Panthersi mõlemad väravavahid said viga, Leafs murdis pika välismängude kaotuste jada

Toronto Maple Leafs on viimaks võitnud 2015. aastal oma esimese välismängu. Sellega murti kodust eemal olnud 16-mänguline kaotuste jada. Florida Panthers võib apsaka kirjutada selle arvele, et esimest korda alates hooajast 1965/66, mil võeti kasutusele kahe väravavahi reegel, pole mitte ühelgi meeskonnal sama kohtumise käigus mõlemad väravavahid viga saanud.

(foto: Joel Auerbach/Getty Images)
Trall läks lahti viimase kolmandiku alguses, kui Nazem Kadri Leafsi 2-2 viigisadamasse sikutas. Väravaolukorras sai Panthersi Al Montoya viga ja tundus algselt, et ta ei olegi enam valmis mängu jätkama. Panthers oli juba avakolmandikul jäänud ilma Roberto Luongost, kui Leo Komarovi pealevise tabas teda kaela piirkonda.

Ründajad Derek MacKenzie ja Scottie Upshall jooksid aktiivselt koridori vahet justkui kumbki neist asuks proovima uut ametit, aga väravavahi varustuse aeti lõpuks selga väravavahtide treenerile Robb Tallasele. Selleks pidi ta mängu ajal (!) sõlmima klubiga ühepäevase lepingu. 41-aastane härra mängis viimati NHL-is 2001. aastal ja lõpetas karjääri kümme aastat tagasi Austria liigas.


Uut väravavahti, kelle lepingul oli tint veel alles kuivamas, polnud siiski väljakule vaja. Pärast põgusat pausi oli Montoya postide vahel tagasi. See sai aga Panthersile ka saatuslikuks. Viimase kolmandiku kuuendal minutil viis Peter Holland Leafsi mängus esmakordselt ette. "Arvan, et kui ta oleks 100% terve, siis ta oleks seal tõrje teinud," rääkis Holland pärast mängu. Montoyal oli selgelt liikumisega raskusi ja ta toetus ühele põlvele.

Hiljem tekkis veel üks paus ja selle ajal tundus, et Luongo seletab treeneritele, et on valmis mängu tagasi minema, olles ise samas juba tavariided selga pannud ja loomulikult ka juuksed perfektselt ära geelitanud. Mõeldud-tehtud. Kui pool viimasest kolmandikust oli mängitud, siis uisutas nagu muuseas Luongo Panthersi väravasuule tagasi. Vahetult pärast seda saadi ülekaalu olukord ja selle käigus suudeti tekitada mitu head võimalust, aga kaotusest Panthersil enam pääsu polnud.


Tegu polnud esimese korraga, kus Tallas pidi Panthersi varuväravavahi ametit pidama. Esimene kord juhtus täpselt kaks aastat tagasi! 3. märtsil aastal 2013 ei jõudnud Jacob Markströmi varustus õigel ajal mängupaika.


Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Matt Cullenist sai NHL-i ajaloos 103. mängija, kes jõudnud 1200 põhihooaja mänguni, aga tema meeskond ei suuda enam kuidagimoodi võidurada üles leida. Predators, kes näis enamuse hooajast nagu täiuslikult õlitatud masin, on nüüd kaotanud neli järjestikust matši.

Philadelphia Flyers 2 - 3 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Flyers päästis endale viimase kolmandikuga punkti, kui tuldi tagasi 0-2 kaotusseisust, aga arvestades pingelist tabeliseisu on kaotus kindlasti pettumus. Viimase kahe kolmandiku domineerimine jäi siin kindlasti realiseerimata - pealevisked 27-12.

Columbus Blue Jackets 3 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Sergei Bobrovski oli Jacketsi väravasuul pärast pikka pausi tagasi, aga Aleksandr Ovetškini vastu ei saa hetkel mitte keegi. Capitalsi kapten pani taas kaks kolli ning tal on nüüd tänavu kirjas kümme võiduväravat. Sellega on ta püstitanud liiga uue rekordi. Tal on neid kümme tükki viis hooaega järjest. Varem suutsid neli sellist hooaega Jeremy Roenick ja Guy Lafleur.

Tampa Bay Lightning 3 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Andrei Vasilevski teenis oma karjääri esimese nullimängu 28 tõrjega ja Lightning sai esimesena näha, milline Sabresi meeskond hooaja lõpufaasis välja näeb. Olles alles jaanuaris omavahel mänginud oli nüüd Sabresi koosseisus vaid kümme meest, kes selles kohtumises olid kaasa löönud. 20-aastasena on Vasilevski ka Lightningu läbi aegade noorim puurivaht, kes nullimänguni jõudnud.

Minnesota Wild 3 - 2 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Nelja väravaga teisel kolmandikul viis kaitsja Matt Dumba kahe tabamusega Wildi ette, aga Senators sai rongi sabast siiski kinni. Andrew Hammond oli taas superhoos, tehes 36 tõrjet, aga lõpuks murti imemees siiski karistusvisete seeriaga maha. Seal oli Wild üle 3-2. 21. järjestikuse stardiga Wildi rekordi püstitanud Devan Dubnyk on nüüd meeskonnale toonud 16 võitu. Keskmine sisse lastud väravate arv on 1.65 ja tõrjed 93.7%.

Dallas Stars 3 - 2 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Näis, et Stars hakkab liikuma seitsmenda järjestikuse kaotuse suunas, kui avakolmandikul olid külalised pealevisetega 18-9 üle. Islanders sai oma domineerimisega aga vaid ühe värava ja Stars pääses ette, enne kui eelmise kuu parim noormängija Anders Lee vahetult enne lõpusireeni külalistele viigi päästis. Lõpuks suutis Stars aga siiski kaks punkti koju jätta ja seda tänu Cody Eakinile. Starsi fännid olid viimati kodumängus oma lemmikute lisaaja võitu näinud 2012. aasta 26. veebruaril.

Arizona Coyotes 1 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Coyotesile kümnes järjestikune kaotus ja need kõik on tulnud normaalajaga. Tegu klubi rekordi kordusega. Mike Smith, kes lasi ühe väga naljaka värava, jõudis oma üheksanda järjestikuse kodukaotuseni, millega kordab ta samuti sel hooajal püstitatud rekordit. Andrew Cogliano tegi Ducksi eest kaks kolli ja Jakob Silfverberg läks õhtule 1+2'ga. Ducksist sai esimene meeskond, kes tänavu jõudnud 20 võõrsilvõiduni.

Edmonton Oilers 2 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings on tänavu kogunud endale maine kui meeskond, kellele välisreisid ei meeldi, aga Edmontoni külastamised on viimasel ajal väga hästi istunud. Siin saadi viimasest 14-st Oilersi vastu peetud välismängust 11. võit. Anze Kopitar ja Trevor Lewis lõpetasid mõlemad 1+2'ga.

Vancouver Canucks 2 - 6 San Jose Sharks (tipphetked)

Kodumeeskonna mõlemad värava skoorinud Henrik Sedinist sai läbi aegade esimene Canucksi mängija, kes jõudnud 900 punktini, aga kaptenit selle puhul võiduga austada ei õnnestunud. Jacob Markström tegi kohutava tagasituleku NHL-i ning lasi nelja pealeviskega kolm väravat enne, kui seitsme minuti ja 45 sekundiga tema tööpäev ära lõpetati. Sharksi mängijatest oli kõige edukam õhtu Matt Nietol, kes sai oma saldosse kaks väravat ja ühe söödu.

Kommentaarid