Penguinsi ja Rangersi taaskohtumine sai omapärase lõpu

New York Rangers lõpetas sel nädalal julmalt Pittsburgh Penguinsi võitude jada, kuid jäi hoopis julmemal kombel kordusmatšis järjekordsest triumfist ilma. Väga vaatemängulises kohtumises tehti karistusvisete seerias kaks (!) võidu toonud väravat.

(foto: Gregory Shamus/Getty Images)
Võrdse avakolmandiku - pealevisked viigis 14-14 - võitis Rangers. Blake Comeau viis oma hooaja neljandaga Penguinsi 15. minuti alguses ette, aga edu kestis vaid 15 sekundit. Viigi seadis jalule eelmise hooaja Penguinsi rivistuses lõpetanud Lee Stempniak. Juhtvärav tuli kaks minutit hiljem, mil ülekaalu realiseeris väravaks Martin St. Louis.

Teine kolmandik kuulus täielikult kodumeeskonnale. Rangersil lasti Marc-Andre Fleuryt ohustada vaid kuue üritusega. Ise pandi Henrik Lundqvisti väravale 15 pealeviset. Üks neist läks ka rootslase selja taha - seisu viigistas Jevgeni Malkin.

Viimasel kolmandikul oli kaalukauss taas kenasti paigas ja mõlemal poolel olid korralikud võimalused. Ometi normaalajal rohkem väravaid ei nähtud olgugi, kaks osapoolt kombineerisid lõpuks üle 60 pealeviske.

Ülipõnev lisaaeg algas Lundqvisti ja Sidney Crosby vahelise 1 vs 1 duelliga ning Rangersi puurivaht hoidis omad elus. Perioodi keskel saadi põgusalt proovida 3 vs 3 mängu, millele üleminekut asuvad peagi klubide peamänedžerid arutama. Kris Letang ja Carl Hagelin saadeti jalga puhkama. Veidi enam kui poolteist minutit enne lõppu sai Rob Scuderil kumm tühjaks ja ta niitis läbimurdel Chris Kreideri maha. Järgnes Rangersi 4 vs 3 ülekaal, mille jooksul tegi Fleury ühe müstilise kuklatõrje.

Periood lõppes Letangi 1 vs 1 minekuga, aga Lundqvist pani ka tema nina ees ukse lukku. Järgnes karistusvisete seeria, millest räägitakse kindlasti veel aastaid hiljem.

Kõik kulges täiesti tavaliselt. Malkin eksis avaüritusel ja Derek Stepan viis Rangersi ette. Crosby viigistas seisu ja Mats Zuccarello eksis oma katsel. Letang ei saanud ka teistkordsel üritusel litrit Lundqvistist mööda saada ning hooaja avamängus vigastada saanud Dan Boyle, kes tegi Rangersi värvides alles oma teise kohtumise, pani seeriale punkti. Rangers sai rõõmustada, et üle mitme aasta on põhiturniiri käigus Penguinsi vastu käes kaks järjestikust võitu.


Kõik mängijad läksid rahulikult riietusruumi ära teadmata, et kohtunikud olid Torontos asuvast peakorterist saanud kõne, et see Boyle'i tabamus oli "jube kahtlane". Videokordus näitas selgelt, et ta kasutas litri võrku saamiseks kahte puudet.

Meeskonnad tulid taas välja. Brandon Sutter pani järgmise Penguinsi eest võrku. Fleury võttis aga Rick Nashi ürituse ära ja nii lahkusid väljakult lõpuks kahe punktiga hoopis Penguinsi mängijaid. Seejuures oli seeria jätkumise ajaks pool CONSOL Energy Centerist juba tühjaks jooksnud ja paljud Penguinsi fännid ei näinudki nii oma silmaga klubi ajaloo ühte kõige kummalisemat võitu.

Kommentaarid