Leo Komarov tõi Leafsile ülimagusa võidu

Toronto Maple Leafs ei tee endale kunagi elu kergeks ja nii ka sel korral koduses kohtumises New York Rangersiga. Kaks korda suudeti kaotusseisu jääda enne, kui 5-4 võit võeti. Veidi enam, kui viis minutit enne normaalaja lõppu sündinud võidutabamuse autor oli meie väike ookeanitagune esindus, Leo Komarov!

(foto: Getty Images)
Esimest korda jäi Leafs kaotusseisu juba esimesel minutil. Chris Kreider skooris oma hooaja neljanda. Kodumeeskond sai viigisadamasse avakolmandiku üheksandal minutil. Oma karjääri 600. mängus osalenud Phil Kessel tegi 1-1 5 vs 3 ülekaalust, mille Leafs oli viimati suutnud realiseerida eelmise aasta detsembris.

Esimene kolmandik kuuluski tegelikult täielikult Leafsile. Pealevisetega oldi üle 16-8. Kolmandiku lõpuks saadi ka eduseisu. Vägevast Komarovi eeltööst tegi Peter Holland vähemuses 2-1 ja eduseisu kasvatas Richard Panik. Rangers sai veel samuti korra pirni põlema. Mats Zuccarello poolt tuli hooaja teine. Värava juures oli üks sööduandjatest Derek Stepan, kelle jaoks oli see kohtumine hooaja debüüt.

Plahvatuslikule avakolmandikule järgnes üsna nüri teine periood. Rangers võitis pealevisete lahingu 14-10 ja üks oma võimalustest tehti ka väravaks. Kaks minutit enne kolmandiku lõppu viigistas seisu Carl Hagelin. Kõik oli valmis seatud fantastiliseks viimaseks kolmandikuks ja publik ei pidanud pettuma.

Esmalt tegi Rick Nash Martin St. Louis'i suurepärasest söödust 4-3. 30-aastasel ründajal on nüüd tänavu kirjas juba 11 kolli. Eelmisel hooajal läks tal selleks 30 mängu. Rangers sai mängus teist korda eduseisu nautida aga vaid mõned minutid. 4-4 tegi kauge pealeviskega Roman Polak. Leafs sai viimasel kolmandikul kirja vaid viis pealeviset, aga oma võimalused realiseeriti suurepärase protsendiga ära.

Viimasel perioodil oli kellast tiksunud 14:26, kui Jake Gardiner vastaste väljakupoolel litri omale võitles ja seejärel täpse sööduga Komarovi leidis. Mees oli värava ees nagu vana rahu ise ja paugutas lati alla hooaja esimese tabamuse. Leol on nüüd kirjas täpselt sama palju punkte (9), kui oma debüüthooajal, mil ta sai tööseisaku poolt lühendatud aastal sai jääle 42. kohtumises. Hetkel on aga Leafsil mängitud 14 matši. "Oli hea tunne skoorida, aga ma tean, et ma pole suuremat sorti väravakütt," rääkis Leo pärast matši. "On suurepärane tunne, kui litter läheb võrku, aga ma arvan, et võidutunne on veel parem."


Koguni neli Leo karjääri viiest väravast on osutunud võiduväravateks.

Teised kohtumised:

Florida Panthers 4 - 6 Calgary Flames (tipphetked)

Kaks meeskonda, kes olid hooaega alustanud soliidse kaitsega, tegid teisel kolmandikul lausa kuus väravat! Flamesile tõi edu väravavahi Karri Rämö välja vahetamine. Soomlane korjas enda selja tagant neli tükki vaid 22 pealeviskega. Jonas Hiller lasti puuri 36. minutil ja tema tegi perfektse töö. Flames sai võidu kolmeväravalise viimase perioodiga. Lõppseisu vormistanud Johnny Gaudreau tegi 1+2 ja samaga sai hakkama ka kaitsja Mark Giordano, kellel on nüüd kirjas neli järjestikust mitme punktiga lõppenud mängu! Väravasuul Al Montoyat kasutanud Panthersi poolt tegi 2+1 Scottie Upshall.

Buffalo Sabres 1 - 6 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Kui eelmisel nädalavahetusel Pittburghis peetud kohtumises suutis Sabres asjad kontrolli all hoida teise kolmandiku keskpaigani, siis siin läksid asjad käest juba mängu algusega. Neljandaks minutiks oli Penguins juba ees 2-0. Sabres sai oma auvärava 0-5 seisust, mil noor lätlane Zemgus Grigensons tegi oma hooaja kolmanda. Koguni viie Penguinsi värava puhul oli üheks sööduandjaks Sidney Crosby. Olgu öeldud, et viimati sai kuus söötu ühes mängus kirja Eric Lindros ja seda 17 aastat tagasi. Kris Letang tegi 2+2 ja Patric Hörnqvist 2+1.

