Lahkus tunnustatud treener Pat Quinn

Täna tehti teatavaks, et pärast pikka haigust lahkus meie seast 71-aasta vanuselt tuntud treener Pat Quinn. Kurva sõnumi avalikustas WHL-i meeskond Vancouver Giants, kelle kaasomanik Quinn oli. Tegu oli mehega, kes juhendas NHL-is viite erinevat meeskonda.

(foto: Mike Cassee/Reuters)
Quinni treenerikarjäär lõppes neli aastat tagasi, mil ta lahkus Edmonton Oilersi eesotsast. Sellele eelnesid aastad Toronto Maple Leafsi, Vancouver Canucksi, Los Angeles Kingsi ja Philadelphia Flyersi juures. Canucksi ja Flyersiga käis ta kaks korda ära Stanley karika finaalseerias. Samuti valiti ta kaks korda NHL-i hooaja parimaks treeneriks.

2002. aastal tõi Quinn Kanadale üle 50 aasta esimese olümpiakulla. Kaks aastat hiljem juhendas ta Kanada võidule jäähoki maailmakarikavõitlustel.

Mängijana oli ta tuntud väga jõulise kaitsemängijana ja ta tegi NHL-is kaasa üle 600 matši.

Lisaks teatati täna, et manalateele lahkus ka legendaarne Nõukogude Liidu treener Viktor Tihhonov. Tema juhendamisel võitis NSV Liidu koondis kaheksa maailmameistritiitlit ja kaks olümpiakulda. Lisaks tüüris ta 1992. aastal olümpiavõiduni ka SRÜ koondise. Ta viis omal ajal Moskva CSKA 13. järjestikuse meistritiitlini.

Tihhonovi lapselaps, kelle nimeks samuti Viktor, võitis tänavu Venemaa koondises MM-kulla ja tema näol on tegu Arizona Coyotesi endise drafti avaringi valikuga. Hooajal 2008/09 tegi ta Coyotesi eest ka 61. NHL-i kohtumises kaasa.

Kommentaarid