Rangers tõusis Metro divisjoni liidriks

New York Rangers jätkab vaatamata Henrik Lundqvisti puudumisele vägeva minekuga. Kaotused on jäänud üliharvadeks ning järjekordne võit korjati üles Washington Capitalsi vastu. 3-1 tulemusega saadud kaks punkti aitasid Rangersi ka Metro divisjoni liidriks.

(foto: Alex Brandon/AP Photo)
Rangers tegi vaatama raskele olukorrale, kus mängiti teine õhtu järjest, puhta töö. Avakolmandikult võeti kaasa 2-1 eduseis. Carl Hagelini ja J.T. Milleri tabamuste vahele mahutas end ülekaalu väravaga Aleksandr Ovetškin. Seejuures on venelasel kirjas rohkem ülekaalu väravaid kui Buffalo Sabresil ja sellist asja, et üks mängija skoorib neid rohkem kui üks meeskond kamba peale kokku pole veel NHL-is nähtud.

Lisaks on venelasel nüüd kirjas 45 väravat ja sellega tõusis ta liiga ajaloos alles viiendaks mängijaks, kes nii palju väravaid seitsme erineva hooaja jooksul kokku on saanud.

Capitals jättis avakolmandiku ning teise alguses kasutamata 5 vs 3 olukorra. Võimalik, et see andis enesekindlusele paraja põntsu, sest teise kolmandiku jooksul sai Ovetškin & Co Cam Talboti väravale vaid neli pealeviset. Rangers vastas 12-ga, kuigi väravalisa jäi tulemata.

Barry Trotz oli nähtavasti ekstramahlaka viimase vaheajakõne teinud, sest Capitals tuli lõpukolmandikule ülimalt sihikindlalt. Paraku aga võttis Talbot 16 pealeviset ära ning vajadusel abistas teda ka väravaraam. Kokku jäi Talbotile kirja 28 tõrjet.

Mäng otsustati ära kaks ja pool minutit enne lõppu. Chris Kreider näitas võimsat kiirust ning leidis kenasti Martin St. Louis, kes skoorimisele punkti pandi.


Mats Zuccarello jaoks oli tegu karjääri 208. põhihooaja matšiga ning nende arvestuses on ta nüüd norralaste seas liider. Samuti kuulub talle esikoht väravate, söötude ja punktide osas.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 4 - 3 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Tegu mänguga, mida arvatavasti kumbki pool võita ei tahtnud. Sabresi poolelt möllas kolmik Tyler Ennis - Matt Moulson - Johan Larsson. Kõik said kirja 1+2 ja nii nähti Sabresi särgis ühes mängus kolme erinevat vähemalt kolme punktiga meest esimest korda pärast 2013. aasta jaanuari.

Calgary Flames 6 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Flames ei hakanud siin isegi viimast kolmandikku ootama, et tagasitulekut teha. Ryan Getzlafi väravad viisid külalised kolmanda minuti täitumiseks 2-0 ette, aga 16. minutil oli juba viik jalul. Ducksi kapten jõudis oma väravatega karjääri 671. punkti peale, mis tõstsid ta Ducksi läbi aegade edetabelis Paul Kariyast mööda. Mängu lõpus ei paku aga see tore fakt muidugi mitte mingisugust lohtutust. Flames on tänavu oma divisjoni vastu karm olnud ja siin hakati lammutama teisel kolmandikul, kus tuli enne Ducksi poolset vastust kolm järjestikust kolli. Johnny Gaudreau ja Matt Stajan korjasid lõpuks mõlemad kaks väravat. Kris Russell ja Dennis Wideman panid mõlemad kolm söötu. Seejuures sai Gaudreaust pärast Jerome Iginlat esimene kollanokk, kes Flamesi särgis 50 punkti kätte saanud.

Kommentaarid