Blue Jackets lõpetas kaotusteseeria

Sügavas vigastuste kriisis vaevlev Columbus Blue Jackets on viimaks võiduraja taas üles leidnud. Üheksamänguliseks veninud kaotuste jada sai lõpu Phildelphias. Ühtlasi lõpetas Jackets 4-3 võiduga Flyersi ilusa viiemängulise kodumängude võiduseeria.

(foto: allsports.com.gh)
Enne kohtumist oli Jackets taas Sergei Bobrovski jalule saanud, kuigi venelasest esikindal jäi selles kohtumises täita vaid varumehe roll. Mängukeelust oli tagasi Jack Johnson.

Jackets alustas kohtumist aktiivsemalt ja hoidis kodumeeskonna avakolmandikul vaid viie väravaviske peal. Puhkama mindi külaliste 2-1 eduseisus. Kõik väravad tehti ülekaalust.

Flyers sai 2-2 viigi kätte ka just tänu ülekaalu väravale. See tuli teise kolmandiku neljandal minutil. Jakub Voracek tegi oma hooaja seitsmenda värava ja ta on liiga resultatiivsustabeli tipus Sidney Crosby'st maas vaid ühe silmaga. Punkt üheksas järjestikuses kohtumises on tšehhi karjääri rekordi kordamine.

Pärast mängu tunnistas Flyersi peatreener Craig Berube, et tema meeskond oli pidevalt justkui sammukese võrra vastastest maas ja nii kippus see tõesti olema. Alati, kui Flyers ennast lähedale tõmbas, liikus Jackets taas eest ära. Teine kolmandik lõpetati 4-2 eduga. Üks värav tuli järjekordselt ülekaalust.

Ülekaalu värav võinuks vabalt olla ka Flyersi kolmas, mis tuli viimase perioodi alguses, aga Michael Del Zotto pani litri võrku just siis, kui Corey Troppi karistus lõppes. Flyers jäi ennast pärast väravat taas imetlema ja lasi nii enda ühe pealeviske vastu vastastel sooritada koguni 12. Lõpuks oli Jackets nende arvestuses üle 38-27.

Viimastel minutitel oli mitmeid ohtlikuid olukordi, kus litter oli Jacketsi väravat valvanud Curtis McElhinney nina ees lahti, kuid külalised said siiski teenitud võidu kätte. Kõigi väravate juures oli üheks sööduandjaks jätkuvalt kriitikuid vaigistav Ryan Johansen. Kaks väravat jäid Nick Foligno nimele ning kaks tükki ka kaitsjale James Wisniewskile, kes valiti ühtlasi mängu parimaks. Temast sai Jacketsi ajaloos alles teine kaitsemees, kes ühes kohtumises mitu ülekaalu väravat on teinud.


Teised kohtumised:

Washington Capitals 0 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Mängu ainus tabamus sündis kümme minutit enne lõppu, mil Capitalsi puurilukk Braden Holtby sokutas värava tagant litri Mike Cammallerile. Karjääri jooksul ligi 250 kolli teinud kanadalane võttis kingituse loomulikult avasüli vastu. Devils mängis teist mängu järjest ilma kapteni Bryce Salvadorita, keda vaevab alakeha vigastus.

Toronto Maple Leafs 1 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Leafs pääses avakolmandikust väravateta viigiga olgugi, et pealevisetega jäädi 5-13 alla. Võimalik, et oldi vaimustuses sellest, kuidas enne lahtiviset tutvustati tänavust Kuulsuste Halli klassi. Kaitsemüür püsis koos kuni teise kolmandiku viimaste minutiteni, mil Pascal Dupuis külalised ette viis. Viimase kolmandiku 15. sekundil lisas 35-aastane ründaja veel ühe. Kuus minutit hiljem sai lõpuks ka Leafs tabloole, mil Cody Fransson tegi vahe minimaalseks, aga sellega lõpetati skoorimine ka ära. Penguinsi väravas olnud Thomas Greiss lõpetas 30 tõrjega, Jonathan Bernier sai neid kirja 38. Leafs jättis kasutamata kuus ülekaalu võimalust.

Detroit Red Wings 4 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks mängis kohtumist üllatavalt energiavaeselt. Kahel kolmandikul saadi kirja vähem kui 10 pealeviset. Kokku oli neid vaid 26. Red Wings sai ainuüksi teise kolmandikuga kirja 20 üritust ja siis otsustati mäng ka ära. Liiguti 3-1 eduseisu. Pärast väikest vigastuspausi oli koosseisus tagasi Pavel Datsjuk ja venelane korjas tühja võrku tehtud viimase värava juures endale ka söödupunkti.

Florida Panthers 3 - 4 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Jaroslav Halakil oli Islandersi puuris võimalik karjääris esimest korda teha kolme järjestikuse nullimänguga seeria, aga see plaan rikuti juba avakolmandikul Jimmy Hayesi poolt ära. New York Rangersis mängiva Kevin Hayesi vanem vend on nüüd skoorinud kolmes järjestikuses mängus. Enne lisaajale minemist jõudis aga Panthers ennast 1-3 auku mängida. Lisaminutid mängiti välja alles kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu, mil Aaron Ekblad tegi oma hooaja teise värava. Karistusvisete seerias jäid külalised peale 2-1. Islanders on oma esimesest 16-st matšist 11 võitnud alles viiendat korda oma ajaloos.

Vancouver Canucks 0 - 5 Arizona Coyotes (tipphetked)

Uimane Coyotes tegi avakolmandikul vaid kolm pealeviset. Ometi leidis üks nendest tee ka võrku. Martin Hanzal tegi oma hooaja kolmanda ja mängu lõpuks oli tal kirjas kübaratrikk. Kohtumise viimase kolli teinud Keith Yandle lõpetas 1+2'ga. Devan Dubnykile tuli ootamatu nullimäng 35 tõrjega.

Kommentaarid