Esimese kuu parimateks valiti Perry ja Pearson

NHL teatas eile oktoobrikuu parima mängija ja uustulnuka nimed. Uue hooaja esimese kuu parimaks valiti Corey Perry ning kollanokkade seas oli esimene Tanner Pearson. Tegu on harukordse juhtumiga, kus kuu parimal uustulnukal on juba olemas Stanley karikavõitja sõrmus.

(foto: lapresse.ca)
Perry edestas Sidney Crosbyt ja Tyler Seguini. Ta paugutas end kümne väravaga liiga edukaimaks väravakütiks. Novembri arve on tal samuti juba avatud. Väravate sekka mahtusid ära kaks kübaratrikki ning ta abistas tiimikaaslaseid nelja sööduga.

Pearson kvalifitseerub tänavu veel kollanokaks, kuna ta pole eelnevalt hooaja jooksul üle 25 mängu teinud. Olgu öeldud, et kollanokkadeks ei saa kvalifitseeruda mängijad, kes on enne hooaja algust, 15. septembril, 26-aastased või vanemad. 22-aastasel Pearsonil läks mullu üsna napilt, kuna ta jäi pidama täpselt 25 mängu peal.

Playoffides moodustas Pearson ülimalt produktiivse kolmiku koos Jeff Carteri ja Tyler Toffoliga. Sama kolmik on olnud hoos ka uue hooaja alguses tehes lõviosa Los Angeles Kingsi väravatest. Pearson kogus oktoobris neid seitse, lisades kõrvale ka kaks söödupunkti. Ta edestas parima uustulnuka valimisel Washington Capitalsi Andre Burakovskyt ja Nashville Predatorsi Filip Forsbergi, kes on hetkel kollanokkade seas edukaim punktitooja liikudes punkt per mäng tempos.

Kommentaarid