Rangers jahutas Penguinsi maha

New York Rangers peatreener Alain Vigneault oli pärast oma meeskonna 1-3 Edmonton Oilersile allajäämist selgelt pahane, aga tundub, et see kaotus kulus satsile marjaks ära. Nüüd lõpetati supermänguga Pittsburgh Penguinsi seitsmemänguline võiduseeria.

(foto: Adam Hunder/USA TODAY Sports)
Rangers oli eelnevast viiest matšist võitnud vaid ühe ja seegi oli tulnud alles lisaajaga. Olid liikvel jutud meeskonda tabanud kriisist ja mängijad pidasid pärast kaotust Oilersile ka isekeskis kriisikõnelused. Nähtavasti leiti selles jutuajamises üles kõik meeskonna valupunktid ja nii tehti Penguinsi vastu põhimõtteliselt ideaalne esitus.

5-0 võidumängus, kus juba avakolmandikuga esimesed kolm kolli tehti, oli kõige resultatiivsem Rick Nash. Ta kogus kaks söötu ja lõpetas viimase kolmandiku esimeses pooles vähemuses tehtud väravaga skoorimise. Kaks söötu said enda nimele ka Derek Stepan ja Marc Staal.

Henrik Lundqvist tegi hooaja kolmanda nullimängu 33 tõrjega. Rangers sai mängukeelust tagasi John Moore'i, kes oli ülekaalus mängides suureks abiks. Nii õnnestuski kodumeeskonnal üks oma neljast võimalusest ära kasutada. Penguins polnud kümme mängu järjest mitte ühtegi enamuse väravat lasknud. Lisaks suutis Rangers ise vähemuses mängides kenasti hakkama saada ja nii jäid Penguinsil kasutamata kolm olukorda.


Teised kohtumised:

New York Islanders 6 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

New Yorgis ei oldud läinud ööl ilmselgelt külalislahked. Islanders kostitas Avalanche'i igal kolmandikul kahe väravaga. Pealevisetega oldi lõpuks üle 46-20. Vaid kuus meest jäid punktiteta. Hooaja esimesed kollid tulid Casey Cizikase ja Ryan Strome'i poolt. Magus kättemaks 0-5 kaotuse eest, mis eelmisel kuul Denveris saadi.

New Jersey Devils 3 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Mängu alguses kostitas kodupublik nii peatreenerit Peter DeBoeri kui viimasel ajal rohkelt kriitikat saanud Corey Schndeiderit vilekooriga. 28-aastane puurivaht lasi taas ühe pehme värava enda selja taha, kuid tõsisemaid tagajärgi see siiski endaga kaasa ei toonud. Devils sai kasutada koguni seitset ülekaalu võimalust. Nendest tehti väravaks aga vaid üks olukord. Jaromir Jagr abistas kaaslaseid kahe sööduga.

Washington Capitals 4 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Blue Jacketsi üheksandas järjestikuses kaotusmängus said oma nimele kaks väravat nii Marcus Johansson kui Aleksandr Ovetškin. Venelane pani oma esimese värava ülekaalust, mis on Capitalsil kuumaks läinud. Viimasest seitsmest mängust nüüd kirjas sama arv ülekaalu väravaid.

Montreal Canadiens 3 - 0 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets on ilmselgelt meeskond, kelle vastu Carey Price'il meeldib mängida. Tal on nüüd viimasest 11-st matšist Jetsi vastu kirjas 9 võitu. Hooaja esimene nullimäng tuli 29 tõrjega. Jetsi peatreener Paul Maurice jäi pärast mängu kiruma ebaõnne ja meeskonna õhtu võttis väga hästi kokku Evander Kane'i viimasete minutite üritus. 23-aastane ründeäss suutis kuuekesi nelja vastu mängides tühjast väravast üle pommitada.

