Kohtunikud röövisid Bruinsilt võidu

Boston Bruinsi künkaid täis teekond playoffide suunas jätkub. Pärast kolme puhkepäeva oldi tagasi jääl ning võõrustati Anaheim Ducksi. Claude Julieni meeskond oli ülilähedal võidule, kuid skandaalne värav viis kohtumise lisaajale ning kaks punkti kukkusid lõpuks külalistele.

(foto: Elise Amendola/AP Photo)
Ducks sai mängu lisaajale viimase minuti väravaga. Corey Perry suunas võrku oma hooaja 32. kolli. Seda aga pärast Tuukka Raski segamist. "Olen väga pettunud, et see värav läbi lasti," rääkis Julien pärast mängu. "Ei ole kahtlustki, et seal väravavahti segati."


Sarnased väravaolukorrad on tänavu rohkelt poleemikat tekitanud - kord loetakse sellised tabamused ära ja siis jälle mitte. On segane, et mis see väravavahi segamine siis ikkagi on. Seetõttu tehakse selle nimel tööd, et juba järgmisest hooajast läheksid need tabamused automaatselt ülevaatamisele. Siin aga kohtunikud tabamusele teist pilku peale ei pannud ja Bruins jäi väga olulisest lisapunktist ilma.

Muidugi oli võimalus võitu otsida ka lisaajal, aga seal nähti vaid ühte väravale läinud pealeviset ning see osutus Ryan Getzlafi kolliks. Ducksi kapteni jaoks on see karjääri seitsmes lisaaja värav ning sellega haaras ta endale klubi rekordi.

Bruins, kelle ridades oli tagasi David Krejci, sai mõlemad oma tabamused ülekaalu olukordadest. Pärast seda kui Patrick Maroon oli Ducksi ette viinud viigistas seisu Ryan Spooner ning viimase kolmandiku esimesel minutil viis kodumeeskonna ette Loui Eriksson.

Olgugi, et saadi skandaalne kaotus, ei pidanud Bruinsi mehed terve õhtu nukrutsema. Kuna Ottawa Senators sai kodus New York Rangersi käest peksa, siis vahe playoffide võidujooksus siiski vähenes. Need kaks on nüüd võrdsete punktide peal, kuid Bruinsil on üks mäng rohkem peetud.


Järgmisena kohtub Bruins ise just Rangersiga. Mäng on meie aja järgi kavas laupäeval kell 19:00.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 4 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Pärast vastastikuseid hoope rõõmustas Sam Gagner lisaajal kodupublikut võiduväravaga. Coyotesil on 2015. aasta sees alles teist korda kirjas järjestikused võidud. Teel selleni sai Oliver Ekman-Larsson kirja oma hooaja 21. värava, mis teeb temast hooaja jooksul enim skoorinud rootslasest kaitsja. Coyotesi üks vähestest lootusekiirtest murdis Nicklas Lidströmi rekordi.

New York Islanders 2 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Nelja päeva jooksul kolmandat korda mänginud Kings ei lasknud ennast sellest väga häirida. Väsimust polnud kuskilt näha ning kodumeeskonna 27 pealeviske vastu genereeriti 37 üritust. Tänu Nick Shore'i karjääri esimesele väravale tuldi ootamatust kaotusseisust välja ning võidutabamuse sai enda nimele viimasel ajal peatamatus hoos olev Anze Kopitar. Jonathan Quick, kes võitis nii oma 100., 200. kui 300. mängu ei nurjanud ilusat seeriat ka oma 400. mängus.

Washington Capitals 3 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Capitals tegi endale veidi närvikõdi, kui andis ära 2-0 edu, lastes viigivärava vaid pool minutit enne normaalaja lõppu, aga tänu Matt Niskanenile saadi siiski võit kätte. Tegu üle 15 aasta esimese Capitalsi lisaaja väravaga Devilsi vastu. Eelmise skooris 2000. aasta jaanuaris meeskonna endine peatreener ja praegune Devilsi kaastreener Adam Oates.

Carolina Hurricanes 5 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)


Pingviinide jahti juhtis Eric Staal, kes lõpetas 1+2'ga. Värav oli tema hooaja 20. ja see annab talle nüüd karjääri 11 aasta jooksul üheksandat korda vähemalt 20 kolli. Penguins ei suutnud võiduks vormistada alguse ülekaalu - avakolmandikul oldi pealevisetega üle 14-7. Esimesele pausile mindi aga hoopis 1-2 kaotusseisuga.

