Bruinsile järjekordne suur kaotus

Ei aita ei ussirohi ega püssirohi, võivad hetkel mõelda Boston Bruinsi tähtsad ninad. Kui eelneval õhtul läks kiirelt mäng käest ära Tuukka Raskiga väravasuul, siis sel korral polnud ka Niklas Svedbergist palju tolku. Bruins kaotas oma vihatud rivaalile Montreal Canadiensile 1-5.

(foto: Eric Bolte/USA TODAY Sports)
Samas oli kohtumise algus roosiline. Bruins sai end varakult hästi käima ja lõpetas avakolmandiku pealevisete arvestuses 11-6 eduga. Lisas saadi ka üks värav kirja. Neli minutit enne vaheaega tegi ülekaalust 1-0 Dougie Hamilton.

Kogu ülejäänud mäng kuulus aga Canadiensile. Kohe teise kolmandiku alguses realiseeris Dale Weise karistusviske. 26-aastane ründaja, kes on täitsa elus ja terve olgugi, et Milan Lucic lubas ta pärast mulluseid playoffe maha lüüa, tunnistas pärast mängu, et Canadiensi poolt oli tegu täiusliku esitusega, tögades ka veidi vastast: "Meie väravavaht ei pidanud palju pingutama. Ta tegi küll mõned suurepärased tõrjed, aga meie rünnak otsustas mängu."

Weise lõpetas kohtumise kahe punktiga. Väravale lisas ta ka ühe söödu. Max Pacioretty sai samuti kirja kaks silma - mõlemad väravad. Carey Price pidi lõpuks kodumeeskonna väravas tegema vaid 21 tõrjet. Kollanokk Svedberg lekkis viis tükki 34 vastaste üritusega.

Canadiensi eest debüteerinud Sergei Gontšarist sai klubi ajaloos esimene 40+ vanune väljakumängija. Eelnevalt oli klubi au kaitsnud kaks keskealist väravavahti.


Teised kohtumised:

New York Rangers 3 - 4 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche läks küll Matt Duchene'i väravast avakolmandikul ette, kuid pidi lõpuks lisaaja päästmiseks siiski kaotusseisu kustutama. Rangersi aitas ette kolmeväravaline teine periood. 3-3 viik tuli viimane kolmandiku esimeses pooles, mil Nathan MacKinnon realiseeris ülekaalu võimaluse. Karistusvisete seeria lõppes Avalanche'i 2-1 võiduga.

Carolina Hurricanes 1 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Hurricanes oli justkui kohe algusest peale vastasest sammukese võrra maas ja nii oli näiteks Jets igal kolmandikul pealevisetega üle. Cam Wardi ilusa esituseta olnuks külaliste võit kindlasti suurem, Ainsa positiivse asjana võib Hurricanesi peatreener Bill Petes võtta kohtumisest kaasa selle fakti, et meeskond tegi taaskord ülekaalust värava ja neid on nüüd kirjas neljas järjestikuses mängus ning viimasest seitsmest kuues.

Tampa Bay Lightning 1 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Üsna sarnase käiguga kohtumine. Ben Bishop jättis Lightningu ime kombel ellu olgugi, et Sharks tegi kahe kolmandikuga 31 pealeviset. Lightning sai viimase perioodi alguses ideaalse võimaluse come-backi üritamiseks, mil üle minuti oli võimalus kasutada kahemehelist ülekaalu, aga väravat ei tulnud. Sellega saadi hakkama alles mõni minuti hiljem, kuid Antti Niemi oli nähtavasti selleks hetkeks juba kõigilt tuju ära võtnud ja erilist tuhinat sellest väravast sisse ei saadud. Soomlane lõpetas 32 tõrje ja mängu parima nimetusega.

Minnesota Wild 6 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres sai oma kaks esimest väravat oma esimeste pealevisetega. Nii lõppes Wildi noore väravavahi Darcy Kümperi õhtu juba kuue minuti ja 24 sekundiga. Haruldasel kombel jäi tema tõrjeprotsendiks 0. Avavärav tuli noorelt Soome kaitsjalt Rasmus Ristolainenilt. Wild tegi viis minutit hiljem 1-1, aga sealt omakorda vaid 17 sekundit edasi oli seis juba 2-2. Sellega püstitasid mõlemad oma klubi rekordi. Seejuures tegi Sabres enda vanale ära vaid ühe sekundiga. Wildi mängudes oli varem kolm väravat kõige kiiremini kombineeritud 35 sekundiga. Mängu kangelaseks tõusis Nino Niederreiter. 22 aasta ja 66 päeva vanuselt sai temast Wildi ajaloo nooruselt teine kübaratriki tegija. Noorim on mõistagi Marian Gaborik, kes sai juba enne 23ndat sünnipäeva kirja seitse kübarat.

St. Louis Blues 4 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Superkolmik Jaden Schwartz - Jori Lehterä - Vladimir Tarasenko kombineerisid viis punkti ja neil on nüüd viimases kümnes kohtumises kontol 16+22. Venelane lisas sellest kohtumiselt oma viimase aja kangelastegudele ka Gordie Howe kübaratriki. Nädalavahetusel juba korra St. Louis'is võidutsenud Predators ei tahtnud kodumeeskonda taaskord kuidagi moodi rahule jätta, aga lõpuks kustutas nende tuhina kuus minutit enne lõppu hiljuti vigastuspausilt naasnud Paul Stastny. Bluesil lasti selleks kohtumiseks laatsaretist välja ka T.J. Oshie. Mängu meelelahutusliku osa eest hoolitses Pekka Rinne.


Calgary Flames 5 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Tagavägine heitlus kaldus kodumeeskonna kasuks mängu teises pooles. Joe Vitale oli seisu viigistanud, kui Mark Giordano mõned minutid hiljem Flamesi taas ette viis ning viimasel kolmandikul vormistas lõppskoori kolmandat mängu järjest skoorinud David Jones. Paul Byron sai kirja kaks väravat, mis olid tema esimesed pärast avaõhtul Vancouver Canucksi vastu skoorimist. Giordanost sai üle 21 aasta esimene Flamesi kaitsja, kes 18 kohtumisega juba 20 silma kokku saanud. Viimati tegi selle hooajal 1993/94 ära Al MacInnis, kelle teisi erinevaid rekordeid on ka supervormis Giordano viimasel ajal murdnud.

Edmonton Oilers 3 - 4 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators võitis avakolmandiku koguni 3-0, aga nähtavasti nii kerget võitu endale ei soovitud. Oilers sai viigi kätte umbes kuus minutit enne normaalaja lõppu. Seda pärast võimsat, 17 pealeviskega lõppenud kolmandikku. Lisaajal saadi kahe peale kokku raami üks üritus ja selleks sattus olema Mike Hoffmani pealevise. 24-aastane ründaja tegi ka kohtumise avavärava ja tal on nüüd sel hooajal koos juba seitse tabamust. Siingi tegid külalised rahvale nalja.


Los Angeles Kings 0 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Viimasel ajal rohkelt kriitikat teeninud Kari Lehtonen tegi hooaja esimese nullimängu 27 tõrjega. 27 pealeviskega pidi silmitsi seisma ka Kingsi väravas mänginud Martin Jones. Väravate eest hoolitsesid Ryan Garbutt ja Jason Spezza. Stars sai koosseisu tagasi Cody Eakini, kellel jäi kolm matši ülekeha vigastusega vahele. Küll jäeti aga satsist välja Aleš Hemsky, kes on istumas 15-mängulise põuaperioodi otsas, mis on pärast kollanoka hooaega tema karjääri pikim.

Kommentaarid