Rangers naases võidurajale, Canucks taaskord parem Oilersist

New York Rangersi viimase aja vorm on kindlasti klubi fännid pannud muretsema - enne eilset oli viimasest üheksast mängust kirjas seitse kaotust. Peatreener Alain Vigneault pidi ilmselgelt midagi muutma ja Philadelphia Flyersi vastu leiti võidurada üles koos varuväravavahi Cam Talbotiga.

(foto: Jared Silber/Getty Images)
27-aastane puurilukk tegi 2-0 võidumängus 31 tõrjega oma karjääri neljanda nullimängu. Küll oli see aga tema esimene Madison Square Gardenis. Väravate eest hoolitsesid Kevin Klein ja Rick Nash.

Flyers oli kogu õhtu sammukese vastasest maas. Pealevisetega jäädi lõppuks alla 31-34. Litter kingiti ära koguni 13 korda, samas kui Rangers tegi seda vaid neljal korral. Ometi võinuks meeskond justkui olla innustatud sellest, et Claude Giroux, kes saabus mängupaika jalalahasega, otsustas siiski mängida. Lõpuks kogunes tal mänguaega 25:45, mis oli kogu meeskonna tippmark. Nähtavasti siis midagi tõsist jalaga lahti ei ole.

Giroux & Co jaoks on see juba kolmas järjestikune kaotus ja kired hakkavad juba lõkkele lööma.
"Minu arvates polnud me piisavalt võidujanulised. Olen väga pettunud," tunnistas Flyersi peamänedžer hiljem meediale.

Ainsaks positiivseks nähtuseks oli Steve Masoni 32 tõrjega mäng. Küll paraku aga tõesti olid tema kangelasteod asjatud, sest meeskonnakaaslased ei saanud ennast lihtsalt käima.


Talbotist sai Rangersi ajaloos teine puurilukk, kes on suutnud oma esimese 23. stardi jooksul teha neli nullimängu. Hooajal 1926/27 tegi selle triki kaheksa mänguga ära Lorne Chabot, kelle toel klubi ka aasta hiljem oma ajaloo esimese Stanley karika võitis.

Vancouver Canucksi ja Edmonton Oilersi kohta võib kindlasti öelda, et tegu on vanade, heade sõpradega. Seekord Edmontonis peetud matš oli nende kahe vahel tänavu juba neljas. Küll oli aga tulemus sama, mil eelnevas kolmes lahingus - Canucks võttis järjekordse võidu.

Sarnaselt hooaja esimese kohtumisele jäid võidunumbriteks 5-4, kuigi sel korral ei tulnud selleks karistusvisete seeriat appi võtta. Canucks asus kohtumist kiirelt domineerima ja jõudis mängu keskpaigaks ette 3-1.

Oilers ei olnud aga kergelt valmis alla andma. Paar minutit pärast Chris Higginsi 3-1 väravat oli seis juba viigis. Teddy Purcell ja Boyd Gordon skoorisid 11-sekundilise vahega.

Kahe peale tehti teisel kolmandikul 30 pealeviset ja neist saadi väravateks lõpuks kuus. Viimasele perioodile mindi ikkagi vastu Canucksi juhtseisul, kui Oilers hiilgas endale iseloomuliku kohutava kaitsemänguga ning Radim Vrbata tegi võimalik, et läbi aegade ühe kiireima ülekaalu värava.

Oilersi kapten Andrew Ference tõi omad viimase kolmandiku seitsmendal minutil veel kord viigisadamasse, kuid kaitsja Yannick Weberi hooaja esimene värav seadis taas juhtpositsioonile Canucksi. Oilers sai viimasel kolmandikul Ryan Milleri väravale 13 pealeviset, võrreldes Canucksi kuuega ning tundus, et punkt sai ka päästetud, mil loetud sekundid enne lõpusireeni saadi litter Milleri selja taha, aga David Perron lõi selle selgelt jalaga postide vahele.

Daniel Sedin oli kolme sööduga kohtumise edukaim. Milleri jaoks on tegu karjääri 11. võiduga Oilersi vastu ning tal pole kirjas mitte ühtegi kaotust.


Nüüd saavad meeskonnad pikemat aega teineteisest puhata. Hooaja viimane omavaheline matš peetakse aprillis.

Kommentaarid