Jäähoki maailmakarikas naaseb unikaalse formaadiga

Ametlikult pole seda veel kinnitatud, kuid on üldlevinud arusaam, et kahe aasta pärast toimuvad Torontos taas jäähoki maailma karikavõistlused. Nüüd on avalikuks tulnud ka mõned infokillud selle kohta, milline võiks olla turniiri formaat.

(foto: Ryan Remiorz)
Turniiril osalevad nagu ikka kaheksa meeskonda. Suur erinevus on aga see, et kui näiteks viimasel maailmakarikal, aastal 2004, pakkusid maailma parimatele hokiriikidele (Kanada, USA, Venemaa, Tšehhi, Soome, Rootsi) konkurentsi Slovakkia ja Saksamaa, siis nüüd on plaanis kaks vaba kohta täita tähtede meeskondadega.

Üks neist võiks olla sats, mis koostatud ülejäänud Euroopa riikide parimatest mängijatest. Teise meeskonna koostamise parameetrites pole veel kokkuleppele jõutud, kuid pakutakse, et selleks võiks olla sats, mis koosneb noormängijatest, kes teistest koondistest välja jäeti.

Turniir algab sellega, et kõik mängivad omavahel läbi. Siis tulevad playoffid ning võitja otsustatakse lõpuks finaalseerias, kus on vaja koguda kaks võitu. Kõlab igatahes põnevalt.

Samal ajal on endiselt segane seis 2018. aasta olümpiamängudega. NHL lubas selle suhtes oma lõpliku sõna ära öelda juba juulis, aga pealiku Gary Bettmani sõnul on "maailmakarikale keskendumine võtmas kogu nende tähelepanu". Eelmisel nädalal ütles üks anonüümseks jäänud peamänedžer, et liiga on olümpiale täielikult käega löönud.

Kommentaarid