McDavid sai püssi paukuma, Oilersile hooaja esimene võit

Connor McDavid on nüüd siis viimaks kohal. Nii võib öelda pärast läinudöist Edmonton Oilersi 5-2 võitu Calgary Flamesi vastu. Tänavuse drafti avavalik, kellel oli enne neljast kohtumisest kirjas vaid üks punkt, pani 2+1'ga peo püsti. Oilersi jaoks on tegu hooaja esimese võiduga.

(foto: stadiumnews.com)
Alberta provintsi lahing on omamoodi veider matš. Viimastel aastatel on kombeks kujunenud see, et mängust lahkuvad tihedamini võitjatena külalismeeskonna mängijad. Tänu McDavidi superesitusele on nii nüüd juhtunud viimase 13 kohtumise käigus kümme korda.

Flames sai oma kolmanda järjestikuse kaotuse kehva mängu teise poole tõttu. Ryan Nugent-Hopkins viis Oilersi avakolmandikul ette, kuid David Jones viigistas teise kolmandiku 5. minutil. Sealt edasi ei tulnud aga kodumeeskonnal suurt midagi välja.

Teise kolmandiku lõpuminutitel viis McDavid külalised ette ning pärast viimase perioodi esimesi minuteid oli seis Flamesi jaoks juba üsna lootusetu. Taylor Hall tegi 3-1 ning seejärel leidis McDavid sööduga värava eest Nail Jakupovi, kes kasvatas veelgi eduseisu.

Kolmandiku keskel pakkus kodufännidele veel Jonesi ülekaalu värav rõõmu, kuid mõned minutid hiljem pani ülekaalust oma teise kotti ka McDavid ning oligi kodu moos.

"Olen end aina mugavamalt tundmas. Oleme mänginud vaid viis mängu. Hakkan end paremini tundma," kommenteeris McDavid pärast mängu.



Flames on esimest korda alates 2000/01 hooajast kaotanud aasta esimesed kolm kodumatši järjest.

Teised kohtumised

Washington Capitals 4 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Nicklas Bäckström oli pärast vigastuspausi tänavu esimest korda jääl ja läks kohe koju kolme punktiga (1+2). Aleksandr Ovetškin jõudis hooaja kolmanda kolliga karjääri 900. punktist ühe silma kaugusele.

Pittsburgh Penguins 2 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Penguins sai kiirelt kaks väravat, aga lasi külalistel siiski lõpuni kaasa jõlkuda. 26 tõrjega lõpetanud Marc-Andre Fleury, kellest sai klubi ajaloos esimene 600 mänguga väravavaht, pidi mitmel korral päästetööd tegema. Phil Kesseli suur mäng lõppes vaid kahe pealeviskega. Sidney Crosby sai kirja ainult ühe ürituse ning teist korda karjääri jooksul on ta sattunud 5-mängulise punktipõua peale.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

2014. aasta drafti 2. valik Sam Reinhart viis varakult karjääri esimese tabamusega külalised ette ning Lightning tegutses laisalt (pealevisked lõpuks 22-32), aga Vladimir Namestnikovi ja Alex Killorni väravad tõid siiski Ben Bishopile Lightningu karjääri 84. võidu, mis on uus klubi rekord.

Florida Panthers 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Kehvalt alustanud Stars kukkus 0-2 auku, kuid tuli sealt tänu superduole Jamie Benn - Tyler Seguin välja. Kapten läks õhtule 2+1'ga ning Seguin pani 2+2.

Montreal Canadiens 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Dylan Larkin, kellest sai eelmises mängus Red Wingsi ajaloos esimene kollanokk, kes kõigis karjääri esimeses neljas mängus punkti kirja saanud, viis külalised ette, aga tundub, et Canadiensi rong on hetkel lihtsalt peatamatu. Kohtumise lõpuosa domineeriti täielikult ja näiteks pealevisete osas oli lõpuks ülekaal 41-22.

Ottawa Senators 3 - 4 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Senaatorid valitsesid kogu matši (pealevisked lõpuks 41-25), aga Pekka Rinneta Predatorsi ei suudetud kuidagi maha suruda. James Nealil jäi lisaajal napilt kübaratrikist puudu, kuid seevastu pani ta karistusvisete seerias kotti otsustava tabamuse. Kodumeeskonda juhtis 2+1'ga Mike Hoffman.

Chicago Blackhawks 4 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sinijakkide masendav hooaja algus jätkub. Siin sai rõõmustada vaid selle üle, et Brandon Saad skooris oma endise leivaandja vastu. Sama tegi aga ka Artjom Anisimov, kelle koll kohtumise keskel väravaluugid avas.

New York Islanders 6 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Jaroslav Halak oli esimest korda tänavu Islandersi puuris ja olgugi, et kogenud puuriluku esitus ei olnud kõige teravam (tõrjed 88.8%), siis suudeti ikkagi Martin Jonesi pingile jätnud Sharksile hooaja esimene kaotus anda. Kõik kuus kolli tulid erinevate vendade poolt ning Kyle Okposo pani oma tabamuse kõrvale ka kaks söödupunkti.

Arizona Coyotes 3 - 5 Boston Bruins (tipphetked)

Pärast hooaja esimest võitu tundus siin, et Bruinsi õuduste algus läheb ikkagi edasi, kui Shane Doan teisel minutil tehtud väravaga karjääri 900. silma teenis, aga tugeva mängu teise poolega kallutati kohtumine ikkagi enda kasuks. Kuuest ülekaalu võimalusest realiseeriti kolm ja kaks tabamust läks Patrice Bergeroni nimele. Brad Marchand oli peapõrutusest tagasi ja sahistas võrku vähemusest. David Krejci oli meeskonna resultatiivseim 1+2'ga. Samad numbrid sai lõpuks kokku ka Doan.

Kommentaarid