Bruinsi kohutav hooaja algus jätkub

Zdeno Chara oli Tampa Bay Lightningu vastu Boston Bruinsi koosseisus tagasi, kuid kapteni kohalolek ei päästnud meeskonda järjekordsest kaotusest. 3-6 tulemusega lõppenud matši järgselt on Bruins viimase 16 aasta jooksul esimest korda hooaega alustanud kolme kaotusega.

(foto: bostonherlad.com)
Claude Julieni meeskond alustas mängu hästi ning võimalikust suurest kaotusest polnud algselt haisugi. Lightning oli kohaliku aja järgi kell 13 alanud kohtumise alguses hädas enda käima saamisega. Esimese kümne minutiga teeniti kaks karistust ja kodumeeskond realiseeris mõlemad ka ära. Väravad David Krejcilt ja Loui Erikssonilt.

Ometi ei viinud paljulubanud algus mitte kuhugi. Kolmandiku lõpuks olid TD Gardeni tablool viiginumbrid. Bostoni külje all sirgunud Brian Boyle kasutas 16. minutil ära lohaka kaitsetegevuse ning veidi enam kui minut hiljem viigistas ülekaalust Ondrej Palat.

"Meie meeskond suudab alati skoorida. Ma ei muretse, kui oleme ühe või kahe väravaga taga," tunnistas pärast matši 27 tõrjega lõppenud Ben Bishop.

Bruins sai kõik oma väravad Bishopi vastu ülekaalust. Eriksson oli teisel kolmandikul uuesti täpne, aga enne seda oli Boyle oma teisega juba külalised ette viinud. Juhtseisuga pääses Lightning ka viimasele puhkepausile, kui Steven Stamkos jõudis ülekaalu väravaga oma karjääri 500. punktini.

Lightning sai kapteni suurt tähist viimasel kolmandikul üsna rahuliku kulgemisega tähistada. Bruinsilt tuli seal Bishopi väravale vaid kuus pealeviset ning külalised said ise seitsme üritusega veel kaks kolli. Jonathan Drouin ning Valtteri Filppula jõudsid hooaja esimeste tabamusteni.

Tuukka Rask mängiti lõpuks kuus korda üle vaid 23 pealeviskega ning Julien oli mõistetavatel põhjustel pärast mängu väga pahane. "Peame kaitses paremini tegutsema alates väravavahist, lõpetades ründajatega. See oli varem meie tugevus. Nüüd on see meie nõrkus," rääkis 55-aastane peatreener, kelle tool iga kaotusega aina rohkem kõikuma kipub.


Lightning oli viimati põhiturniiri käigus Bostonist võidu saanud 2010. aastal.

Teised kohtumised

New York Islanders 4 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Islanders teenis Barclays Centeris oma esimese võidu täpselt 43 aastat pärast esimest Nassau Coliseumis. Kapten John Tavares dirigeeris kontserti 1+2'ga. Jets tegi kodumeeskonna kulgemise ka üsna lihtsaks. Külalised korjasid kahe esimese kolmandikuga tervelt kaheksa karistust. Pikalt mängiti vähemuses ja nii oli Islanders pealevistega lõpuks üle koguni 44-24. Mõni mees on uude halli võtnud kaasa ka omapärase rituaali.


Buffalo Sabres 4 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sinijakid kaevasid samuti endale karistustega augu. Sabres sai hooaja esimeses võidus kolm kolli ülekaalust. Külalised skoorisid enda omad ka ülekaalu olukordadest. Ainus 5 vs 5 mängus tulnud tabamus läks Jack Eichelile.

Philadelphia Flyers 1 - 0 Florida Panthers (tipphetked)

Ilus tulemus Flyersile pärast nädalavahetuse 1-7 häbi. Michal Neuvirth sai 31 tõrjega alates 2012. aasta märtsist oma esimese nullimängu ning värava eest hoolitses Brayden Schenn.

Anaheim Ducks 1 - 2 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Harjumuspäratute skoorijtega (Sami Vatanen ja Adam Cracknell) mängus jõudis Ryan Miller oma karjääri 53. karistusvisete seeria võiduni. Nii palju pole neid mitte ükski teine väravavaht saanud.

Kommentaarid