Florida Panthers 4 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Viimases kahes kohtumises kümme väravat lasknud Panthers oli oma kaitsemängu taas korda saanud. Sharksil lasti sooritada vaid 22 pealeviset. Külaliste poolt leiti võrk üles alles kümme minutit enne lõppu, mil seisuks juba 0-4. Panthersi viimase tegi Tomaš Fleichmann, kelle jaoks oli see alles hooaja esimeseks tabamuseks. Tänavuse drafti avavalik Aaron Ekblad säras kahe sööduga ja tegi koos kaitsepartneri Willie Mitchelliga supermängu. Mõlemad lõpetasid +3'ga.

St. Louis Blues 6 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabresil olid asjad enamvähem kontrolli all teise kolmandiku 15. minutini. Siis vormistas Jori Lehterä oma kübaratriki ja rong hakkas peatusest lahkuma. Kuigi lõplikult läks see jaamast alles mängu viimastel minutitel, mil Sabres lasi kolme ja poole minutiga kolm tükki. Lehterä on tänavu Bluesi jaoks juba kolmas kübaramees. Jaden Schwartz sai kirja karjääri parimat tähistavad kolm söödupunkti. Sama tuli ka Alexander Steeni poolt. Sabres kinkis vastasele koguni kaheksa ülekaalu võimalust ja neist kolm lõppesid väravaga.

Nashville Predators 3 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Predators domineeris kogu kohtumist - pealevisked 35-23 - ja võitles avakolmandikuga välja 3-0 edu, kuid pidi siiski lõpus närvilisi hetki üle elama, mil külalised vahe ühe peale said. Järjekordsed kaks punkti noppis endale Filip Forsberg, kelle nimele jäi ka võiduvärav.

Chicago Blackhawks 3 - 2 (KV) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Blackhawks domineeris kogu matši. Näiteks oldi avakolmandikul pealevisetega üle koguni 19-7. Samas tuli kolmandiku ainus värav just Lightningu poolt. Meeskonna esimese pealeviskega skooris Cedric Paquette oma hooaja neljanda. Seejuures sündis värav arvulisest vähemusest ja neid on Blackhawks tänavu lasknud juba neli tükki. Teisel kolmandikul viigistas seisu kümme aastat tagasi Lightninguga Stanley karika võitnud Brad Richards. Viimasel perioodil oli Blackhawksi kord ette minna ja Lightningu aeg tagaajada. Pealevisked jäid lõpuks Blackhawksi kasuks 39-27. Karistusvisete seerias oli ainsaks skoorijaks Patrick Kane. Kapteni Jonathan Toewsi jaoks oli tegu karjääri 500. mänguga.

Arizona Coyotes 3 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Kohtumine algas avavile järgse kaklusega. Üksteist kostitasid Jamie Benn ja Martin Hanzal. Seejuures oli viiendal minutil veel üks rusikatega mõõtuvõtt, mil kohtusid Brenden Dillon ja Kyle Chipchura. Coyotes läks 2-0 ette enne, kui Tyler Seguin oma meeskonna teisel kolmandikul viigisadamasse tõmbas. Viis minutit enne lõppu oli Starsi kord juhtida, kuid seda vaid üheks minutiks. 3-3 seisu pealt ja veidi enam kui kaks minutit enne lõppu korjas Patrick Eaves kõrge kepi eest endale karistuse. Coyotes sai mängida ülekaalu, aga see lõppes hoopis vastaste väravaga ja Dave Tippeti suur päev, mil temast sai Coyotesi ajaloos enim põhihooaja mänge juhendanud peatreener (391), oli rikutud.

Vancouver Canucks 4 - 3 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators suutis kolm korda kaotusseisust välja tulla, aga südamed murdis Daniel Sedin minut enne lisaaja lõppu. Võit tõstis Canucksi Lightninguga liiga liidrikohta jagama. Samas pole meeskonna peatreener Willie Desjardins veel hooaja algusega rahul "Rohkelt mänge on veel alles. Peame meeskonnana paremaks saama. Ma ei arva, et me mängiksime suurepäraselt. Peame paremad olemad," rääkis ta pärast matši, tunnistades ka, et tema polnudki sellega kursis, et meeskond oli liiga tippu tõusnud.

Kommentaarid