Gontšari karjäär jätkub Montrealis

Kogenud kaitsja Sergei Gontšar tegi alles selle kuu alguses Dallas Starsi eest oma hooaja debüüdi, kuid nüüd jätkub mehe karjäär juba Kanada piiri taga. Montreal Canadiens loovutas palju näinud venelase eest vähe kasutatud ründaja Travis Moeni.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Väidetavalt olevat hooaja alguse jalavigastusega vahele jätnud Gotšar juba suvel lahkumisele mõelnud. 40-aastasena ei ole enam väga palju võimalusi Stanley karika võitmiseks ja olgugi, et Stars tuli aastale vastu suure potentsiaaliga, siis ei ole seda suudetud siiski hooaja alguses realiseerida.

"Montreal on ehitatud Stanley karika võitmiseks. Me ei soovinud Sergeid tagasi hoida," oli Starsi peamänedžeri Jim Nilli poolne lühike kommentaar tehingule.

Enamuses mängimise spetsialistina nähtav kaitsja peaks aitama elavdada Canadiensi ülekaalus mängimist. Selle efektiivsus on hetkel vaid 7.7%.

Nill on Moeni tervitanud sõnadega: "Ta toob meie ründajate valikusse liidriomadusi ja kogemusi. Tal saab vähemuses mängimisel olema oluline roll."

Kümnendat hooaega liigas mängiv Moen on teada tuntud musta töö tegija, kes karjääri jooksul vaid korra hooaja jooksul 20 punkti täis saanud. See oli Anaheim Ducksi eest hooajal 2006/07, mil mees ka oma nime Stanley karika peale sai.

Gontšaril on Stanley karikavõitja sõrmus olemas Pittsburgh Penguinsi rivistusest ja aastast 2009. Samuti mängis ta Penguinsiga karikafinaalis aasta varem ning ka 1998. aastal Washinton Capitalsiga. Mõlemal puhul jäädi alla Detroit Red Wingsile.

Kurioosel kombel kuulub nüüd Canadiensi rivistusse kolmandik sel hooajal NHL-is jääl käinud venelastest kaitsemängijaid. Lisaks Gontšarile ka Andrei Markov ja Aleksei Jemelin.

Kommentaarid