Panthers üllatas Ducksi

Florida Panthers on jätkamas oma ilusa välismängude punktiseeriaga olgugi, et viimane jõukatsumine oli juba väga tõsise vastasega. Külas oldi Anaheim Ducksil, kes oli kohtumiseks tagasi saanud ka Corey Perry. Ometi võeti raske vastase vastu suur 6-2 võit. Seni on võõrsil punktideta jäädud vaid korra.

(foto: Kelvin Kuo/USA TODAY Sports)
Mitmed noormängijad on viimastel nädalatel olnud suurepärases hoos ja nende ritta võib kindlasti panna ka Vincent Trochecki. Vigastuste tõttu AHL-is üles kutsutud 21-aastane ameeriklane on tänaseks istumas neljamängulise punktiseeria peal. Ducksi vastu panustas ta väravaga. Eduseis saadi kätte juba viiendal minutil.

Ducks viigistas seisu avakolmandiku teises pooles. 20-aastane kaitsja Hampus Lindholm tegi oma hooaja teise kolli. Esimene kolmandik lõppeski viigiga, kuid selle järgnes kodumeeskonna jaoks täielik õudusunenägu.

Panthers pani teise 20 minutiga tervelt neli kolli, jättes Ducksi nulli peale. Brad Boyes sai kirja kaks tabamust ja lõpetas sellega kahekamänguliseks veninud väravapõua.

Viimase kolmandiku viiendal minutil sai ka Nick Bjugstad oma õhtu teise ja pardijaht oli lõpetatud. Lõpuminutitel rõõmustas kodupublikut, kelle seas olid ka Saku Koivu ja Teemu Selänne, veel Andrew Cogliano.

Panthers võitis viimati Anaheimis 2008. aastal.


Teised kohtumised:

Carolina Hurricanes 0 - 2 Sharks (tipphetked)

Õhtu täheks tõusis kollanokast Sharksi väravavaht Troy Grosenick. 25-aastane puurilukk toodi AHL-ist üles nädala keskel, mil Alex Stalock pandi vigastatud mängijate reservlisti. Kuna Sharks mängis teist õhtut järjest, siis oli peatreeneril Todd McLellanil hea võimalus talle Hurricanesi vastu debüüt anda. Seda otsust ei tulnud ka kahetseda. Grosenick hoidis debüütmängus seljataguse puhtana tehes 45 tõrjet. Mitte ükski teine väravavaht pole NHL-i ajaloos oma debüüdil nii paljude tõrjetega nullimängu kirja saanud. Eelmine rekord oli 41 ja aastast 1967. Kokku on debüüdist puhaste paberitega pääsenud väravavahte vaid 22. See võttis muidugi silmad märjaks nii noortel kui vanadel (tegu papa Grosenickuga).

(foto: Twitter @brodiebrazilCSN)

Minnesota Wild 4 - 3 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Wild oskas avakolmandikuga teenitud 3-0 eduseisu viimasel perioodil vähem kui viie minutiga maha mängida. Samas oskas Jets jätta kasutamata kaheksa ülekaalu võimalust, millest kaks tükki olid 5 vs 3. Vigastuspausilt naasnud Zach Parise tegi Wildi eest kaks tükki. Jason Pominville sai kirja kolm söödupunkti. Neist viimase lisaajal, mil juba minuti möödudes tegi Marco Scandella võiduvärava.

Detroit Red Wings 1 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens sai kogu kohtumisega Jimmy Howardi väravale vaid 19 pealeviset. Red Wings kombineeris sama palju ainuüksi viimasel kolmandikul. Siis saadi ka ülekaalust tänu Riley Sheahanile auvärav. Paraku oli seis selleks ajaks kodumeeskonna poolt vaadatuna juba 0-3.

Chicago Blackhawks 6 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Avakolmandik lõppes 2-2 viigiga ning sellega mindi ka viimasele perioodile. Seal läks Blackhawks kolmandiku teises pooles lõplikult oma teed. Patrick Kane ja Kris Versteeg lõpetasid 1+2'ga. Oma karjääri 1000. mängus osalenud Brad Richards sai oma nimele kaks söötu. Sama tegi ära Marian Hossa. Oma 47-st pealeviskest koguni 23 tuli Blackhawksil just viimasel kolmandikul. Starsi on nüüd viimases 11. omavahelises kohtumises pekstud kümme korda.

Edmonton Oilers 1 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes usaldas teist mängu järjest väravasuul Devan Dubnykut, kes on endine Oilersi puurilukk, ja ei pidanud pettuma. Üks lipsas selja taha alles mängu lõpuminutitel ja kokku tuli 33 tõrjet. Oilersi värava autoriks oli põlvevigastusest paranenud Taylor Hall. Coyotesi eest tegi oma karjääri esimese NHL-i värava noor kaitsja Brandon Gormley ja oma hooaja seitsmenda sai kirja Mikkel Boedker. Tegu oli Dallas Eakinsi sajanda mänguna Oilersi tüüri juures. Ta on kogunud vaid 35 võitu. Coyotesil on nüüd Oilersi vastu klubi rekordit kordav 15-mänguline punktiseeria. Viimati jäädi normaalajal Oilersile alla 2011. aasta jaanuaris.

Kommentaarid