Kings sai Ducksi vastu magusa revanši

Nädala sees välismängus Anaheim Ducksi vastu võidu viimaste minutitega maha mänginud Los Angeles Kings samal asjal kodus juhtuda ei lasknud. Selgi korral jäi kahe kõva kivi eraldamiseks normaalajast väheseks. Kings võitis lisaajal 3-2.

(foto: Gary A. Vasquez/USA TODAY Sports)
Enne matši liikusid jutud, et Ducks võib Corey Perry koosseisu tagasi saada, aga ründeäss jälgis kohtumist lõpuks ikkagi pressiboksist. Kuigi avakolmandikul midagi erilist sealt vaadata polnud. See lõppes väravateta viigiga.

Skoor avati teise kolmandiku üheksandal minutil. Emerson Etem tegi oma hooaja teise kolli. Kings sai viigi kätte 17. minutil. Tyler Toffoli tegi meeskonna hooaja viienda vähemuses värava. Neid on nüüd sama palju, kui kogu mulluse põhiturniiriga kokku. Ühtlasi sai 22-aastasest ründajast hooaja sees kõige kiiremini nelja vähemuses tehtud väravani jõudnud Kingsi mängija. Tal kulus selleks vaid 18 mängu. Eelnev rekord oli Bernie Nichollsi nimel, kellel jääb nüüd vaid kaitsta kogu hooaja vähemuses tehtud väravate rekordit. Neid sai ta hooajal 1988/89 kirja kaheksa.

Enne kui teine kolmandik oma otsa leidis, haaras aga Ducks taas juhtohjad. Veidi enam, kui minut enne kolmandiku lõpusireeni pani litri Jonathan Quicki selja taha kolmapäevase mängu kangelane Ryan Kesler. Mängu saatuse otsustasid lõpuks ülekaalu väravad.

Anze Kopitar tegi viimase kolmandiku keskel 2-2 ja Jarret Stoll tõmbas lisaaja kolmandal minutil Ducksile lõplikult teki peale. Mängu peale kokku pani Kings ülekaalus olles kolmest kaks. Ducksi peatreener Bruce Boudreau jäigi just seda kiruma, kuna tema hinnangul oldi 5 vs 5 mängus selgelt üle.


Teised kohtumised:

Buffalo Sabres 6 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Sabres oli viimati kuus tükki skoorinud 131 mängu tagasi. Kodus juhtus see viimati 2012. aastal ja seda ka just Leafsi vastu. Enne seda mängu oli tänavu 22 kohtumisega kirjas 18 kolli. Ehk siis ühe matšiga tehti kolmandik kogu hooaja saagist! Edukaim väravakütt oli noor lätlane Zemgus Girgensons, kes sai kirja kaks kolli.

Montreal Canadiens 6 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Kodupublik nägi tõelist maailma imet, kui Canadiens pani esimesed kolm tükki ülekaalust. Nii tõusis ülekaalus mängimise efektiivsus ühe kohtumisega koguni kuus protsenti! Flyers asus Brayden Schenni juhtimisel tagaajama ning jõudis kaks korda ühevärava kaugusele, kuid lõplikult vastaseid siiski kätte ei saadud. Kahe väravaga lõpetas mängu Dale Weise. Alex Galchenyuki poolt tulnud kolm söödupunkti on mehe karjääri rekord. Kokku oli Canadiensil kaheksa mängijat, kes kogusid kaks või enam silma. Selline asi juhtus klubil viimati 1994. aastal. Kaks söödupunkti korjanud Sergei Gontšarist sai esimene venelasest kaitsja, kes on NHL-is kätte saanud 800 punkti piiri. Canadiens on võitnud kaheksa oma esimesest kümnest kodumängust esimest korda alates aastast 1993. Kõik klubi fännid võivad teile öelda, mis siis juhtus. Jakub Vorachekist sai Flyersi ajaloos esimene mees, kes kümne kohtumise jooksul teinud vähemalt kaheksa 2+ punktiga mängu.

Tampa Bay Lightning 5 - 3 New York Isanders (tipphetked)

Islanders sai kohtumist kaks korda juhtida. Esimesel kolmandikul tehti viis väravat. Lightning võitis selle 3-2. Järjekordselt pandi vastase värava all pidu püsti ilma Steven Stamkoseta, kelle arvele jäi vaid üks söödupunkt. Seejuures ei saanud ta sel korral kogu kohtumisega kirja isegi mitte ühtegi väravaviset. Üks tabamus läks järjekordselt Cedric Paquette'i nimele, kes on nüüd lühikese aja jooksul kirja saanud viis väravat.

New Jersey Devils 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Devils sai kohtumist kaks korda juhtida, aga nähtavasti võitu endale siiski ei tahtnud. Selle tõi Avalanche'ile kolm minutit enne lõppu Matt Duchene. Tänavu seni kõik mängud Devilsi väravas alustanud Cory Schneider on nüüd 2001. aastal Martin Brodeuri poolt püstitatud klubi rekordist vaid ühe mängu kaugusel.

Columbus Blue Jackets 2 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Jackets jäi taaskord ühest mängijast ilma, kui selgus, et Fjodor Tjutin peab vasaku põlve tõttu tegema vähemalt neljanädalase mängupausi. Sellest tingituna toodi vahetult enne kohtumist St. Louis Bluesist viienda ringi drafti valiku eest kaitset tugevdama Jordan Leopold. Laatsaretist oli aga välja lastud Artjom Anisimov ja üle pika aja oli postide vahel taas Sergei Bobrovski. Pärast karjääri 100. võitu olid kuumad kallistused igati teenitud.


Nashville Predators 2 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Predators ei taha kuidagimoodi ilusast hooaja algusest loobuda. Blake Wheeler oli Jetsi vähemusest tehtud väravaga ette viinud, aga kodumeeskonnale jättis võidu Craig Smithi tabamus, mis tuli kaks minutit enne normaalaja lõppu. Ta oli eelmised kaks mängu alakeha vigastusega vahele jätnud.

St. Louis Blues 4 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Capitalsi väravavaht - sel korral Justin Peters - kinkis vastastele taas ühe lihtsa tabamuse, kuigi ega seda polnud lõppkokkuvõttes väga palju vajagi. Blues domineeris kogu matši - lõpuks pealevisked 35-24 - ja mängijad tunnistasid pärast matši, et tegu oli hooaja parima kohtumisega.

Calgary Flames 4 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Senators, kelle peamänedžer Bryan Murray teatas sel nädalal, et tal on kaugele arenenud käärsoole vähk, mida enam ravida pole võimalik, läks kohtumist Craig McArthuri väravast esimesel kolmandikul juhtima. Paul Byron viigistas seisu teisel kolmandikul ja Flames läks viimasel perioodil oma teed. Seal lustinud Markus Granlund, Josh Jooris ja Lance Bouma lõpetasid 1+1'ga. Senators jättis kasutamata kuus ülekaalu võimalust.

Kommentaarid