Flyers sai Bostonis valusa kaotuse

Boston Bruins on pikemat aega kiuslikult idakonverentsi viimast kohta enda käes hoidnud. Üks selle nõudlejatest on Philadelphia Flyers, kellel oli eile suurpärane võimalus vahet vähendada. Võidu korras oleks hüpatud kahe punkti kaugusele. Paraku tuli aga vastu võtta väga valus kaotus.

(foto: Maddie Meyer/Getty Images)
Bruins päästis endale lõpuponnistusega 3-2 võidu. Normaalaeg oli Flyersi 2-1 võiduga lõppemas, kui Brad Marchand suunas 14 sekundit enne lõppu värava ees sisse Dougie Hamiltoni pealeviske. Sama mees tõusis kangelaseks ka lisaajal. Sellest jäi mängida veidi üle minuti, kui Bruinsi tänavune suurim väravakütt jõudis oma hooaja 21. tabamuseni. Marchandist sai esimene Bruinsi mängija pärast 1984. aastat ja Rick Middletoni, kes skoorinud normaalaja viimasel minutil ja lisaajal.

Enne seda oli Tuukka Rask lisaminutitel teinud kaks supertõrjet. Tema arvele jäi lõpuks 29 tõrjet. Steve Mason tegi teises puuris ka korraliku tööpäeva, saades kirja 34 tõrjet, aga tema puhul on kurvaks tõsiasjaks see, et ta on tänavu kodust eemal omadele 15-st mängust toonud vaid ühe võidu. Kuigi teine oli siin ülilähedal.

Flyers tuli teisel kolmandikul tänu Jakub Voraceki ülekaalu väravale välja kaotusseisust, mis oli avakolmandikul tulnud omakorda Zdeno Chara ülekaalu väravast. 2-1 saadi ette neli ja pool minutit enne lõppu. Chis Vande Velde jõudis oma hooaja üheksanda kollini. Kahe punkti asemel tuli aga leppida vaid ühega. Kuigi hooaja lõpufaasis on seegi väga vajalik.


Selle kohtumisega pandi punkt ka omavahelisele põhihooaja seeriale. Bruins jäi kõigis kolmes mängus peale ja nii on teist korda ajaloo jooksul Flyersi vastu järjestikustel hooaegadel puhas vuuk tehtud.

Teised kohtumised

Washington Capitals 6 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres üllatas varajase eduseisuga, aga see ajas herilasepesa lihtsalt närvi. Lõpuks lammutas enim Capitalsi uus mees Curtis Glencross, kes sai kirja 1+2. Pärast ühemängulist pausi oli koosseisus tagasi ka Aleksander Ovetškin ning kapten tähistas seda kenasti väravaga. 44 kolli on kuus rohkem kui väravaküttide edetabeli teisel mehel Rick Nashil.

Toronto Maple Leafs 1 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Kuus erinevat meest said Bluesi eest värava kirja ning Leafs skooris alles 0-5 taga olles. Väravaküttidel olid tublid abilised Jori Lehterä ja Alexander Steeni näol. Mõlemad korjasid endale kolm söödupunkti. Steeni jaoks on see hooaja seitsmes vähemalt kolme punktiga mäng. Viimati sai sellega Bluesi särgis hooajal 2002/03 hakkama Pavol Demitra. Juba esimese kolmandikuga oli Leafs 0-3 taga ja jäi selgelt alla ka pealevisetega - 5-17. See oli tänavu juba 16. kolmandik, kus vastasmeeskond on Leafsist üle kümne pealeviske rohkem kirja saanud.

Arizona Coyotes 0 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Coyotes punnis ilusti vastu, aga kuna Carey Price'i ei õnnestunud ise ära lahendada, siis tuli lõpuks paratamatusega leppida. Lars Eller viis külalised pärast pikka domineerimist teise kolmandiku lõpuminutitel ette. Brandan Gallagher skooris Canadiensi teise mängu viimastel sekunditel. 29 tõrjega hooaja seitsmenda nullimängu saanud Price on oma karjääri jooksul võitnud kõik seitse Coyotesi vastu peetud kohtumist.

Tampa Bay Lightning 5 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Tyler Seguin oli Starsi eest väljakul tagasi ning paugutas kohe kaks kolli, aga viimasel kolmandikul ei leitud mitte mingisugust rohtu Victor Hedmani takistamiseks. Rootslane oli üks 3-3 viigivärava söötjatest ning tema viis ka kodumeeskonna 4-3 ette. Sellele lisas viimasel minutil tühja võrku tehtud väravaga võidukindlustuse Brian Boyle. Ondrej Palat sai enda nimele kolm söötu ning Lightning jõudis hooaja 26. koduvõiduni, mis on klubi uus rekord. Seguin on esimene Starsi mängija pärast Mike Modanot, kes teinud kaks järjestikust 30 väravaga hooaega.

Florida Panthers 4 - 3 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Lisaks väravavahtide kriisile oli Panthersit siin vaevamas ka viirushaigus - Aaron Ekblad ja Tomaš Kopecky jäid seetõttu ka koosseisust välja - aga üliväärtuslikud kaks punkti pressiti siiski välja. Enne seda mängiti normaalajal maha kolm eduseisu. Karistusvisete seerias oli ainsana täpne Jonathan Huberdeau, kes skooris normaalajal Panthersi viimase fantastilise spin-o-ramaga. Islandersi esimese teinud John Tavares jõudis oma 32. tabamusega karjääri rekordini.

Columbus Blue Jackets 0 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Kodumeeskond jooksis 44 korda vastu seina. Semjon Varlamovile hooaja viies nullimäng ning kolm neist on tulnud 40+ tõrjega. Teise värava all tehti töö ära kümne minutiga, kui skooriti kolm korda. Varlamov on alates 1967. aastast alles kolmas väravavaht, kellel hooaja jooksul olnud kolm 40+ tõrjega nullimängu.

Nashville Predators 1 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Tundub, et aasta alguses kirja pandud ennustus on täide minemas. Kuuenda järjestikuse kaotuse saanud Predators on tipust langemas. Kesk divisjoni tiitliheitluses on vahe Bluesiga vähenenud kahe punkti peale ning lähimal jälitajal on ka kaks mängu varuks.

Los Angeles Kings 0 - 1 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Marc-Andre Fleury jõudis 31 tõrjega hooaja üheksanda puhta paberini. Penguinsil piisas võiduks vaid 18-st pealeviskest. Viimane neist tuli lisaaja teisel minutil Patric Hörnqvisti poolt.

San Jose Sharks 2 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Külalised tulid Radim Vrbata juhtimisel välja 0-2 kaotusseisust. 33-aastane tšehh skooris kaks tükki. Tegu oli neljanda järjestikuse matšiga, kus Canucks lasi vastasel skoorida mängu kaks esimest väravat. Nendest mängudest on saadud viis punkti.

Kommentaarid