Flames kõrvetas uuesti Bruinsit

Calgary Flames on tegemas ilusat hooaega, kuid enamus meeskonna edust on üles ehitatud edukate tulemustega oma konverentsikaaslaste vastu. Idakonverentsi vastu on selgelt vähem võite korjatud, aga ometi suudeti mõlemas kavas olnud mängus üks ida suurtest, Boston Bruins, maha murda.

(foto: Maddie Meyer/Getty Images)
Eelmise kuu keskel Calgarys peetud kohtumises mängis Bruins maha kolmeväravalise edu ning kaotas lisaaja viimastel sekunditel üliõnnetust väravast. Selle mängu seisu 4-3 korrati ka Bostonis.

Flames oli viimati Bostonis võidutsenud aastal 2003 ja siingi tehti kehv algus. Kaheksandal minutil viis Brad Marchand Bruinsi ette. Esimesele puhkepausile kodumeeskond aga eduseisuga ei saanud. Kolmandiku teist poolt ilmestasid mitmed Bruinsi karistused ja Flames sai ennast veidi enam kui minut enne perioodi lõppu ülekaalu väravaga tabloole. Sean Monahani koll lõpetas 208 minutit ja 25 sekundit kestnud põua, mis Flamesil Bostonis oli olnud.

Bruins vastas viigiväravale üsna kiirelt, kui Milan Lucic kaks ja pool minutit pärast riietusruumidest uuesti välja tulemist 2-1 tegi, kuid taas ei lasknud külalised rongil ära sõita. 15. minutil tuli Jiri Hudleri poolt 2-2. See oli tema jaoks tänavu Bruinsi vastu juba kolmas koll.

Kodumeeskond alustas viimast kolmandiku katsetades uuesti oma esimese perioodi taktikat. Ehk siis koguti rohkelt karistusi. Kuue ja poole minutiga tuli neid kolm tükki ning Johnny Gaudreau, Bostoni ülikooli kasvandik, realiseeris ühe neist ka ära. Vahetult enne seda jättis Loui Eriksson 4 vs 4 mängus kuldse võimaluse kasutamata, kui suutis enamvähem tühjast väravast litri mööda visata. Enne kohtumise lõppu suutis rootslane end aga rehabiliteerida.

Viimase kolmandiku 12. minutil tulnud Erikssoni koll oli see, mis aitas Bruinsi lisaajale. Viigisadamasse jõudes oli kodumeeskonnal veel mitmed häid võimalusi, aga Karri Rämö oli Flamesi väravasuul terav. Samuti säras teisel pool väljakut vahetult enne lõpusireeni Tuukka Rask.

Võimalustevaesele lisaajale järgnes ülimalt kuiv karistusvisete seeria. Bruinsi asekapten Patrice Bergeron suutis esimese võrku toimetada alles 7. ringis. Josh Jooris jättis siis Flamesi ellu. Järgmisel katsel eksis Milan Lucic ja vägeva tabamusega kerkis ebatõenäoliseks kangelaseks David Schlemko. 27-aastane kaitsja jaoks oli see kohtumine Flamesi värvides debüütmänguks. "Treener küsis minult, et kas ma olen nendes hea, vastasin et olen ühest ühe pannud," kommenteeris olukorda tänavu kolmandas klubis mängiv Schlemko. Ta alustas aastat Arizona Coyotesis, jaanuaris maandus ta Dallas Starsis ning eelmisel pühapäeval korjas Flames ta üles.


Kohtumises püstitati ka üks NHL-i rekord. Nimelt blokeeris Flamesi Kris Russell 15 pealeviset ja see ületab tervelt kolmega varasema liiga rekordi. Kokku jäid Flamesi mehed ette 37. Bruinsi üritusele.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 3 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Flyers ei taha kuidagimoodi playoffide heitlusest välja kukkuda, olgugi et loobus vahetustehingute viimastel päevadel mitmetest olulistest mängumeestest. Siin saadi võidupunktid kätte kolmeväravalise viimase perioodiga. Karmid ilmastikuolud tähendasid seda, et Wells Fargo Center oli enamvähem pool tühi ja suur osa fännidest ronisid kohale selle peale, et jagati tasuta pileteid ja hot doge. Lumetormi tõttu jäi ära ka Flyersi hommikune trenn.

Washington Capitals 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Ilma Aleksandr Ovetškinita mänginud Capitals läks uue klubi eest esimese värava teinud Curtis Glencrossi tabamusest ette, aga kahe väravaga kallutas mängu külaliste poolele Jason Pominville. Tänu sellele murti Washingtonis olnud neljamänguline kaotusteseeria.

Tampa Bay Lightning 4 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Lightning korjas viimasest 16-st kodumängust 14. võidu ja jõudis hooaja 25. koduvõiduni. Sellega on korratud klubi rekordit. Viimasest kuuest kodumängust on Leafsi vastu nüüd kirjas viis võitu.

Florida Panthers 3 - 4 (KV) Dallas Stars (tipphetked)

Roberto Luongo on vähemalt kahest kohtumisest eemale jäetud ning Al Montoya vigastuspausi pikkuseks kujuneb kaks nädalat. See andis Dan Ellisele võimaluse oma endise klubi vastu NHL-is taas kätt proovida. Eelmine seiklus, mullu Panthersi eest saadud viis starti, olid kõik lõppenud kaotustega ning ta oli nendes mängudes keskmiselt ära andnud 4.81 väravat. Lõpuks ei saanud rõõmu ka siin tunda, olgugi et Panthers läks viimasele kolmandikule 3-2 eduseisuga.

Nashville Predators 3 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Islanders andis viimasel kolmandikul ära 3-1 eduseisu, aga Predators ei suutnud siiski viiendat järjestikust kaotust vältida. Enne seda mängu oli New Yorgi klubi läbi aegade üheksast Nashville'i külastamisest võtnud vaid kaks võitu.

Arizona Coyotes 3 - 2 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Coyotes suutis lõpuks murda oma pika kaotuste jada, mis jäi püsima kümne mängu peale. Saadi 2-0 ette, enne kui Canucks tagasi tormas ja tänu endise Coyotesi mehe Radim Vrbata väravale viimasel minutil endale vähemalt punkti päästis. Teine punkt jäi tulemata oma saamatuse tõttu karistusvisete seerias. Seal skooris ainsama Sam Gagner. Retroõhtul oli Alice Cooperist kasu.


Los Angeles Kings 4 - 3 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked

Kingsile alates oktoobri keskpaigast esimene karistusvisete võit. See tuli pärast pöörast normaalaega, kus Kings läks 2-0 ette, aga pidid endale lisaaja päästma ning sellega tuldi toime alles viimasel minutil. Värava autoriks oli Marian Gaborik, kes skooris ka mängu avavärava. Mõlemad tabamused tulid ülekaalu olukordadest. Canadiens polnud tänavu veel kaotanud ühtegi kuuest välismängust, kus viimasele kolmandikule mindi viigiga.

Kommentaarid