Ei midagi uut päikese all: Lightning sai Bostonis järjekordse kaotuse

Surm, maksud ja Tampa Bay Lightningu kaotused Bostonis (ning Eesti jalgpallikoondise saamatus värava ees, aga see on omaette teema). Kolm asja, mis on elus kindlad. Lightning on läbi aegade 48 korda Bostonis käinud, aga nendelt reisidelt on võetud vaid viis võitu. Viimane neist tuli 2011. aasta playoffide ajal. Kokku on Boston Bruins omavahelisest matšidest korjanud nüüd kümme järjestikust võitu.

(foto: Maddie Meyer/Getty Images)
Ümmarguse numbrini saadi tänu karistusvisete seeriale tulnud 3-2 võidule. See annab mõistmisele, et Lightningut saadab Bostonis needus veelgi hoogu juurde. Bruins oli enne seda mängu kaotanud seitse järjestikust karistusvisete seeriat. Sellini jõuti kui avakolmandik ja viimane periood 1-1 viiki mängiti.

David Pastrnak viis vahetult enne kaheksanda mänguminuti täitumist Bruinsi ette, kuid sellele vastas Steven Stamkos. Viimase kolmandiku alguses kiskus Patrice Bergeron omad taas ette, aga siis said külalised viigisadamasse tänu Vladislav Namestnikovile.

Lightning oli Bostonist võidu saamisele lähemal kui kunagi varem, aga see jäi siiski endiselt oma aega ootama. Kasu polnud ka lisaajal omatud ülekaalu olukorrast. Üllataval karistusterohketele lisaminutitele - mängiti ka 3 vs 3 - pani kummalise punkti Stamkose kümneminutline karistus, mis tuli selle eest, et Lightningu kapten saatis oma puruks läinud kepi kogemata publiku sekka.

See jättis Stamkose eemale ka karistusvisete seeriast, kus Bergeron tegi kodumeeskonna jaoks eduka alguse ning tordi peale sättis kirsi Brad Marchand. Tuukka Rask sai tähistada oma karjääri 13. Lightningu vastu peetud matšis 11. võitu.


Omavahel mängitakse tänavu veel kaks korda. Mõlemad mängud toimuvad Lightningu koduhallis.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 6 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Mõnus nöökimine Penguinsi poolt, kes sai teise kolmandiku alguses 4-0 edu kätte, aga kinkis selle ära. Viimati lasti neljaväravaline eduseis käest ja võideti normaalajal 1971. aastal. Siis jäi Los Angeles Kingsi vastu sama 6-4 skoor. Sidney Crosby tegi 1+2, jõudes nii karjääri 105. ja tänavuse 11. vähemalt kolme punktiga mänguni. Nende arvestuses on ta liiga liider. Kapteni värava juures oli üheks sööduandjaks Jevgeni Malkin, kellest sai Penguinsi ajaloos neljas mängija, kes 700 punktini jõudnud. Brandon Sutter skooris kaks tükki. Oilers on alates 1993. aastast Pittsburghist saanud vaid ühe võidu.

Carolina Hurricanes 3 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Kari Lehtonen oli rahulikult oma 500. mängus võitu saamas, kui Stars juhtis üheksa minutit enne lõppu 4-1, Siis aga jõudis Hurricanes ühe värava kaugusele ja olgugi, et kohtumist domineeriti täielikult - pealevisked 32-18 - pidi Stars lõpus närveerima. Kodumeeskonna rongi juhtis Victor Rask, kes lisas pärast mängu avavärava skoorimist viimasel kolmandikul oma kontole kaks söötu.