Toronto Maple Leafs 1 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers ei saanud algul ennast vedama ja siis jälle pidama. Pärast väravateta lõppenud avakolmandikku skooriti teisel perioodil kolm tükki. Kaks esimesest tulid vaid pooleminutilise vahega. 23-aastase Sam Carricku karjääri esimene koll andis Leafsile auvärava, aga seda juba siis kui oli selgelt liiga hilja. Imelises hoos olev Brandon Pirri pani Panthersi eest kaks tükki. Järgmisel kuul 24. sünnipäeva tähistav mängumees jõudis oma hooaja 20. kollini. Seda vaatamata sellele, et ta on terviseprobleemide tõttu kolmandiku aastast vahele jätnud.

Ottawa Senators 1 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Andrew Hammondil jäi saamata kümnes järjestikune võit, mis oleks talle andnud Senatorsi rekordi. Samuti lõppes ilus normaalaja kaotuseta seeria mängus, kus ta oleks tõusnud jagama liiga läbi aegade rekordit. Hamburger läks 37 minutiga kõrbema. Juba avakolmandikul lasi ta kolm kolli. Seda esimest korda pärast 7. jaanuarit, kui Hammond möllas AHL-is Binghamton Senatorsi eest Worcester Sharksi vastu. Rangersist sai esimene meeskond, kes ametlikult playoffidesse kvalifitseerunud. Supermängu tegi Chris Kreider, kes lõpetas 2+1'ga. Kõik punktid tulid ära avakolmandikuga ja nii sai temast üle nelja aasta esimene Rangersi mängija, kes sedavõrd hoogsalt mõnda mängu alustanud. Viimati sai sellega hakkama Marian Gaborik.

Tampa Bay Lightning 2 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Kodusatsile maksis kätte Ben Bishopi kehv esitus. Meeskonna esiväravavaht lasi 11 pealeviskega kolm väravat, enne kui pingile ära kolis. Vastaspuuris sai Pekka Rinne lõpuks 28 tõrjega hooaja 40. võidu. Nende arvestuses tõusis ta Carey Price'i kõrvale liiga liidrikohta jagama. Samal ajal sai Predators Kesk divisjoni tiitliheitluses St. Louis Bluesist taas mööda ning võttis seal esikoha endale.

Detroit Red Wings 4 - 6 San Jose Sharks (tipphetked)

Viis väravat avakolmandikul + viis väravat viimasel kolmandikul. Patrick Marleau juhtis 2+1'ga vedurit ning Sharks säilitas õhkõrnad playoffide lootused. Vaatamata rohketele väravatele ning tasavägisele seisule ei juhtinud Red Wings matši kordagi. Viimasest viiest on nüüd kaotatud neli. Senators ja Bruins on viie punkti kaugusel. Hmm...

Winnipeg Jets 5 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Konkreetne peks Jetsi poolt, kes oli kaotanud seitse viimasest kaheksast omavahelisest mängust. Väravate suhe oli nendes kohtumistes Canadiensi kasuks 29-11. Siin tehti aga kiirelt uut ja vana ning kahe kolmandikuga oli juba käes 4-1 edu. Seda vaatamata tõsiasjale, et Dustin Tokarski väravale saadi 40 minutiga vaid 13 pealeviset. Külalised paugutasid rohkelt tühja. Ondrej Pavelec, kes pole oma viimase kuue koduse stardi jooksul kaotuse kibedust tunda saanud, lükkas kõrvale 39 üritust. Neist juba 20 tulid avakolmandikul.

Vancouver Canucks 1 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche'i poolt teine paha seeria murdmine. Oma viimasest 14-st Vancouveris käimisest oli kirjas vaid kaks võitu. Nüüd on neid lausa kaks järjest. Töö tehti ära teisel kolmandikul, mis võideti 3-0. Esimese skoorinud Jerome Iginla jõudis karjääri 1219. punktini, mis paneb ta Jean Beliveau'ga jagama läbi aegade 40. kohta. Canucksit ei suutnud inspireerida ei retrokostüümid ega suur tähtpäev.

Kommentaarid