Paveleci käkk maksis Jetsile väärtusliku punkti

Winnipeg Jets pole alates Tähtede mängu nädalavahetust polnud enam see must hobune, kes ähvardas ühe Kesk divisjoni suurtest automaatselt playoffide kohalt välja jätta. Punkte tuleb aina harvemini ja järjekordne lisa jäi St. Louisis saamata, kuna väravavaht Ondrej Pavelec lasi minut enne lõppu enda selja taha uskumatult pehme värava.

(foto: Dilip Vishwanat/Getty Images)
Enne Paveleci käkki oli Jets ennast viimasel kolmandikul 1-4 kaotusseisust viigisadamasse mänginud. Tšehh sai postide vahele teise perioodi keskel, kui Michael Hutchinson seitsme pealeviskega neli tükki enda selja taha lasi. Kolm neist tulid just teisel kolmandikul.

Michael Frolik viis Jetsi avakolmandiku keskel ette, enne kui Jaden Schwartz ülekaalust viigistas. Pärast esimest puhkepausi kulus Vladimir Tarasenkol vaid 31 sekundit, et kodumeeskond ette viia ning kolmandiku keskel paugutasid Steve Ott ja Jori Lehterä minutilise vahega kaks tükki.

Pärast 40 minutit olid meeskonnad kahe peale kirja saanud vaid 21 pealeviset. Näis, et Jets on maha murtud, aga Paveleci sisenemine andis meeskonnale uue hingamise. Enne südantlõhestavat lõppu tehti uue väravavahi toel silmapaistev tagasitulek.

Ühe värava kaugele jõuti juba viimase perioodi kolmandaks minutiks. Andrew Ladd ja Lee Stempniak skoorisid 11-sekundilise vahega. Vahetult pärast seda elati edukalt üle kahemeheline vähemus ning Blake Wheeler pani veidi enam kui viis minutit enne lõppu vastase ülekaalu ajal viigi tabloole.

Asi hakkas lõhnama lisaaja järgi, aga siis saabus ootamatu lõppvaatus. David Backes võitis Froliku vastu väljaku keskel lahtiviske, litter liikus Barret Jackmanile, kes saatis selle värava peale ning imekombel läks see Pavelecist läbi. NHL-is ligi 800 mängu pidanud kaitsja jaoks on see alles karjääri 28. värav.


Jetsil on nüüd läänekonverentsi viimast playoffide kohta hoides Los Angeles Kingsi ees vaid ühepunktiline edu. Blues, kes korjas üle 20 aasta esimese normaalaja võidu kui viimasel kolmandikul oli kolm väravat lasknud, jahib Kesk divisjoni tiitlit. Nashville Predatorsist ollakse maas kahe punktiga ning samuti on Ken Hitchcocki meeskonnal kaks mängu varuks.


Teised kohtumised

New York Islanders 1 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Läbi aegade viimane Nassau Coliseumis peetud New Yorgi derbi lõppes täpselt sama skooriga nagu läbi aegade esimene, mis peeti aastal 1972. Rangers alistas linnarivaali tänavu esimest korda tänu Kevin Hayesi ning Rick Nashi tabamustele.

Philadelphia Flyers 1 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Uskumatul kombel on see esimene võit, mille Kari Lehtonen oma karjääri jooksul Flyersi vastu on saanud. Selleks läks vaja 14 mängu. Soomlane mängiti juba teisel minutil üle, aga pärast seda tegi ta 23 järjestikust tõrjet. Steve Masonil oli 37 tõrjega veel karmim tööpäev ja tasu selle eest ei tulnud. Mängu saatus otsustati kuus minutit enne lõppu Vernon Fiddleri poolt.

Carolina Hurricanes 3 - 4 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kodumeeskond lasi käest 3-1 eduseisu. Avakolmandikul 1+2 teinud Justin Faulk on esimene Hurricanesi kaitsja, kes ühe perioodi jooksul vähemalt punkti kogunud. Jackets sai kaotusseisust välja tänu Scott Hartnelli kahele ülekaalu väravale. Kokku lahendasid kaks meeskonda need olukorrad ära üliefektiivselt - üheksast viis. Karistusvisete seerias skooris ainsana Ryan Johansen.

Montreal Canadiens 0 - 1 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Carey Price tegi taas ulmelise mängu. Ta suudeti külaliste poolt ära lahendada alles 36. pealeviskega. Vahetult enne seda tundus, et mees jääbki sel õhtul üle mängimata, kuna Canadiensi värava ees oli kummaline olukord, mis justkui näitas, et hokijumalad on ka Price'i poolel. 27-aastane puurivaht suunas kogemata litri oma värava peale, aga siiski napilt mööda. Küll aga põrkas mänguvahend veel vastu kohtunikku ja kukkus siis värava ette maha. Pärast mitmeid supertõrjeid murti Price lõpuks maha olukorras, kus Nikita Kutšerov tekitas värava ees segadust ning Tyler Johnsoni pealevise lipsas sisse. Ben Bishop pidi oma hooaja kolmandaks nullimänguks tegema vaid 19 tõrjet.

Ottawa Senators 1 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Senators sai ligi kaks korda rohkem pealeviskeid väravale kui Bruins (40-22), aga Tuukka Rask oli oma 28. sünnipäeval väga heas hoos. Tema nullimäng rikuti ära alles viimase kolmandiku keskel. Matt Puempel skooris oma karjääri esimese. Raski kõrval oli mängu kangelaseks Ottawa eeslinnas Kanatas sündinud Ryan Spooner, kes sai enda nimele kaks kolli.

Minnesota Wild 6 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Kui Devils on kodus enamvähem korralik meeskond, siis võõrsil ei suudeta üldse mängida. Viimasest 20-st välismängust on kirjas vaid viis võitu. Siin läksid asjad käest ära teisel kolmandikul, kus jäädi alla 1-3. Devan Dubyk tegi oma karjääri 200. stardis 30 tõrjet ja Thomas Vanek skooris kaks kolli.

Colorado Avalanche 2 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsi poolt kiire ja korralik töö. Avakolmandik võideti juba 3-1 ja sellega oli ka tuju vastaselt ära võetud. Kõik väravad olid viimase kolmandiku keskpaigaks tehtud, olgugi et Patrick Roy pani taas hullu ja mängis enamvähem viis minutit ilma väravavahita. Kõige edukam õhtu oli kaitsjal Brayden McNabbil. Tema poolt tuli 1+2.

Kommentaarid