Penguins alistas lisaajal Leafsi, Crosby jõudis suure tähiseni

Sidney Crosby kuulub nüüd 800 punkti meeste klubisse. Toronto Maple Leafsi vastu üles korjatud kaks söötu tegid temast mängude arvult läbi aegade kuuenda mehe. Tal läks 800 punktini jõudmiseks 571 matši. Kõige kiiremalt on selle ära teinud loomulikult The Great One isiklikult. Temal läks selleks vaid 352 kohtumist.

(foto: gosportsgram.com)
Küll ei olnud aga Penguinsi kapten õhtu ainus kangelane. Lisaajal saadud 4-3 võidus tegi viimasel ajal superhoogu läinud Blake Comeau kübaratriki, mis oli tema jaoks esimene alates aastast 2010.

Penguins sai avakolmandikul 2-0 ette enne, kui Leo Komarovi kaks tabamust teisel kolmandikul seisu viigistasid. Kokku tuli teisel kolmandikul neli kolli ja nii oli seis enne viimast 20 minutit 3-3.

Viimane kolmandik oli väga tagasihoidlik. Kahe peale kokku saadi kirja vaid kaheksa pealeviset. Lisaajal oli kaks Penguinsi üritust ja nendest piisas, et mäng ära lõpetada. Veidi enam kui kaks minutit enne lõppu pani kohtumisele punkti just Comeau. 28-aastasest ründajast sai Penguinsi ajaloos neljas mees, kes lõpetanud oma kübara lisaaja väravaga.


Teised kohtumised:

Buffalo Sabres 1 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Tyler Myersita mänginud Sabres tegi viimasel kolmandikul pooled oma 20-st pealeviskest. Chris Stewarti tabamus aitas kodumeeskonna ühe värava kaugusele, aga kolmemänguline võiduseeria siiski katkes.

New York Islanders 3 - 2 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Islanders sai kaks korda juhtida, aga Aleksandr Ovetškin, kellel osalemine kohtumises oli kahtluse all, ei lasknud kodumeeskonda siiski kordagi eest. Mõlemad tabamused sündisid ülekaalust. Meedia esikaaned haaras endale aga teine superstaar. Lisaajal otsustas mängu saatuse John Tavares.

Detroit Red Wings 5 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Pavel Datsjuk oli Red Wingsi koosseisus tagasi ja tegi kohe kaks kolli. Järjekordne tabamus tuli ka Stephen Weissilt. Tema karjääri 150 värav viis Red Wingsi 1-0 ette enne, kui Claude Giroux viigistas. Külaliste jaoks oli kõik ilus teise kolmandiku keskpaigani, mil Red Wings oma teed läks. Flyers on nüüd viimasest seitsmest võitnud vaid ühe ja peatreener Craig Berube selgelt pahane. "Meil olid mõned kutid, kellel puudus võitlusvaim ja see väljendus meie vastu tehtud väravates. Et selles liigas võita, peavad kõik meeskonnaliikmed olema südamega asja juures," tõdes ta pärast järjekordset kaotust.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Lightningu fännid tervitasid endise kapteni Martin. St Louis tagasi vilekooriga, mis kasvas üle seisvaks ovatsiooniks. Järjekordselt pani Rangersi vastu peo püsti Ryan Callahan. Tema poolt tuli sel korral 2+1. Steven Stamkos toetas teda 1+2'ga. Lightning oli Rangersist selgelt üle - pealevisked 29-19 - kuigi ka külalised said mõne aja juhtida, kui endine Lightningu kaitsja Dan Boyle avakolmandikul Rangersi ette viis.

Florida Panthers 1 - 0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Roberto Luongo oli vigastuse tõttu sunnitud poole tunni möödudes lahkuma, aga varumees Al Montoya tegi väga ilusa mängu. Ta peatas 22 vastaste üritust. Neist 17 tulid viimasel kolmandikul. Scottie Upshallita mänginud Panthersi värava eest hoolitses juba 21. sekundil Nick Bjugstad.

Minnesota Wild 0 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsi peatreener Darryl Sutter üllatas sellega, et mängitas teist õhtut järjest väravas Martin Jonesi. Vaist teda aga alt ei vedanud. Jonesilt tuli karjääri viies nullimäng 28 tõrjega. Väravad tehti kõik juba avakolmandikul ära.

Colorado Avalanche 2 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Avalanche läks Max Talboti väravast teisel kolmandikul juhtima, aga viimasele perioodile mindi vastu siiski Blackhawksi eduseisuga. Ryan O'Reilly lõi veel korra viigi majja, kuid Bryan Bickell jättis võidu siiski Blackhawksile. Patrick Kane sai külaliste kõigi väravate juures endale söödupunkti. Kohtumist domineeriti täielikult ja lõpuks tehti 45 pealeviset. Avalanche sai neid kirja vaid 29.

San Jose Sharks 0 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Flames sai üle 13 aasta San Josest esimese nullimängu. Karri Rämö pani selle enda nimele 32 tõrjega. Seejuures on soomlane Sharksi vastu võitnud kolm järjestikust matši ja tõrjunud nendes 94-st pealeviskest 92. Flames ise tegi siin vaid 19 pealeviset. Mõlemad väravad tuli Jiri Hudlerilt. Otsustav tabamus sündis 50 sekundit enne lõppu.

Kommentaarid