Edmonton Oilers alistus pärast eduseisu St. Louis Bluesile 1-3. Kuigi kohtumise kõik väravad tulid kodumeeskonna poolt. Skoor avati avakolmandiku lõpuosas, mil litter lendas ülekaalu esimesest lahtiviskest Brian Elliotti selja taha.

Ryan Nugent-Hopkins jäi lahtiviskel kaotajaks, mänguvahend kukkus Alex Pietrangelole, kuid temal läks tsooni puhastamine nii õnnetult, et litter lendas vastu Alexander Steeni ning sealt väravavõrku. "Üritasin vähemuses lihtsalt tsoonist välja pääseda. Tavaliselt lendab litter mõnele vennale pihta ja kerkib õhku, aga see otsustas väravasse minna," kirjeldas Pietrangelo kummalist tabamust.

Blues sai viigi kätte teise kolmandiku keskel, mil Vladimir Tarasenko realiseeris 1 vs 1 läbimurde. Teisel kolmandikul oldi pealevisetega 14-7 üle, kuid võiduväravat tuli oodata viimase perioodini. See läks 19-aastase kaitsja Robby Fabbri nimele. 2014. aasta drafti avaringi valikust sai Bluesi läbi aegade noorim debüüdil skoorinud kaitsja.

Kodumeeskonna kolmas läks tühja võrku Troy Brouweri poolt. Bluesi peatreener Ken Hitchcock oli omadega väga rahul. Oilersi loots Todd McLellan mõistagi mitte nii väga. "Aeg-ajalt oli ta ohtlik, kuid siis jälle ei tulnud sellelt kolmikult eriti midagi," märkis McLellan McDavidi esituse kohta. "Ajastus ja keemia on olulisel kohal ning peame temale ja kolmikukaaslastele leidma õiged kominatsioonid."


Blues on nüüd koos playoffidega võitnud 51 mängu 62-st, kus Tarasenko on skoorinud. Kahtlemata peab venelane meeskonna edu silmas pidades kogu aasta terav olema.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 6 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets võitis pärast Atlantast ära kolimist Bostonis oma esimese mängu. Sellega peatati 13-le kohtumisele veninud kaotuste jada. Bruins alustas suurepäraselt ja võib öelda, et isegi vanad head karud olid avakolmandikul platsis, aga järgmisteks ei tulnud enam mitte kedagi kohale. Jets sai kuus väravat erinevatelt skoorijatelt. Bruins lasi viimati hooaja esimeses kodumängus nii palju väravaid 1981. aastal.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Tampas tehti ajalugu. Nähti esimest põhihooaja 3 vs 3 lisaaega ning selle lõpetas Jason Garrison, kes oli ka mängu avavärava autor. Flyers sai küll kohtumise keskel hetkeks eduseisu nautida, kuid kogu matš kulges siiski Lightningu kontrollimisel. Samas jäädi viimasel kolmandikul väga passiivseks, kui kahe peale kokku tuli vaid 10 pealeviset ning vahepeal mindi 13 minutit ilma ühegi ürituseta. Kohtumise jooksul oli Flyersil ka kaks karistusviset, aga mõlemad jäid realiseerimata ja seda polnud varem klubi ajaloos juhtunud.

Nashville Predators 2 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Ron Francis tahab küll uuel hooajal üheväravalisi kaotuseid vältida, kuid esimeses kohtumises see siiski ei õnnestunud. Predators domineeris avakolmandikku pealevisetega 14-5 ja sai sealt ka 2-0 edu. Seda hoiti rahulikult kuni mängu viimaste minutiteni, mil Eric Staal Pekka Rinne nullimängu ära rikkus. Võiduväravaks jäi 22-aastase debütandi Viktor Arvidssoni koll.

Dallas Stars 3 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Dallases oli samuti ajalooline õhtu. Antti Niemist sai läbi aegade esimene puurivaht, kes samas mängus korjanud puhta paberi ja kaks söödupunkti! Ja ega nullimängu tegemiseks ei saanud niisama naljatleda. Pingviinidelt tuli 37 pealeviset. Ometi tähistati Sidney Crosby esimese värava 10. aastapäeva nulli peale jäämisega. Juba teisel minutil skooris oma karjääri esimese vahetuse ajal esimese pealeviskega Mattias Janmark. Hiljem lisas kodumeeskond kaks ülekaalu väravat.

Colorado Avalanche 4 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Pöörane matš, mis algas sellega kui eelmise hooaja parim vähemuse meeskond lasi avakolmandikul kaks ülekaalu väravat. Esimesele puhkepausile mindi kodumeeskonna 3-0 juhtimisel. Teise kolmandiku 7. minutil tegi Zach Parise ühe tagasi, aga enamvähem minut hiljem vastas sellele John Mitchell. Seis tundus lootusetu, aga nagu lõppskoor näitab, siis ikkagi mitte võimatu. Wild keeras viimasel kolmandikul võiduks 1-4 kaotusseisu. Parise'st sai klubi ajaloos teine kübaratriki autor. Aastaks oli 1986, kui viimati mõni meeskond hooaja avamängu viimase kolmandiku kolmeväravalisest kaotusseisust võitis.

Kommentaarid