Flyers sai imelise tagasitulekuga Bostonist harvaesineva võidu

Philadelphia Flyers lõpetas läinud ööl võõrsil Boston Bruinsi vastu alates 2011. aastast püsinud kaotusteseeria. Elati üle nii väravavahist ilmajäämine kui ka viimase kolmandiku suur kaotusseis. Tuldi välja 2-4 august ning lisaajal võidutseti 5-4.

(foto: Brian Babineau/Getty Images)
Flyersile tõi viimasest neljast mängust kolmanda võidu kapten Claude Giroux, kes pani lisaaja kolmanda minuti alguses ülekaalust Tuukka Raski selja taha sellise pommi, mida poleks arvatavasti suutnud maailmas mitte ükski väravavaht tõrjuda.

Giroux tabamus oli ka see, mis algatas viimasel kolmandikul tagasituleku. Näis, et Bruins oli endale korraliku edu ehitanud, kuid Giroux ning Wayne Simmonds sikutasid külalised viigisadamasse. Kaitsja Mark Streit kogus kolme järjestikuse tabamuse juures söödupunkti.

Bruins alustas mängu ebakindlalt ning Flyers lasti avakolmandikul kaks korda ette, aga teisel kolmandikul haarati kontroll endale. Esimesel kolmandikul kustutasid kaotusseisu Brett Connolly ja pärast lapsesündi mängule vaid ühetunnise unega tulnud Patrice Bergeron. Flyersi poolt olid mängu alguses täpsed Pierre-Edouard Bellemare ja Sam Gagner.

Teine kolmandik algas suure üllatusega, kui Michal Neuvirthi asemel Steve Mason puuri valvama asus. Tšehh hoidis värava järjest 145 minutit ja 33 sekundit puhtana enne, kui Connolly oma uue klubi eest tehtud esimese väravaga nulliseeria ära rikkus. Väidatavalt korjati Neuvirth postide vahelt ära vigastuse tõttu.

Tänu endise Flyersi mehe Zac Rinaldo karistusele oli Bruins teise kolmandiku alguses viis minutit vähemuses, aga see kukkus hoopis eduseisu kasvatamisega välja. Vähemusest skooris Chris Kelly ning vaid mõned minutit hiljem lasi Mason Jimmy Hayesi vastu ülipehme värava.

Eduseisus jäi aga Claude Julieni meeskond väga passiivseks ning see karistati valusalt Giroux & Co poolt ära.


Kaitse on endiselt auklik, aga Bruins saab rõõmustada vähemalt selle üle, et 38.1%-ga ollakse liiga parim ülekaalu meeskond. 21-st võimalusest on kaheksa väravaks tehtud. David Krejci on nendest kuues osaline olnud ning tänaseks 11 punktiga kerkinud ka liiga kõige resultatiivseimaks mängijaks.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 1 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafsile väga valus kaotus. P.A. Parenteau viis külalised juba teisel minutil ette ning eduseisu suudeti kuni viimase kolmandiku 16. minutile kaitsta. Siis viigistas oma esimese Sabresi väravaga seisu Evander Kane. Sabres on nüüd kodus Leafsi vastu viimasest 18-st mängust võitnud 16!

Edmonton Oilers 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Connor McDavid oli taas täpne ning Oilersi tõus jätkub. Pärast kehva algust on meeskonnal kirjas kolm järjestikust võitu. Red Wingsile tuli siit aga omakorda kolmas järjestikune kaotus. Värav saadi ka kirja alles viimasel kolmandikul. Oilersi viimane normaalajavõit Red Wingsi vastu oli pärit 2006. aastast. Pärast seda oli 19-st matšist teenitud vaid neli võitu.

Colorado Avalanche 0 - 1 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Liiga üks parimaid ülekaalu meeskondi ei suutnud avakolmandikul ära kasutada nelja PP võimalust ning jättis nii Hurricanesile alates 1996. aastast, kui veel Hartford Whalersina eksisteeriti, esimese Colorados saadud võidu. Victor Rask otsustas mängu saatuse vahetult enne seda kui teine minut lisaajal täis tiksus. Cam Wardile tuli karjääri 23. nullimäng 26 tõrjega.

Kommentaarid