Montreal Canadiens 2 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Viimasel ajal koguvad aina hoogu jutud sellest, et Carey Price võiks olla põhihooaja vaieldamatu MVP, aga kui ta ei saa jagu kollanokast väravavahist, siis millest me räägime? Andrew Hammond kerkis NHL-i ajaloo neljandaks puurivahiks (esimene alates 1938. aastast), kes oma karjääri esimese üheksa stardi jooksul kõigis lasknud kaks või vähem väravat. Liiga halvim alustaja Canadiens skooris sel korral juba üheksa minutiga kaks tükki - Max Pacioretty oli täpne nii ülekaalu kui vähemuse olukorras - aga eduseis rebiti julmalt teisel kolmandikul käest ära. Senators skooris viimati Montrealis viis vastuseta väravat 1996. aastal. Erik Karlsson sai neist kirja kaks ning samuti lisas ta endale ühe söödupunkti. Canadiensil jäi võiduga tähistamata Sergei Gontšari 1300. mäng. Läbi ajaloo on vaid 57 meest selle tähiseni jõudnud.

Detroit Red Wings 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sergei Bobrovski kiusas Red Wingsi korralikult, lükates kõrvale 41 pealeviset. Sinijakid ise said Jimmy Howardi väravale vaid 26 pealeviset ja viimasel kolmandikul üldse vaid ühe, aga võit võluti välja.

Florida Panthers 4 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Võimalustevaeses matšis, kus mõlemad lõpetasid vaid 20 pealeviskega, suutis kodumeeskond oma šansid paremini väravateks teha. Hokijumal oli selgelt pantritega mestis, arvestades et Derek MacKenzie skooris avavärava kõhuli olles. Vaatamata sellele, et Panthers on pingelises playoffide heitluses tõsine mängur, oli seda kohtumist jälgimas vaid veidi üle 9800 inimese. See on enamvähem täpselt vaid pool BB&T Centeri mahutavusest.

St. Louis Blues 1 - 0 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Meeskonnad ei jõudnud normaal- ja lisaajaga (määrustepärase) väravani, olgugi et saadi lõpuks kokku 63 pealeviset. 28 tõrjega jõudis Brian Elliott oma karjääri 29. nullimänguni. 20 neist on tulnud Bluesi värvides ja see on Jaroslav Halaki rekordi kordamine. T.J. Oshie ja Vladimir Tarasenko hoolitsesid selle eest, et Ken Hitchcock saaks oma endise klubi vastu karjääri 700. võidu.

Colorado Avalanche 2 - 1 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

Semjon Varlamov oli Avalanche'i postide vahel tagasi ning sai korraliku tööpäeva. Tema poolt tuli 24 tõrjet. Cory Schneider peatas litri 28 korda, aga oli võimetu Ryan O'Reilly ning Jerome Iginla karistusvisete vastu. Iginla oli ka Avalanche'i ainsa värava autor.

Arizona Coyotes 1 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Mike Smith oli müstilises hoos ning jäi ette 42 pealeviskele. Blackhawks suutis ta üle mängida vaid ülekaalu olukordades. Võiduväravani jõuti seitse minutit enne lõppu, kui Kris Versteeg tegi suurepärase eeltöö Brad Richardsi karjääri 286. väravale. Tema 614 söötu tähendavad seda, et ta jõudis 900 punktini. Tema viimane värav pärines 11. jaanuarist!

Vancouver Canucks 0 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Jonathan Quick jalutas rahulikult 19 tõrjega hooaja 5. nullimänguni. Kings võitis kõik kolmandikud ning on võitnud ka kõik kolm tänavust Canucksi vastu peetud matši. See võib põhiturniiri lõpus playoffide kohtade jagamisel osutuda ülioluliseks.

San Jose Sharks 2 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Meeskonnakaaslased päästis Antti Niemi Sharksi karjääri ning selle eest nullimänguga tasumine on väga hea moodus kindlustamaks playoffidesse pääsu. Soomlane hoidis tänavu Predatorsi teist korda kuival ja siin läks selleks vaja 35 tõrjet. Kokku on ta nüüd viimasest 75-st vastaste üritustest tõrjunud 74. Sharks sai kirja vaid 21 pealeviset, aga lahendas edukalt ära kaks ülekaalu olukorda. Predators ise on oma viimases kuues mängus ülekaalu olukordades läinud 16-st null. Lisaks on viimases 13. mängus 12. korral lastud endale esimene värav.

Kommentaarid