Kings pidi vastu võtma järjekordse kaotuse

Los Angeles Kings on ootamatult vajunud kuuemänguliselt võiduseerialt kaotuste jada peale, millel pikkuseks juba kolm matši. Näib, et liigne sõltuvus "70nete kolmikust" ja Jonathan Quicki vormi langus on karikakaitsja mõneks hetkeks kõikuma löönud. Kolmas kaotus tuli Detroidis.

(foto: Rick Osentoski/USA TODAY Sports)
Detroit Red Wingsi kohta võib öelda, et seni on rahulikult radari alt läbi lennatud. Kui enne hooaega räägiti idakonverentsi võimalikest võitjatest, siis Red Wings sinna väga ei mahtunud. Ometi on viimasel ajal superhästi mängitud. Võit Kingsi vastu on viimasest seitsmest viies ja normaalajaga on nende kohtumiste jooksul kaotatud vaid korra.

Karikakaitsja vastu tehti töö ära esimese kolmandikuga. Gustav Nyquist tegi kaks ülekaalu väravat, Pavel Datsjuk tegi Pavel Datsjuki asju ning Nyguist abistas veel ka sööduga Tomaš Tatari. 4-0 edu ja head ööd.

Huvitaval kombel ei asunud Kingsi peatreener Darryl Sutter väravavahti vahetama. Jonathan Quick sai võimaluse enda taastõestamiseks ja see kujunes edukaks, kuigi rünnak talle appi ei tulnud. Alec Martinezist sai tänavu esimene skoori teinud kaitsja ja Tyler Toffoli tegi vähemusest värava, kuid rohkemaks Kings uuteline ei olnud. Lõppskoori 5-2 vormistas tühja võrku Datsjuk oma mängu teisega.

Kokkusattumus või mitte, aga Anze Kopitar on vigastusega vahele jätnud kõik need kolm mängu, kust Kings kaotajana on välja tulnud.


Teised kohtumised:

Columbus Blue Jackets 1 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Nähtavasti sobib Leafsile kodupubliku pingetest eemal mängimine väga hästi. Nüüd kirjas neljast mängust kolm võitu ja ainus kaotus tuli lisaajal. Jackets sai ülerahvastatud vigastuste listist Nick Foligno tagasi, kes tähistas ka oma 27. sünnipäeva. See oli aga ainus hea uudis kodumeeskonna jaoks. Asjad hakkasid metsa poole liikuma avakolmandiku 16. minutil, mil pärast pikka ülevaatamist ja arutelu anti Phil Kesselile hooaja viies värav. Jackets sai ise tabloole siis, kui seisuks oli juba 0-3. Cam Atkinsoni ülekaalu värav pakkus väikese lootuse, kuid see kustutati hiljem Daniel Winniki poolt, kes skooris oma karjääri 500. mängus 50. värava.

Dallas Stars 1 - 2 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Meeskonnad, kelle vahel on mullustest playoffidest palju paksu verd, suutsid kahepeale kombineerida vaid 46 pealeviset. Seejuures Stars teisel kolmandikul vaid ühe! Corey Perry viis Ducksi teise kolmandiku lõpuminutitel ette enne, kui Antoine Roussel viimasel kolmandikul viigistas. Võiduvärav läks lisaajal Perry pealeviske järgselt Nate Thompsoni nimele. Ducks andis debüüdi 23-aastasele kaitsemehele Josh Mansonile, kelle isa Dave on endine Starsi mängumees.

Calgary Flames 4 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Paberi peal üsna nürida vastasseisuna paistnud matš oli avakolmandikuga selle poole ka liikumas, aga pärast esimese 20 minuti väravateta viiki läksid kõik äksi täis. Predators võitis teise kolmandiku 2-1, kuid Flames pani viimase kolmandiku algatuseks kuue ja poole minutiga kolm vastuseta väravat. James Neali õhtu teine tabamus tegi üheksa minutit enne lõppu mängu veel pingeliseks, aga kodumeeskond, kes tänavu esimest korda alustas kahte matši järjest sama väravavahiga, pidas vastu. Jonas Hiller tegi 28 tõrjet. Flamesi edukaimad punktitegijad olid noorukid Sean Monahan ja Johnny Gaudreau, kes said mõlemad kirja 1+1. Meeskondadel oli kokku kasutada kolm arvulise ülekaalu olukorda ja need kõik tehti väravateks!

Kommentaarid