Ducks taas kuival, Blackhawksile järjekordne lisaajavõit

Anaheim Ducks jätkab ajalooliste numbrite püstitamist. Seda meeskonna kahjuks aga negatiivses mõttes. Läinud ööl Chicago Blackhawksi vastu peetud mäng kujunes hooaja viiendaks, kus nulli peale on jäädud. Viimati nähti sellist asja New York Americansi poolt hooajal 1930/31,

(foto: Chicago Tribune)
Ducksi ründenumbrid on nukramast nukramad ning ootamatult on jõutud mõnede ajaloo halvimate meeskondadega ühte seltskonda.


Blackhawks jätkas viletsuse peale valamist 1-0 võiduga. Joel Qunneville'i meeskond sai hakkama haruldase tembuga. Alates hooajast 1983/84, mil lisaajad tagasi toodi, on Blackhawks esimene meeskond, kes lisaperioodil nullimängudega kaks võitu järjest võtnud. Mäletatavasti alistati nädalavahetusel Tampa Bay Lightning.

Siin läks Lightningu mänguga samamoodi. Pärast pingelist heitlust rikkus lisaajal külaliste tuju Jonathan Toews. Meeskonna kaptenist sai ajaloos esimene mängija, kes järjestikustes mängudes 1-0 lisaaja võiduväravad teeb.

39 tõrjega lõpetanud Corey Crawford kindlustas selle, et Blackhawksist saaks läbi aegade esimene klubi, kes pärast Stanley karika võitmist järgmise hooaja esimeses vastasseisus nii finaali kui konverentsi finaali vastase nulli peale jätnud.

Ducksi peatreener Bruce Boudreau tunnistas, et tegu oli tema meeskonna hooaja parima mänguga, ent mitmed nullile jäämised ja see fakt, et tänavusest kuuest väravast neli tulid ühes matšis näitavad, et olukorra normaliseerumiseks on vaja veel kõvasti tööd teha.


Ducksi mängijates võib vast teistest veidi rõõmsam tuju olla Andrew Coglianol. 28-aastane ründaja pole pärast oma 2008. aastal tehtud debüüti mitte ühestki kohtumisest puudunud ning Blackhawksi vastu jõudis ta läbi aegade teise karjääri alguses tehtud järjestikuste mängude arvuni (630). Absoluutne rekord on 964 ning see kuulub Doug Jarvisele, kes oma 13-aastase karjääri jooksul ei puudunudki ühestki kohtumisest.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 3 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Max Domi oli tagasi linnas, kus ta üles kasvas ning kostitas ise silme all Leafsi oma hooaja neljanda tabamusega. Ta on kümne punktiga kollanokkade punktitabeli liider.


New York Islanders 4 - 0 Calgary Flames (tipphetked)

Flames pakkus järjekordselt kõva konkurentsi, aga kui teise kolmandiku keskel nullimäng rikuti, siis lasti asjal minna. Jaroslav Halak korjas 29 tõrjega oma viimasest kolmest mängust teise puhta paberi. Frans Nielsen oli kodumeeskonna eest kahel korral täpne.

Kommentaarid