Montreal Canadiens 4 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Kohtumine algas Guy Lapointe'i särginumbri lae alla riputamisega. 70ndate ja 80ndate alguse kuulsus on Canadiensi ajaloos väravate arvult kaitsjate seas teisel kohal.


Skoorimist alustas karjääri halvima, üheksamängulise väravatepõua lõpetanud Brendan Gallagher. Zach Parise'ita mänginud Wildi eest viigistas seisu Jason Pominville, aga lõpuks läks Canadiens siiski oma teed. Väravate sekka mahutas ennast ka noor tšehh Jiri Sekac, kes oli eelnevalt seitsmest järjestikusest kohtumisest eemale jäetud.

Ottawa Senators 1 - 2 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Normaalajal tehti mõlemad väravad arvulisest ülekaalust, mida mõlemad said viisakas kohtumises kasutada vaid kaks korda. 6-ringilises karistusvisete seerias skooris ainsana Mathieu Perreault.

Columbus Blue Jackets 4 - 7 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning pani taas roppumoodi väravaid nii, et Steven Stamkose arvele ei läinud mitte ühtegi. Samuti teenis ta ka vaid ühe söödupunkti. Kahe väravaga oli resultatiivseim Tyler Johnson. Ryan Callahan tegi 1+2. Avakolmandikul 0-4 auku vajunud Jacketsi eest tegi teist mängu järjest kaks väravat Scott Hartnell.

Philadelphia Flyers 4 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Flyers sai 4-0 eduseisu enne, kui Avalanche viimasel kolmandikul ärkas. Seal saadi oma 39-st pealeviskest kirja koguni 21, aga üks värav jäi puudu. Claude Giroux tegi 2+1 ja Jakub Voracek sai kirja kolm söödupunkti. Kolm väravat tulid ülekaalust. Neist kaks esimest siis, kui Nathan MacKinnon oli avakolmandiku lõpus teeninud viieminutilise karistuse.

Arizona Coyotes 0 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Mängu ainus värav nähti ära kaks ja pool minutit enne lõppu. Selle autoriks Frans Nielsen. Islanders domineeris kohtumist 33 pealeviskega. Coyotes sai kirja vaid 19 üritust ning jäi taga nutma viite kasutamata jäänud ülekaalu võimalust.

Washington Capitals 4 - 3 (LA) (tipphetked)

Capitals tegi taaskord kohutava viimase kolmandiku, mil 3-1 edu ära anti. Teist õhtut järjest oli Hurricanesi suurimaks kangelaseks Elias Lindholm. Ometi ei suutnud Hurricanes oma võitude jada elus hoida. Mängu lõpetas 14 sekundit enne lisaaja lõppu Nicklas Bäckström. Värava juures sai Aleksandr Ovetškin.kirja oma karjääri 400. söödu. Klubi rekordini on minna 19 söötu.

St. Louis Blues 1 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Blues sai avakolmandikul Jori Lehterä tabamusest 1-0 ette, kuid Predatorsi tänavune komeet Filip Forsberg viigistas seisu teise kolmandiku esimeses pooles. Kuni viimase kolmandikuni oli tegu väga tasavägise mänguga. Kummalisel kombel jäi viimase 20 minuti jooksul Bluesi mängijate samm aga väga aeglaseks ja nii saadi kirja vaid seitse pealeviset. Predators pani 12 tükki ja sai tänu James Neali tabamusele ka võidu kätte. Värava juures sai endale järjekordse punkti kirja Forsberg.

Dallas Stars 3 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks paugustas viimasel kolmandikul neli vastuseta väravat! Kaks neist tulid kaitsjalt Brent Burnsilt. Starsi oli ette viinud Tyler Seguini hooaja teine kübaratrikk. Logan Couture säras Sharksi poolelt söötude kübaraga. Starsi viimase värava juures söödu kirja saanud Jason Spezza jaoks oli see karjääri 700. kohtumises 700. punkt.

Los Angeles Kings 5 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucksil oli võimalus teha klubi ajalugu. Varasemalt polnud õnnestunud kordagi hooaja esimesest 15-st mängust võita 11. See ajalugu tegemine läks aga kiirelt aia taha. Juba avakolmandikuga jäädi 0-3 taha ja ainus värav - Chris Higginsi hooaja kolmas koll - tuli 0-5 seisu pealt. Anze Kopitar ja hooaja esimese värava teinud Marian Gaborik tegid koos Jeff Carter ja Jake Muzziniga 1+1. Tyler Toffoli lõpetas 1+2'ga ja Alec Martinez korjas kolm söötu.

Kommentaarid