Coyotesi imeline algus jätkub

Arizona Coyotes pidi tänavu olema üks selgetest liiga peksupoissidest, aga tundub, et meid on vahepeal nihutatud kuskile paralleeluniversumisse, kus koiotid on hoopis üks tippsatsidest. Pärast 4-0 Anaheim Ducksi alistamist on Dave Tippetti meeskonnal kirjas kolmest kolm.

(foto: video.espn.com.au)
Mike Smith oli järjekordselt hoos, tehes 37 tõrjet ning rünnakul toetuti kollanoka Anthony Duclairi peale. 20-aastasest ründajast sai pärast 2008. aastat ja hiljuti karjääri lõpetanud Daniel Carcillot esimene Coyotesi kollanokk, kes kübara skoorinud.

"Ta tegi korraliku laagri, aga suurepärane on olnud see, et ta on aina paremaks läinud. Noortel kuttidel on laagris palju õppida ja endaga kaasa võtta ning tunnustan teda selle eest. Tema suurimateks tugevusteks on kiirus ja oskused. Ja kõigi tänaste väravate puhul sai ta litri kiirelt lendu," kirjeldas Tippett värsket kõrbete kangelast.

Duclair, kelle kõigi tabamuste juures sai Martin Hanzal kirja söödupunkti, tegi esimese kümne minutiga 2-0 ning Jaromir Jagri lemmik Max Domi viis külalised puhkama 3-0 eduseisus. Teisel kolmandikul viimistles Duclair oma kübara ning poole mänguajaga enam väravatelisa ei tulnudki. Ducks on seni kolmes mängus skoorinud vaid korra.

Ducks oli enne seda mängu Coyotesi vastu viimasest kümnest saanud kaheksa võitu. See õhtu läks aga täiesti metsa. "Me ei võitnud kahevõitluseid. Kui lähed nurkadesse ning ei tule sealt litriga välja, siis näitab see seda, et vastasel on suurem tahe ja me ei ole sellega harjunud," rääkis pettunud Bruce Boudreau.


Coyotes võitis viimati aasta esimesed kolm mängu hooajal 2003/04. Samas jäädi aga siis ikkagi lõpuks playoffidest välja ning järgmisest üheksast mitte ühtegi võitu ei tulnud. Loodetavasti ajalugu ei kordu.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 3 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Michal Neuvirth oli teist mängu järjest Flyersi postide vahel ning nii korjati teine järjestikune puhas paber. Selleks tuli teha 30 tõrjet. Claude Giroux tähistas oma 500. mängu väravaga ning Blackhawksi vastu saadi 12. järjestikune kodus tulnud põhihooaja võit. Ilus esitus oli jäetud ilusaks hetkeks. Õhtu käigus tähistati Kimmo Timoneni karjääri.


Columbus Blue Jackets 3 - 7 Ottawa Senators (tipphetked)

Sinijakkide peamänedžer Jarmo Kekäläinen rääkis suvel, et jättis kaitsesse täiendused toomata, kuna on praeguse valikuga rahul, aga tundub, et soomlane peab kiirelt hakkama asju ümberkalkuleerima. Nelja mänguga on 20 tükki tuppa tulnud. Senaatorid said kõik värava erinevalt meestelt ning Erik Karlssonile kogunes neli söödupunkti. Mika Zibanejad ja Bobby Ryan lõpetasid kolme punktiga.

Colorado Avalanche 2 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Kaotuse korral olnud Bruinsil kirjas viimase 51 aasta halvim hooaja algus. Siin aga tuli korralik lammutustöö. Kodumeeskond sai tänu kaptenile Gabriel Landeskogile oma esimese alles 0-5 seisu peal. Tuukka Raski asemel tegi postide vahel eduka debüüdi Jonas Gustavsson.

Kommentaarid