Ducks tõusis liiga ainuliidriks

Nashville Predatorsi viimase aja piinlikud tulemused on andnud teistele võimaluse vahepeal tekkinud vahe kinni püüdmiseks. Mõnedel on isegi võimalus Predatorsist mööda saada ja Anaheim Ducks on selle ära teinud. Ducks tõusis pärast Montreal Canadiensi alistamist liiga ainuliidriks.

(foto: Chris Carlson/AP)
Teist õhtut järjest mänginud Ducks ei lasknud väsimusel ennast häirida ning pandi võidu kotti skooriga 3-1. Mindi 3-0 eduseisu enne kui Alex Galchenyuk eelviimasel minutil külaliste auvärava tegi.

Mängu avavärav tuli seitsmendal minutil, kui Carey Price'i selja taha lipsas Francois Beuchemini pealevise. Price oli läinud mängule seeriaga, kus ta oli oma viimase 28 kohtumise jooksul 25 korda lasknud enda selja taha kaks või vähem väravat. Siin sai limiit täis juba mängu keskpunktis. Ducksi eduseisu suurendas Richard Rakell. Värava juures oli üheks sööduandjaks Jiri Sekac, kelle Canadiens ise hiljuti Ducksile loovutas.

Ducksi kolmas tuli Cam Fowleri poolt sama ülekaalu ajal, mille Galchenyuk mõned sekundit hiljem realiseeris. Kodumeeskonna puuris tegi John Gibson vägeva mängu lükates kõrvale 37 vastaste üritust.


Ducks on nüüd ka esimene meeskond, kes on 90 punkti kätte saanud. Predatorsil on täna kohtumisega New York Islandersi vastu võimalus samuti sellest piirist üle saada. Kaks läänekonverentsi tippu mängivad omavahel järgmisel pühapäeval.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 1 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Kummalises mängus elas Senators üle avakolmandiku võimsa pealetungi. Pealevisked olid külaliste kahjuks 6-15, aga tänu Kyle Turrisele võeti ise eduseis. See suurendati teisel perioodil kolme peale ning edukalt elati üle ka viimased 20 minutit, kus pealevisked olid 13-3 Jetsi kasuks. Andrew Hammond tegi lõpuks kokku 35 tõrjet. Imeväravavahi poolt juhitud senaatorid on playoffidest jõudnud nelja punkti kaugusele.

Detroit Red Wings 2 - 1 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Pärast seda kui avakolmandikul kaks väravat võrdselt ära jagati sai Marek Zidlickyst üle 12 aasta esimene mängija, kes oma debüütmängus lisaajal skoorinud. Pärast hooaega 1983/84, mil viieminutiline lisaaja formaat kasutusele võeti pole mitte ükski Red Wingsi mängija varem sellega hakkama saanud. Hoides paari mängu varus püsib Red Wings kindlalt nii Atlandi divisjoni kui ka idakonverentsi tiitliheitluses ja head uudised ei lõppe sellega. Rangersi vastu oli jääl tagasi Henrik Zetterberg, kes sai kohe ka kaks söödupunkti kirja.

Colorado Avalanche 3 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Avalanche'i viis võidule pahandustesse sattunud kapten Gabriel Landeskog. Rootslane, kes on NHL-is läbi aegade noorim mängija, kellele vastutusrikas kapteniamet on usaldatud, läks õhtule 1+2'ga. Tema värav kindlustas võidu viis minutit enne lõppu pärast seda, kui Jevgeni Malkin oli külalised ohtlikult lähedale toonud. Teise kolmandiku esimestel sekunditel ülekaalust mängu avavärava teinud Jerome Iginla jõudis hooaja 20. kollini. Tal on vähemalt 20 väravaga hooaegu nüüd 16. Vaid Jaromir Jagr on neid rohkem kogunud (18). Avalanche sai võiduga tähistada Alex Tanguay 1000. mängu. Lisaks oli sel õhtul tuhandendat korda väljakul ka Rangersi Dan Boyle. Viimati osalesid kaks mängijat samal õhtul oma 1000. mängus neli aastat tagasi. Nendeks olid Jamie Langenbrunner ja Patrick Marleau.

Kommentaarid