Wild röövis St. Louisist võidu

St. Louis Blues on meeskond, kes pole viimastel aastatel Minnesota Wildile üldse istunud - enne eilset matši oli Wild võitnud vaid ühe viimasest 11-st vastasseisust. Järjekordne kaotus näis paratamatu, kuna Blues domineeris kogu kohtumist, aga võidupunktid röövis siiski Wild endale.

(foto: Billy Hurst/Associated Press)
Külalised jäid peale 3-1, olgugi et pealevisked läksid Bluesile 42-19. Neist 21 tulid teisel kolmandikul, mil mõlemad korra tabloole said. David Backes viis Bluesi ette, aga eduseis kestis alla minuti. Viigi tõi Thomas Vanek. Seejuures mahtus lühikesse ajavahemikku veel ka Wildilt ära võetud Zach Parise koll.

Devan Dubnyk, kes oli ise Bluesile kaotanud karjääri kõik seitse mängu ja neis kohtumistes enda selja taha keskmiselt lasknud 4.72 väravat, frustreeris vastaseid ning Wild keeras viimasel kolmandikul kõik pea peale. 14. minutil skoorisid lühikese aja jooksul Kyle Brodziak ja Nino Niederreiter kaks tükki. Kahe Wildi värava vahele mahtus vaid 13 sekundit.

"Me tegime kaks viga," tunnistas pärast mängu Bluesi boos Ken Hitchcock. "Kas neil oli üldse kümme väravavõimalust? Arvatavasti mitte. Meilt tuli kaks eksimust ja need lõppesid meie väravas."


Wild on nüüd võitnud seitse järjestikust võõrsilmängu ja viimasest 14-st on kaotatud vaid kolm. Mured playoffidesse kvalifitseerumisega seoses on jäetud kaugele selja taha ning Dubnyki supervorm võib meeskonna kevadel muuta mustaks hobuseks.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 0 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Penguins mängis ilma Sidney Crosbyta, kes jäi täiesti viimasel sekundil kohtumisest eemale, olles mängueelse soojenduse kaasa teinud ning lisaks toimetati pärast avakolmandiku Jevgeni Malkinita. Tuukka Raskile hooaja kolmas nullimäng 30 tõrjega. Viimati saadi Pittsburgist põhihooaja jooksul puhta paberiga minema 1976. aastal. Esimene värav tuli avakolmandiku keskel tänu Milan Lucicile ning lõppskoori vormistas tühja väravasse Zdeno Chara. Bruins on nüüd 11. järjestikuses kohtumises teinud mängu avavärava. Klubi rekord on 12. See püstitati 1990. aasta veebruaris.

Philadelphia Flyers 7 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna.


Brayden Schennilt kaks kolli ja üks sööt ning Wayne Simmondsilt üks värav ja kaks söötu. Red Wingsile kümnes järjestikune kaotus Philadelphias. Nendes mängudes on väravate suhe nüüd 17-44. Flyers pole oma viimases 14. mängus normaalajal hetkel playoffide kohtadel olevatele meeskondadele kordagi kaotanud. Kaheksast mängust on kirjas viis võitu. Küll on aga kaotatud kõik kuus mängu satsidele, kes playoffidest hetkel vaid unistavad.

San Jose Sharks 2 - 6 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Sharksil oli enne viimast kolmandiku pealevisete osas ülekaal 26-13. Seis oli viigis 2-2 ning võiduvõimalused näisid suurepärased. Taheti parimat, aga kukkus välja ikka nii nagu alati. Patrick Sharp lõpetas kahe väravaga alates 28. jaanuarist kestnud põua. Sharksi eest oli koos Melker Karlssoniga täpne Joe Thornton, kes mängueelsel päeval meedias ärritunult üles astus. Negatiivsete emotsioonidega minnakse nüüd seitsmemängulisele välisturneele.

Buffalo Sabres 0 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Keith Yandle skooris Rangersi eest oma esimese ning noor väravavaht MacKenzie Skapski sai 20 tõrjega oma karjääri esimese nullimängu. Ta on nüüd esimene Rangersi puurivaht pärast Marcel Paille'd ning aastat 1957, kes oma karjääri esimese kahe kohtumisega esimese nullimängu kätte saanud.

Tampa Bay Lightning 1 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Kodumeeskonnale sai saatuslikuks värava autori Nikita Kutšerovi viieminutiline karistus. Drew Stafford pani selle ajal ühe Andrei Vasilevski selja taha ning paar minutit hiljem tõi Jetsile 4 vs 4 olukorras võidu kapten Blake Wheeler.

New York Islanders 1 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price jõudis karjääri rekordit kordava hooaja 38. võiduni ja Canadiens noppis 21-st Metro divisjoni vastu peetud kohtumisest 18. võidu. Max Pacioretty skooris teist mängu järjest vähemuse värava. Islanders on nüüd kodus neli mängu järjest peksa saanud. Ometi on Kyle Okposo meeskonnas tagasi.

Carolina Hurricanes 0 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Pantheri vaim ei taha kuidagi murduda, nüüd teeb juba kolmas väravavaht nullimänge. See läks oma endise klubi vastu mänginud Dan Ellisele kirja 27 tõrjega. Hurricanes pole nüüd kahe mänguga kordagi pantrite vastu skoorinud. Hooaja esimene mäng kaotati 0-1.

Vancouver Canucks 4 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs pole alates aastast 2003 kordagi Vancouveris võitnud ja ega seda pole kerge teha, kui seitse ülekaalu olukorda jääb lahendamata. Enim lõbutses Derek Dorsett, kes lõpetas 1+2'ga. Külaliste auvärava skooris karistusviskega Phil Kessel.

Arizona Coyotes 1  - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Patrick Eliaš jäi kohtumisest eemale ning Devilsil oli raskusi enda käima saamisega, aga kui see lõpuks juhtus, siis oli kiirelt "adjöö". Väravad skooriti alates teise kolmandiku lõpust 12 minutiga. Coyotes sai rõõmustada selle üle, et kapten Shane Doan lõpetas üle kuu aja kestnud väravatepõua.

Colorado Avalanche 3 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Patrick Roy meeskond murdis taas edukalt maha satsi, kes tuli külla olles mänginud ka eelmisel õhtul. Kuigi Flames ähvardas järjekordselt viimase kolmandiku tagasitulekuga. Seda alustati 0-2 kaotusseisust ja üle 14. minuti oli 2-3 taga olles aega viiki otsida.

Los Angeles Kings 1 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Väga tagasihoidlik mäng, arvestades et eelmises matšis kombineerisid need kaks 13 kolli. Jeff Carter viis kunnid varakult ülekaalu väravaga ette, aga Predators tuli viimasel kolmandikul kaotusseisust välja. Pekka Rinne tegi 23 tõrjet ning ta on nüüd Miikka Kiprusoffi ja Kari Lehtoneni järel kolmas soomlasest väravavaht, kes jõudnud 200 võiduni. Predators sai kaks punkti kätte vaatamata sellele, et James Neal jäi kohtumisest eemale.

Kommentaarid